Menu

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Αρμενίας, «Qami»

Η επόμενη συμμετοχή που θα σας παρουσιάσουμε είναι αυτή της Αρμενίας. Η φίλη στον θεσμό Αρμενία εκπροσωπείται στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision από τον Sevak Khanagyan με το τραγούδι Qami (Άνεμος).

Λίγα λόγια για τον Sevak Khanagyan

Ο 30χρονος Sevak Khanagyan τραγουδιστής και τραγουδοποιός, γεννήθηκε στο Metsavan, ένα μικρό χωριό στην όμορφη επαρχία Lori της Αρμενίας αλλά στην ηλικία των 13 μετοίκησε μαζί με την οικογένεια του στο Κουρσκ της Ρωσίας. Αργότερα, σπούδασε μουσικές επιστήμες στη Μόσχα και αποφοίτησε από την ανώτατη μουσική ακαδημία το 2014.

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με τη συμμετοχή του στην τέταρτη σεζόν του The Voice της Ρωσίας το 2015 και μετά, με τη νίκη του στην έβδομη σεζόν του X-Factor της Ουκρανίας την επόμενη χρονιά.

Άλλος μεγάλος σταθμός της καριέρας του ήταν όταν το 2017 ανέλαβε coach στο The Voice της Αρμενίας.

Έχει συνεργαστεί με διάφορους εγχώριους αστέρες και σήμερα όχι αδίκως θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους και ανερχόμενους καλλιτέχνες στην Αρμενία.

Το Qami

Το Qami είναι μια αισθαντική μπαλάντα η οποία ξεκινάει με ρυθμό Adagietto και στη συνέχεια εξελίσσεται σε Allegro moderato. O Sevak Khanagyan μαζί με τους Anna Danielyan και Viktorya Maloyan αποτελούν τους συντελεστές του τραγουδιού.

Ο Sevak ή Sev (μαύρος, σκοτεινός στα αρμενικά), όπως τον αποκαλούν οι δικοί του άνθρωποι κέρδισε το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Αρμενία στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, μετά τη νίκη του στο Depi Evratesilτο ετήσιο φεστιβάλ τραγουδιού, που διοργανώνει η δημόσια τηλεόραση της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια.

Ήταν ένα από τα φαβορί από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν τα υποψήφια τραγούδια και κατάφερε να κερδίσει με άνεση καθώς συγκέντρωσε τη προτίμηση κοινού και διεθνούς επιτροπής.

Φέτος, η Αρμενία για πρώτη φορά στέλνει στο διαγωνισμό τραγούδι με αποκλειστικά αρμενικό στίχο και έναν ικανό ερμηνευτή, που θα μας τραγουδήσει στην όμορφη αρμενική γλώσσα και αναμένεται να συγκινήσει την αρμενική διασπορά και όχι μόνο. Αν μη τι άλλο ο στίχος θα είναι κατανοητός από κάθε Αρμένιο στην Ευρώπη και οι ψήφοι αναμένονται να είναι αρκετές ώστε η Αρμενία να έχει μια εύκολη βραδιά στον πρώτο δύσκολο ημιτελικό.

Η Αρμενία στο Διαγωνισμό της Eurovision

Η Αρμενία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 2006 έως και τις μέρες μας αδιαλείπτως με εξαίρεση το 2012, όταν ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στο εχθρικό προς την Αρμενία κράτος του Αζερμπαϊτζάν. Ο λόγος που απείχε ήταν αφενός οι εχθρικές σχέσεις με τη γείτονα και αφετέρου λόγοι ασφάλειας της ακεραιότητας του Αρμένιου καλλιτέχνη σε περίπτωση συμμετοχής. Η Αρμενία έχοντας και τη βοήθεια των ψήφων της διασποράς προκρίνεται σχετικά εύκολα στους τελικούς με εξαίρεση το 2011 όπου η Emmy με το «φθηνό» και κακογραμμένο Boom Boom τερμάτισε στην 12ή θέση του ημιτελικού και αποκλείστηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως στις ψήφους του κοινού η Αρμενία ήταν έβδομη αλλά καταποντίστηκε από τη ψήφο των επιτροπών.

Η Αρμενία έχει πλασαριστεί αρκετές φορές στην πρώτη δεκάδα. Ειδικότερα, έχει καταλάβει δύο φορές την τέταρτη θέση με τη Sirusho και το αγαπημένο μας Qele qele το 2008 καθώς και με τον Aram Mp3 και το Not alone το 2014. Την εβδόμη θέση είχε καταλάβει με τις εντυπωσιακές Eva Rivas και Iveta Mukuchyan το 2010 και 2016 αντίστοιχα. Παράλληλα, έχει βρεθεί όγδοη δύο φορές το 2006 όταν έκανε το ντεμπούτο της με τον Andre αλλά και έναν χρόνο αργότερα με τον Hayko. Τέλος, το 2009 βρέθηκε στην δέκατη θέση με τις αδερφές Inga και Anush Arshakyan. Όπως γίνεται αντιληπτό η χώρα έχει μια πολύ καλή πορεία στο θεσμό και αργά η γρήγορα το μαγευτικό Ερεβάν θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό της Eurovision.

 

Πηγή: infegreece.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι