Menu

Το μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν: “Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο”…

Σφοδρή επίθεση στη Γερμανία, με αφορμή το ψήφισμα για την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας εξαπέλυσε και πάλι ο «πολύς» Ερντογάν που κάποιοι του επιτρέπουν ακόμα να μιλά.

Μιλώντας ενώπιον μεγάλου πλήθους Τούρκων στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν κάλεσε τη Γερμανία να «λογοδοτήσει» για την σφαγή 100.000 Αφρικανών στη Ναμίμπια τον 19ο αιώνα και για το Ολοκαύτωμα.

«Γερμανία στο ξαναλέω. Πρώτα πρέπει εσύ να λογοδοτήσεις για το Ολοκαύτωμα, για το πώς σκότωσες πάνω από 100.000 κατοίκους της Ναμίμπια. Πρέπει να λογοδοτήσεις για αυτά», είπε, με τους οπαδούς του να πανηγυρίζουν ουρλιάζουν από κάτω.

Αυτό που ξέχασε να πει ο «μέγας» Ταγίπ είναι πως η Γερμανία, αν μη τι άλλο, παραδέχτηκε τα εγκλήματα που έκανε στο παρελθόν, αντίθετα με την Τουρκία και την πρόγονό της Οθωμανική αυτοκρατορία.

Ο σουλτάνος Ταγίπ καλεί τη Γερμανία να θυμηθεί τα εγκλήματα που πράγματι διέπραξε. Ο ίδιος όμως και ο λαός του φροντίζουν να ξεχνούν τα όσα αυτοί και οι πρόγονοί τους διέπραξαν στο κοντινό ή το μακρυνό παρελθόν, αλλά και σε αυτό, τούτο το παρόν κατά των Κούρδων.

Ο αείμνηστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής έλεγε χαρακτηριστικά πως η Τουρκία δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο. Και είχε δίκιο. Κατηγορούν τη Γερμανία για 12 σκοτεινά χρόνια της ιστορίας της και για ένα έγκλημα θηριώδες. Έχουν δίκιο. Τι να πει κανείς όμως για τα εγκλήματα που επί έξι αιώνες διέπραξαν οι Οθωμανοί και κατόπιν αυτών η «Τουρκική Δημοκρατία»;

Έλληνες, Σέρβοι, Βούλγαροι, Ούγγροι, Αυστριακοί, Ρώσοι, Πολωνοί, Πέρσες, Ιρακινοί, Αιγύπτιοι, Αιθίοπες, Αρμένιοι, ακόμα και Ιταλοί, έχουν υποφέρει ποταμούς αίματος από τους άθλιους Οθωμανούς, σφαγές, ατιμώσεις, το φρικτό παιδομάζωμα. Και μόνο το τελευταίο αρκεί για να χαρακτηριστεί η Οθωμανική αυτοκρατορία κράτος γενοκτόνος.

Και παρόλα αυτά ο άθλιος αυτός τύπος τολμά και λέει πως: «Η ιστορία μας δεν είναι ιστορία σφαγών, αλλά ιστορία ελέους και συμπόνιας»! Αυτό το μικρό ανθρωπάκι τολμά και προσβάλει τη μνήμη εκατομμυρίων ανθρώπων που σφαγιάστηκαν, υπέφεραν, ατιμάσθηκαν από τους προγόνους του, αλλά και τη μνήμη χιλιάδων ακόμα που πέθαναν ή υπέφεραν τα πάνδεινα από το διάδοχο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας καθεστώς, την «Τουρκική Δημοκρατία». Ξεχνά την Κύπρο, ξεχνά το Κουρδιστάν, ξεχνά τις διώξεις των Ελλήνων στην Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο το εν λόγω σκύβαλο που παριστάνει, ελέω συμφερόντων, τον «δημοκρατικά» εκλεγμένο ηγέτη της Τουρκίας.

Ναι σουλτάνε μου, οι Γερμανοί εξόντωσαν εκατομμύρια υπό τις οδηγίες ενός παρανοϊκού, σαν και σένα, Χίτλερ. Τουλάχιστον όμως ζήτησαν, έστω, μια συγνώμη. Εσύ δεν έχεις καν τον ανδρισμό να πράξεις ούτε καν αυτό το μικρό. Η ιστορία όμως εκδικείται.

ΠΚ

 

Πηγή: mignatiou.com

Διαβάστε περισσότερα...

Απειλούν τον επικεφαλής των Πρασίνων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο τουρκικής καταγωγής επικεφαλής των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, ένας από τους Γερμανούς βουλευτές που συνέταξαν το κείμενο του ψηφίσματος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, που πέρασε από την Μπούντεσταγκ, στις 2 Ιουνίου.

Οι απειλές προς τον Έζντεμιρ έγιναν μέσω Twitter, Facebook και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κάποιες προήλθαν από Γερμανούς πολίτες τουρκικής καταγωγής που ζουν στην Γερμανία και άλλες από Τούρκους που ζουν στην Τουρκία, δήλωσε η εκπρόσωπος των Πρασίνων Γιούλια Γιορς.

Όπως τόνισε η Γιορς, ο ηγέτης των Πρασίνων δέχτηκε υβριστικά μηνύματα από ακροδεξιούς εξτρεμιστές και τούρκους εθνικιστές, ακόμη και απειλές κατά της ζωής του που αυξήθηκαν ραγδαία έπειτα από την υπερψήφιση του ψηφίσματος την περασμένη Πέμπτη.

«Οι ψηφοφορίες στο γερμανικό κοινοβούλιο δεν εξαρτώνται από το ποιον απολυταρχικό ηγέτη ικανοποιούν και ποιον όχι», δήλωσε τη Δευτέρα ο Έζντεμιρ, απαντώντας στις απειλές. 

Η Τουρκία αντέδρασε οργισμένα έπειτα από τη σχεδόν ομόφωνη έγκριση από την Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας του ψηφίσματος με το οποίο αναγνωρίζεται η αρμενική γενοκτονία, ανακαλώντας τον πρεσβευτή της στο Βερολίνο.

Την Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε ιδιαίτερα εναντίον του Έζντεμιρ, κατηγορώντας τους τουρκικής καταγωγής βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης, ότι είναι «τα μακριά χέρια των τρομοκρατών», υπαινισσόμενος προφανώς τους κούρδους αντάρτες, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι