Menu

Απειλές για το θέμα της γενοκτονίας δέχονται 11 Γερμανοί βουλευτές τουρκικής καταγωγής

Έντεκα Γερμανοί βουλευτές, τουρκικής καταγωγής, τέθηκαν υπό αστυνομική προστασία.

Πρόκειται για πολιτικούς που έλαβαν απειλές για τη ζωή τους, μετά από τη υποστήριξή τους στην κίνηση για την αναγνώριση της σφαγής των Αρμενίων του 1915 ως γενοκτονία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε ήδη τους βουλευτές τουρκικής καταγωγής να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους.

Το ψήφισμα της γερμανικής Βουλής εξαγρίωσε την Αγκυρα, που δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία, προκαλώντας νέες εντάσεις στη σχέση με το Βερολίνο.

Ήδη οι 11 βουλευτές τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι στήριξαν το ψήφισμα, αντιμετωπίζουν τις επικρίσεις της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά και της μεγάλης τουρκικής κοινότητας στη Γερμανία. Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Twitter ο δήμαρχος της Αγκυρας κατηγόρησε τους 11 ότι «μας μαχαίρωσαν πισώπλατα», μία ανάρτηση που αναδημοσίευσαν πολλοί Τούρκοι εθνικιστές, κάποιοι απειλώντας τη ζωή των βουλευτών, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ.

Επιπλέον, μία ομάδα Τούρκων δικηγόρων κατέθεσαν μήνυση σε βάρος των βουλευτών, για προσβολή του τουρκικού κράτους.

Ο ηγέτης των Πρασίνων της Γερμανίας, Τσεμ Οζντεμίρ- ο οποίος ξεκίνησε τη συζήτηση για τη σφαγή των Αρμενίων στη Μπούντεσταγκ- δήλωσε ότι δέχεται απειλητικά email που τον προειδοποιούν «Θα σε βρούμε όπου κι αν πας». Ο ίδιος ανέφερε ότι οι καλά πληροφορημένοι φίλοι του στην Τουρκία τον συμβούλευσαν να λάβει σοβαρά υπόψη του τις απειλές.

 

 

Πηγή: koolnews.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι