Menu

Τούρκος πρόξενος επιτίθεται σε Αρμένιους ακτιβιστές (video)

Νεαροί Αρμένιοι ακτιβιστές της οργάνωσης Nor Seround, στη διάρκεια της τουρκικής προξενικής γιορτής που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Λυών, κινητοποιήθηκαν για να κάνουν μια ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το περίπτερο του τουρκικού προξενείου.

Στόχος να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας και να απαιτήσουν από το τουρκικό κράτος να αναγνωρίσει και να αναλάβει την ευθύνη για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Στο βίντεο φαίνεται ότι την ώρα που φωνάζουν συνθήματα περί απόδοσης δικαιοσύνης για τους προγόνους τους, υπάλληλοι του τουρκικού προξενείου τους επιτίθενται.

Κάποιοι χτυπούν έναν από τους ακτιβιστές επειδή μαγνητοσκοπεί το περιστατικό και κλέβουν το τηλέφωνό του.

Λίγο αργότερα εμφανίστηκε ο ίδιος ο Γενικός Πρόξενος Χιλμί Εγκέ Τουρεμέν και επιτέθηκε φραστικά και με κατάρες στους νεαρούς ακτιβιστές, που είχαν δεθεί με χειροπέδες για να μην μπορούν να τους μετακινήσουν εύκολα.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι