Menu

Δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση Ερντογάν ο Πρόεδρος της Αρμενίας

Οι Τούρκοι προετοιμάζουν με πυρετώδεις ρυθμούς τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια, από την επέτειο της εκστρατείας της Καλλίπολης , κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του Οθωμανικού κράτους , το οποίο κατάφερε να αποκρούσει τις δυνάμεις της Αντάντ.

Ο Ερντογάν έχει αποστείλει προσκλήσεις σε πάνω από 100 αρχηγούς ξένων κρατών, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Ήδη όμως έλαβε την πρώτη αρνητική απάντηση από τον Αρμένιο ομόλογο του Σερζ Σαρκιζιάν. Οι εκδηλώσεις αυτές συμπίπτουν χρονικά με την επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων, την οποία η Τουρκία αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει.

Έτσι λοιπόν ο Σαρκισιάν με επιστολή του απάντησε αρνητικά στον Ερντογάν, «Αγαπητέ πρόεδρε, έλαβα την πρόσκληση που μου στείλατε για να συμμετάσχω στις τελετές που θα γίνουν για την επέτειο των 100 ετών των πολέμων στα Δαρδανέλια», κι αφού του υπενθύμισε ότι είχε αποσταλεί ανάλογη πρόσκληση για να παρευρεθεί ο Ερντογάν στις εκδηλώσεις μνήμης που θα γίνουν στο Ερεβάν στις 24 Απριλίου 2015 και εκείνος δεν ανταποκρίθηκε, κατέληξε, «οι Αρμένιοι, στην περίπτωση που ο επισκέπτης δεν ανταποκρίνεται στην πρόσκληση, δεν δέχονται ούτε να φιλοξενούνται από τον επισκέπτη αυτόν στη χώρα του».

 

 

Πηγή: antenna.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι