Menu

Ντερβίς Ερογλου: «Αρχίζει το πάρε-δώσε για το Κυπριακό»

«Συζητήθηκαν τα πάντα, ήρθε η ώρα για τη λύση» είπε ο τουρκοκύπριος ηγέτης

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου, δήλωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση όλων των κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και τώρα θα αρχίσει η φάση του «πάρε -δώσε».

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο κ. Ερογλου, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Ζιρβέ της πόλης Γκαζιάντεπ στην Τουρκία, ανέφερε ότι στο τραπέζι των συνομιλιών «έχουν συζητηθεί τα πάντα και αμφότερες οι πλευρές έχουν αποστηθίσει τις θέσεις της απέναντι πλευράς».

Υποστήριξε ότι ήρθε η ώρα για λύση του Κυπριακού και ότι αυτή «θα είναι δίκαιη και μόνιμη και θα προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας». Θα είναι, τόνισε, λύση «δύο κρατών».

Ο κ. Ερογλου αναφέρθηκε ακόμα και στην Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ και ισχυρίστηκε ότι η Λευκωσία δεν θα πρέπει να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, αφού κάτι τέτοιο – σύμφωνα με τον ίδιο – θα οδηγούσε σε αδιέξοδα τις συνομιλίες και θα είχε αρνητικά αποτελέσματα στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.
Πηγή: onnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Τουρκία απειλεί όλο τον κόσμο!

Ευθεία επίθεση από Γάλλο πρώην υπουργό
Η Τουρκία απειλεί όλο τον κόσμο και δεν είναι μια χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Πατρίκ Ντεβετζιάν αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, το οποίο εγκρίθηκε την Πέμπτη από την Εθνοσυνέλευση.

«Η Τουρκία είναι μια χώρα που απειλεί όλο τον κόσμο», δήλωσε ο....
αρμενικής καταγωγής βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος UMP στο ραδιοσταθμό France Inter, αναφέροντας «το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα».

«Η Τουρκία μέσα σε σε λιγότερο από ένα χρόνο απείλησε πάνω από επτά χώρες: πιστεύετε ότι αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος συμπεριφοράς στις διεθνείς σχέσεις;», διερωτήθηκε ο Πατρίκ Ντεβετζιάν.

«Πιστεύω πολύ στην τουρκική κοινωνία των πολιτών. Δυστυχώς, ενώ η Τουρκία έχει ένα λαμπρό Νομπελίστα, όπως τον Ορχάν Παμούκ (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2006), τον διώκει γιατί λέει ότι η αρμενική γενοκτονία είναι γεγονός», πρόσθεσε.

«Στη χώρα μας ζητούμε να σταματήσει η Τουρκία την προπαγάνδα της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας», τόνισε ο Ντεβετζιάν.Πατρίκ Ντεβετζιάν

«Ο νόμος αυτός δεν είναι νόμος ιστορικής μνήμης. Δεν περιορίζεται στην υπενθύμιση ιστορικών γεγονότων. Είναι ένας νόμος που τιμωρεί τον κατάφωρο αρνητισμό. Η λέξη κατάφωρος έχει τη σημασία της γιατί δεν εμποδίζει τον πνευματικό διάλογο», πρόσθεσε υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία για να έχει ισχύ νόμου.

«Είναι μια πολιτική πράξη: τη στιγμή που η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση και να εμφανιστεί ως μια χώρα που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο νόμος αυτός επιτρέπει να αποκαλυφθεί η στάση της στη διεθνή σκηνή και δείχνει σαφώς ότι η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα», πρόσθεσε ο Ντεβετζιάν.

Η έγκριση του νομοσχεδίου από την Εθνοσυνέλευση προκάλεσε την οργή της Τουρκίας, η οποία ανακάλεσε αμέσως τον πρεσβευτή της στο Παρίσι και ανακοίνωσε πάγωμα της στρατιωτικής συνεργασίας της με τη Γαλλία.
Πηγή: onnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Vanessa Mae - 'The Sabre Dance' by Aram Khachaturian

  • Κατηγορία VIDEOS
 
Vanessa Mae - The Sabre Dance' by Aram Khachaturian (video)

The Saber Dance (Armenian: Սուսերով Պար) is a movement in the final act of the Armenian composer Aram Khachaturian's ballet Gayane, completed in 1942. It evokes a whirling war dance in an Armenian dance, where the dancers display their skill with sabers. Due to its exceptionally exciting rhythm, "The Saber Dance" established a place for itself in common concert practice, leading also to various adaptations in popular music. In its middle section it uses an Armenian folk song from Gyumri, Armenia.

***

Vanessa-Mae, born 27 October 1978, coincidentally shares her birthday with famed violinist Niccolò Paganini, who was born 196 years earlier on 27 October 1782.
Vanessa-Mae began playing piano at the age of three and violin at five.
She was particularly famous in the United Kingdom throughout her childhood making regular appearances on television (for example on Blue Peter) mostly involving classical music and conservative style. According to Guinness World Records, she is the youngest soloist to record both the Beethoven and Tchaikovsky violin concertos, a feat she accomplished at the age of thirteen.[1] During this time she attended the Francis Holland School in central London.
Vanessa-Mae made her international professional debut at the Schleswig-Holstein Musik Festival in Germany in 1988, and also during 1988 made her concerto debut on stage with the Philharmonia Orchestra in London.
On entering adolescence Vanessa-Mae broke away from her traditional classical influences and became known for her flashy, sexy style appearing in music videos in stylish outfits. Her first pop-style album, The Violin Player, was released in 1995. She appeared on the 1997 Janet Jackson album The Velvet Rope playing a violin solo on the song "Velvet Rope".
Source: youtube.com
Διαβάστε περισσότερα...

Η γενοκτονία των Αρμενίων και η εθνοκάθαρση των Ελλήνων Κυπρίων

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ έχουν συνήθως θράσος. Οι γενοκτόνοι είναι χειρότεροι. Υβρίζουν τα θύματά τους. Αυτό συμβαίνει ξανά με τους Ασιάτες ληστές που κατοικοεδρεύουν στην Τουρκία. Αν χρειαζόταν μια μόνο απόδειξη τι είδους κράτος και τι είδους λαός είναι οι Τούρκοι, αυτή δίνεται από τη διαχρονική άρνησή τους να παραδεχθούν ότι διέπραξαν μια πρωτοφανή σε βαρβαρότητα γενοκτονία σε βάρος του αρμενικού λαού.

Από το 1915, μέχρι σήμερα, η Τουρκία χρηματοδοτεί ακαδημαϊκές έδρες, πληρώνει «ιστορικούς», ερευνητές, διαδικτυακές πύλες, ακόμα και χάκερς για να αποδείξει και να πείσει ότι το 1,5 εκατομμύριο Αρμενίων δεν… υπήρξαν, δεν… εξοντώθηκαν από τη συμμορία των Ταλαάτ Πασά και Ενβέρ και ότι, εξ αυτού, δεν υπήρξε επειδή δεν διέπραξε καμιά γενοκτονία των Αρμενίων. Γι’ αυτό και δεν απολογείται.

Την περ. Πέμπτη η Γαλλική Εθνοσυνέλευση εξέτασε και ψήφισε πρόταση νόμου της γκωλικής βουλευτού Βαλερί Μπουαγέ, για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους. Ο νόμος προβλέπει ένα χρόνο φυλάκιση και 45.000 ευρώ πρόστιμο. Η ψήφισή του προκάλεσε ξανά συζητήσεις στη Γαλλία και, όπως αναμενόταν, υστερικές και βίαιες αντιδράσεις στην Τουρκία, σε όλα τα επίπεδα.

Η κυβέρνηση Ερντογάν εξήγγειλε πάγωμα σχέσεων και συνεργασιών με τη Γαλλία, και κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί όχι μόνο για προεκλογικούς σχεδιασμούς, για να προσεταιρισθεί τις ψήφους των Αρμενίων της Γαλλίας, αλλά και για… λήθη γαλλικής κατ’ ισχυρισμόν γενοκτονίας στην Αλγερία. Ότι η ψήφιση του νόμου ενέχει και προεκλογικές σκοπιμότητες, αυτό δεν συζητείται. Ο αντίπαλος του Σαρκοζί, ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ, εδώ και χρόνια έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με την Αρμενική Επαναστατική Ομοσπονδία. Άρα, ο Σαρκοζί δεν μπορούσε να υστερήσει σε φιλοαρμενικές προσεγγίσεις.

Όμως, επειδή οι Τούρκοι θυμήθηκαν την ελευθερία έκφρασης και την Ιστορία, πρέπει να λεχθούν κάποια πράγματα. Η γενοκτονική χώρα του Αττίλα είναι η τελευταία που δικαιούται να παραδίδει μαθήματα… ελευθερίας έκφρασης και σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στις τουρκικές φυλακές σαπίζουν δεκάδες δημοσιογράφοι και άλλοι αντίπαλοι του ισλαμικού κόμματος του Ερντογάν. Η Τουρκία ολοφύρεται ότι δεν πρέπει η Ιστορία να… ποινικοποιείται. Και ότι πρέπει να αφεθεί στους ιστορικούς και όχι στους πολιτικούς.

Φανταστείτε προς στιγμήν οι Γερμανοί να αρχίσουν να αμφισβητούν τη Shoah, δηλαδή το Ολοκαύτωμα 6 εκατ. Εβραίων από τη ναζιστική βαρβαρότητα. Φανταστείτε η Ιαπωνία να αμφισβητήσει τις βαρβαρότητες που διέπραξε στην Κίνα και σε άλλες υπό κατοχή χώρες της Ασίας, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κι όμως, Γερμανία και Ιαπωνία απολογήθηκαν στους λαούς που εξόντωσαν ή κατέσφαξαν και συμφιλιώθηκαν με τους εαυτούς των και την Ιστορία. Όχι η βαρβαρική Τουρκία, που απαιτεί η ιστορία να γραφτεί στα δικά της μέτρα.

Η υπόθεση της αρμενικής γενοκτονίας και ο ανειρήνευτος αγώνας των Αρμενίων για ιστορική δικαίωση αναδεικνύει, κατά τρόπο θλιβερό, την ανικανότητα, την ανεπάρκεια και την αδιαφορία των Ελλήνων της Κύπρου να καταγγείλουν την Τουρκία για την εθνοκάθαρση, που διέπραξε στα κατεχόμενα εδάφη μας. Οι Αρμένιοι συντηρούν ισχυρή και άσβεστη ιστορική μνήμη. Μετά τη γενοκτονία, ομάδες Αρμενίων πατριωτών αναζήτησαν τους Τούρκους υπεύθυνους της γενοκτονίας και τους εκτέλεσαν έναν προς έναν. Συγκρίνετε την απίστευτη παθητικότητα και τον απύθμενο ραγιαδισμό των Ελλήνων. Κατά τον ποιητή, ούτε τον σουγιά τους δεν τράξηξαν! Απαθώς τότε, κι απαθώς και σήμερα… καλοπιάνουν και γλείφουν τον σφαγέα και εξολοθρευτή τους… Τέτοιο ανόσιο και άθλιο κατάντημα.

 

 

Πηγή: sigmalive.com

Διαβάστε περισσότερα...

Γαλλία: Επίθεση Τούρκων χάκερ σε αρμενικές ιστοσελίδες

Πρόσβαση σε περίπου εκατό ιστότοπους που σχετίζονται με την αρμενική διασπορά στη Γαλλία, απέκτησαν Τούρκοι χάκερ. Το ίδιο συνέβη και στον ιστότοπο του βουλευτή και εισηγητή του νομοσχεδίου για την ποινικοποίηση της απόρριψης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η ομάδα Τούρκων εθνικιστών χάκερ MilliKuvvetler.net ανέλαβε την ευθύνη μέσω του τούρκικου ιστότοπου cyberhaber.com της «σημερινής» πειρατείας σε περίπου 100 ιστότοπους στη Γαλλία που σχετίζονται με δράσεις των Αρμένιων στη Γαλλία, καθώς και σε ιστότοπους πολιτικών όπως του βουλευτή του UMP Μπερνάρ Ντεπιέρ.

Στους ιστότοπους εμφανίζονταν μηνύματα στην τουρκική γλώσσα, τα οποία κατηγορούσαν τη Γαλλία για τη «γενοκτονία στην Αλγερία».

«Οι Γάλλοι στρατιώτες έσφαξαν τους Αλγερινούς και βίασαν τις γυναίκες» ανέφεραν τα μηνύματα, σύμφωνα με το cyberhaber.com.

 

Πηγή: Now24.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Έστρεψαν τα τούρκικα κανόνια στο οικόπεδο 12!

Ενώ όλος ο κόσμος είχε στρέψει το βλέμμα του στη γαλλο-τουρκική διένεξη για τη γενοκτονία των Αρμενίων...
η Τουρκία συνέχιζε τις προκλητικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στις 21 Δεκεμβρίου τουρκικά πολεμικά πλοία έστρεψαν τα κανόνια τους στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου Κύπρος και Ισραήλ πραγματοποιούν έρευνες για φυσικό αέριο στο κοίτασμα Λεβιάθαν.

Τα τουρκικά πολεμικά βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα.

Ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία ούτε το Ισραήλ έκαναν δημόσια αναφορά στο γεγονός καθεαυτό, ωστόσο ενίσχυσαν τη ναυτική τους δύναμη στην περιοχή.

Μόνο ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, στις 22 Δεκεμβρίου, κατά την επίσκεψή του στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ ενόψει των Χριστουγέννων, έκανε ένα σχόλιο στην ομιλία του, που ερμηνεύθηκε ως αναφορά στο γεγονός:

«Αν η Τουρκία δεν κατανοήσει ότι η πολιτική των κανονιοφόρων, η πολιτική της αστυνόμευσης της περιοχής με το 'έτσι θέλω' δεν περνά και δεν αλλάξει, θα έχουμε συνέπειες οι οποίες, σίγουρα, δεν θα είναι καλές για ολόκληρη την περιοχή, δεν θα είναι καλές ακόμα και για τον ίδιο τον τουρκικό λαό και, στο τέλος της μέρας, πρώτα απ' όλα για τους ίδιους τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας.

Θέλω να πιστεύω ότι και οι προοπτικές ανεύρεσης φυσικού αερίου θα κάνουν την Τουρκία να κάνει δεύτερες σκέψεις και να ακολουθήσει μια πολιτική συνεννόησης, συμβιβασμού και με την Ελλάδα και με την Κύπρο, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ενός πραγματικά ειρηνικού μέλλοντος συνεργασίας και ειρήνης όλων των λαών της περιοχής, περιλαμβανομένου και του τουρκικού λαού».

Από την ισραηλινή πλευρά, στις 22 Δεκεμβρίου ακυρώθηκε μια συμφωνία ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων με την Τουρκία, που αφορούσε στην πώληση ισραηλινού στρατιωτικού συστήματος ραντάρ.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του Ισραήλ, που επικαλείται η ισραηλινή ιστοσελίδα DEBKA, η πώληση ακυρώθηκε ώστε να εκληφθεί ως προειδοποίηση στην Άγκυρα και να σταματήσουν οι τουρκικές παρενοχλήσεις στην περιοχή των ερευνών.

Η επίσημη δικαιολογία ήταν οι ισραηλινές ανησυχίες μήπως τα τελευταίας τεχνολογίας οπλικά συστήματα, αφού πωληθούν στην Τουρκία, καταλήξουν στα χέρια της Τεχεράνης.
Διαβάστε περισσότερα...

Απειλούν με βιασμό και θάνατο τη Γαλλίδα βουλευτή που συνέταξε το ν/σ για τη Γενοκτονία!

Η Valerie Boyer, η βουλευτής του γαλλικού UMP,η οποία πρωταγωνίστησε στην υπόθεση της ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων, δέχθηκε απειλές θανάτου και βιασμού και η ιστοσελίδα της έγινε στόχος φανατικών Τούρκων “χάκερς”.

Τα μηνύματα που λαμβάνει για την ίδια και την οικογένειά της είναι άκρως απειλητικά και βίαια και αυτό την οδήγησε σε καταγγελία στην εισαγγελία της Μασσαλίας.
Ήδη η Γαλλική αστυνομία φρουρεί την κ.Boyer και τα μέλη της οικογένειάς της.

 

 

Πηγή: onlycy.com

Διαβάστε περισσότερα...

Το κράτος-συμμορία της Τουρκίας

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναρρώνει από εγχείρηση στο έντερο, με τις φήμες να είναι έντονες ότι πάσχει από «ύποπτο» καρκίνο, οι αποκαλύψεις του συλληφθέντος Μεχμέτ Εϋμούρ, συνταξιούχου υψηλόβαθμου στελέχους της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, που διετέλεσε προϊστάμενος του Τμήματος Καταπολέμησης Τρομοκρατίας της ΜΙΤ, για άλλη μια φορά φέρνουν στο προσκήνιο το άγριο και .........
αποκρουστικό πρόσωπο του τουρκικού κράτους.

Πριν από λίγους μήνες, ο απότακτος αστυνομικός των ειδικών επιχειρήσεων της τουρκικής αστυνομίας, Αϋχάν Τσαρκίν, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους κατηγορούμενος της υπόθεσης Σουσουρλούκ, κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι συμμετείχε σε ομάδες δολοφονίας που είχαν συγκροτηθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και ασφαλείας, οι οποίες είχαν ως στόχο την εκτέλεση Κούρδων πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και διανοουμένων που υποστήριζαν το κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα. Ο Αϋχάν Τσαρκίν, μεταμελημένος ή ενθαρρυνόμενος, δεν είναι σαφές, δεν έκανε απλές αναφορές, αλλά έδωσε «διευθύνσεις και ονόματα», που λέει και το λαϊκό άσμα.

Στα πλαίσια των καταγγελιών του Τσαρκίν, ο εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του προαναφερθέντος συνταξιούχου στελέχους της ΜΙΤ, ο οποίος μετά την κατάθεσή τους, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και αφού του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Αποσπάσματα από την κατάθεση του άλλοτε ισχυρού άνδρα της ΜΙΤ διέρρευσαν στον τουρκικό τύπο, μέρος των οποίων μεταφράζουμε κατά λέξη:

«Ο Ταρίκ Ουμίτ (φημισμένος μεγαλέμπορος ναρκωτικών, σ.τ.μ) ήταν ένα άτομο που δεν μπορούσες να το ελέγξεις. Ήταν ευερέθιστος και εριστικός. Δούλεψε και για τη ΜΙΤ και για τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας, με εντολή του Μεχμέτ Αγάρ. Μου είπε ο ίδιος ότι του είχε ανατεθεί αποστολή από το κράτος και είχε λάβει μέρος στις εκτελέσεις των Σαβάς Μπουλντάν, Χακί Καράι, Αντνάν Γιλντιρίμ... Αυτές του τις ομολογίες τις κατέγραψα κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχα μαζί του σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο ξενοδοχείο Τσιραγάν. Οι μαγνητοταινίες αυτές βρίσκονται στα αρχεία της ΜΙΤ…

Όταν ανέλαβα καθήκοντα (εννοεί στο Τμήμα Καταπολέμησης Τρομοκρατίας της ΜΙΤ, σ.τ.μ.), ο Ταρίκ Ουμίτ μου έδειξε έναν κατάλογο στον οποίο υπήρχαν τα ονόματα σαράντα ατόμων που ήταν για εκτέλεση. Ορισμένα ονόματα ήταν σβησμένα. Τα είχαν ήδη εκτελέσει. Ο επιχειρηματίας Μπεχτσέτ Τζάντουρκ ήταν ανάμεσα στους εκτελεσθέντες. Όλα αυτά τα ανέφερα με γραπτή έκθεση στη ΜΙΤ.»

Επίσης, σε άλλο μέρος της κατάθεσή του ο Εϋμούρ αναφέρεται στην ομάδα των αξιωματικών που αποσπάστηκε από την Διοίκηση Ανορθοδόξου Πολέμου του τουρκικού ΓΕΕΘΑ στη ΜΙΤ, για να διεξάγει ειδικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ελλείψει ανάλογης εμπειρίας στα στελέχη της ΜΙΤ. Λέει ο Εϋμούρ:

«Επειδή δεν είχαμε εμπειρία στη ΜΙΤ, αποσπάστηκαν από τη Διοίκηση Ανορθοδόξου Πολέμου του ΓΕΕΘΑ στην υπηρεσία μας πέντε αξιωματικοί και ο επικεφαλής τους, συνταγματάρχης Ορχάν Τσομπάν. Ανάμεσά τους ήταν και ο Κασίφ Κοζίνογλου. Εγώ ζήτησα να μην αποσπαστεί ο Κοζίνογλου στη ΜΙΤ, γιατί είχα ακούσει ότι όσο υπηρετούσε στη Διοίκηση Ανορθοδόξου Πολέμου, είχε αναμειχθεί σε διάφορες παράνομες ενέργειες. Ο συνταγματάρχης Ορχάν Τσομπάν μου είπε ότι η ομάδα δεν διασπάται. Έτσι, ο Κοζίνογλου αποσπάστηκε στη ΜΙΤ. Όσο υπηρετούσε στην υπηρεσία μας, έμαθα ότι έκανε σχέδιο με έναν μόνιμο υπαξιωματικό για να δολοφονήσει τον πρόεδρο της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας, Ακίν Μπιρντάλ. Διέταξα ανάκριση και τον τιμώρησα. Τελικά, τον Κοζίνογλου τον πήρε υπό την προστασία του ο Σενκάλ Ατασαγκούν, μετέπειτα διοικητής της ΜΙΤ».

Οι αποκαλύψεις του Εϋμούρ δεν σταματούν εδώ. Μιλάει επίσης για επίσημη απόρρητη απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας, στο οποίο σημειωτέον συμμετέχουν ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την οποία το ΣΕΑ εξουσιοδοτούσε μια ομάδα εκτελεστών να δολοφονήσει ογδόντα Κούρδους πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και διανοουμένους, οι οποίοι αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά του κουρδικού κινήματος, τη δεκαετία του ’90.

Η απόφαση αυτή εκτελέστηκε σε μεγάλο βαθμό από μαφιόζους, εμπόρους ναρκωτικών και κακοποιά στοιχεία, τα οποία χρησιμοποίησαν αναλόγως οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, δίνοντάς τους φυσικά ως αντάλλαγμα προστασία, για να συνεχίσουν την κακοποιό τους δράση. Τότε, μάλιστα, η πρωθυπουργός της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ, αναφερόμενη σε έναν από την ομάδα των μαφιόζων εκτελεστών, τον Αμπντουλλάχ Τσατλί, ο οποίος σκοτώθηκε στο ατύχημα του Σουσουρλούκ, είχε πει το αμίμητο: Όποιος έχει ρίξει σφαίρα για την πατρίδα, είναι ήρωας και αξίζει της προστασίας του κράτους.

Τα περιστατικά είναι πολλά και όπως φαίνεται από τις αποκαλύψεις των πρώην αξιωματούχων, οι μηχανισμοί που χρησιμοποίησαν εγκληματίες και εμπόρους ναρκωτικών για διάφορες «εθνικές υποθέσεις» της Τουρκίας, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και ελληνικοί στόχοι, είναι ανέγγιχτοι.

Τέτοιοι μηχανισμοί σκότωσαν τον Αρμένιο δημοσιογράφο Χραντ Ντινκ, και μέχρι σήμερα παραμένουν ανέγγιχτοι από την κυβέρνηση Ερντογάν και από την τουρκική δικαιοσύνη. Στη φυλακή βρίσκονται μόνο εκείνοι οι μηχανισμοί που αποπειράθηκαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση Ερντογάν και εκείνοι που αποπειράθηκαν να αποκαλύψουν την κρυφή ατζέντα του Φετουλάχ Γκιουλέν, διδασκάλου και βασικού υποστηρικτή του Ερντογάν και του κυβερνητικού κόμματος.

Κατά τ’ άλλα, το βαθύ κράτος της Τουρκίας, η ευθεία ανάμειξη του οποίου σε εγκληματικές πράξεις δικαιολογεί τον τίτλο μας, διατηρείται ακέραιο και συνεχίζει το έργο του εναντίον των Κούρδων, των Αλεβιτών, των Αρμενίων και των εναπομεινάντων Ελλήνων της Πόλης της Ίμβρου και της Τενέδου, αλλά και εναντίον της ίδιας της πατρίδας μας.

Καλό είναι να μην το ξεχνάμε εμείς οι Έλληνες και ο κάθε αρμόδιος, αφού τα πλοκάμια του κράτους-συμμορία είναι απλωμένα και ριζωμένα βαθιά στην Ελληνική Θράκη και όχι μόνο. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποια στιγμή θα έρθουμε αντιμέτωποι με το έργο που κάνουν αυτοί οι μηχανισμοί εδώ και χρόνια στην ελληνική επικράτεια.
Το ερώτημα είναι αν είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε;
Πηγή: tv100.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι