Menu

Η Ρωσία προειδοποιεί το Μπακού ενάντια στο να πάει στον ΟΗΕ το πρόβλημα του Καραμπάχ

Μόσχα έχει προειδοποιήσει ανοιχτά το Αζερμπαϊτζάν να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για τη μεταφορά της διαδικασίας διευθέτησης του Ναγκόρνο Καραμπάχ στα Ηνωμένα Έθνη.
«Είναι η Ομάδα Μινσκ του ΟΑΣΕ, και όχι ο ΟΗΕ που ασχολείται με τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, είπε ο Ρώσος Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Alexander Lukashevich , όταν ρωτήθηκε από Αζέρο δημοσιογράφο να σχολιάσει την μη εκπλήρωση της Αρμενίας του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισμα για Καραμπάχ.
Ο Lukashevich και δεν ξέχασε να αναφέρει ότι τα ψηφίσματα του ΟΗΕ δεν είναι δεσμευτικά και "αυτός είναι ένας σοβαρός λόγο για να μην μεταφερθεί η σύγκρουση για το Καραμπάχ σε αυτό το ίδρυμα."
Οι συνομιλίες θα παραταθούν για πολλά χρόνια, δεδομένου του γεγονότος ότι το Αζερμπαϊτζάν παραβιάζει συνεχώς όλα τα ψηφίσματα της ειρήνης και των εγγράφων που έχουν εγκριθεί από διεθνείς οργανισμούς. ΟΙ συνεχείς παραβιάσεις της εκεχειρίας συχνά οδηγούν σε απώλειες τόσο μεταξύ των στρατιωτών και του άμαχου πληθυσμού.
Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η φιλοδοξία του Μπακού δεν είναι συμφέρουσα για τη Μόσχα είναι ο ρόλος της τελευταίας στην διευθέτησης των συγκρούσεων. Η Ρωσία, είναι μια χώρα συμπρόεδρος της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ, μαζί με τη Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες, και απέκτησε το ρόλο της ατμομηχανής στη διαδικασία, αυτό που της επιτρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο του Ερεβάν και του Μπακού. Με τον ΟΗΕ να αναλαμβάνει τις πρωτοβουλίες, η Ρωσία θα παραχωρήσει την θέση της στο Νότιο Καύκασο στις ΗΠΑ, το οποίο είναι άκρως ανεπιθύμητογια τη Μόσχα.
Έτσι, κάποιος μπορεί εύκολα να υποθέσει ότι η Ρωσία έχει «κλείσει την πόρτα του ΟΗΕ" πριν από το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο πιέζει με τον ένα η τον άλλο τρόπο...
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Αρμένιοι μπόξερ δέχθηκαν επίθεση στο Μπακού

Οι Αρμένιοι μπόξερ, που συμμετέχουν στο Μπακού δέχθηκαν επίθεση, όπου φιλοξενείται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μποξ AIBA .
Σύμφωνα με τον Γραφείο Ποινικών Πληροφοριών του Αζερμπαϊτζάν, μια ομάδα υποστηρικτών του Οργανισμού Απελευθέρωσης του Καραμπάχ (KLO) . διείσδυσαν στο χώρο που γινότανε το πρωτάθλημα. Την ώρα όπου έμπαιναν στο γήπεδο οι Αρμένιοι μπόξερ, τους φώναζαν "Αρμένιοι, βγείτε έξω !", και "Καραμπάχ ή θάνατος", ακολούθησε ένας καταιγισμός από πέτρες.
Ο αγώνας ανεστάλη. Οι Αρμένιοι μπόξερ, οι δικαστές και ο διαιτητής έφυγαν από το χώρο.
Όπως δήλωσε ο ηγέτης της ALO Akif Nagi δήλωσε, «είχαμε ήδη προγραμματίσει την δράση διαμαρτυρίας για αρκετές ημέρες». «Θα πρέπει να παρεμποδίζει η συμμετοχή των Αρμενίων », και, εκτός αν η φωνή μας ακούγεται, πιο δραστικά μέτρα βρίσκονται σε εξέλιξη.»
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αρμενικά, τουρκικά, βουλγαρικά, και γεωργιανά αυτοκίνητα στην κατολίσθηση στην περιοχή της Αρμενίας

Η Κατολίσθηση που έγινε στο τμήμα του Ayrum της Περιφέρειας Tavush της Αρμενίας εξακολουθεί να είναι ενεργή. Μετά την άφιξη των ομάδων διάσωσης, σε ορισμένα οχήματα έχουν προχωρήσει στα 20 εκατοστά, Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Αναζήτησης και Διάσωσης της Αρμενίας Avetis Manukyan δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα. Σύμφωνα τα λόγια του, υπάρχουν 33 οχήματα στον τόπο του συμβάντος, αλλά ο λόγος της συσσωρεύσεως το ένα πάνω στο άλλο, ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί.
Η κατολίσθηση σημειώθηκε την Κυριακή, γύρω στις 18.40 μ.μ. Σύμφωνα με τον Manukyan, ένας αριθμός φορτηγών και επιβατικών αυτοκινήτων κατρακυλήσαν ποτάμι Debed, ενώ πολλά οχήματα παρέμειναν κάτω από το έδαφος.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες , αναφέρθηκαν από τουλάχιστον δύο φορτηγά με τουρκικές, βουλγαρικές, και της γεωργιανές πινακίδες.
Με την απόφαση του Πρωθυπουργού της Αρμενίας, μια λειτουργική ομάδα έχει σχηματιστεί για την εξάλειψη των επιπτώσεων της κατολίσθησης. Αντί για την κατολίσθηση που πλήττετε από το τμήμα του δρόμου Vanadzo-Bagratashen της M6 διακρατικής εθνικής λεωφόρου, σήμερα γίνετε παράκαμψη μέσω Vanadzor-Dilijan-Ijevan-Bagratashen. Κυβερνητικοί φορείς ζητούν στους οδηγούς να αποφεύγουν να ταξιδεύουν μέσω της λεωφόρου Vanadzor-Bagratashen.

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι