Menu

Άγριο ξύλο στο ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, μεταξύ Αρμένιων και Ορθόδοξων κληρικών, με αφορμή το ετήσιο καθάρισμα του χώρου, το λεγόμενο "σάρωμα".Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, οι αγιοταφίτες μοναχοί πήγαν στη Βηθλεέμ και άρχισαν μαζί με τους Φραγκισκανούς και τους Αρμενίους το ετήσιο σάρωμα.

Η Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, καθαρίζεται μία φορά το χρόνο από όλα τα δόγματα, λίγο πριν από την εορτή των Χριστουγέννων.Όταν οι Ορθόδοξοι τοποθέτησαν τη σκάλα και άρχισαν να καθαρίζουν, οι Αρμένιοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από το παρεκκλήσι, όπως ορίζει η συμφωνία.

Οι Ορθόδοξοι ζήτησαν την προστασία της αστυνομίας που ήταν παρούσα, αλλά οι Αρμένιοι άρχισαν να χτυπούν τους Ορθόδοξους διακονητές.Μάλιστα, έσπασαν δύο δάχτυλα του ιερομόναχου Ματθαίου, τραυμάτισαν στην ωμοπλάτη τον ιεροδιάκονο Αθανάσιο και επίσης τραυμάτισαν άλλους τρεις κληρικούς.Τα ΜΑΤ που κατέφθασαν δημιούργησαν κλοιό μεταξύ των Ορθοδόξων και Αρμενίων και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Τελικά, οι Αρμένιοι απομακρύνθηκαν και έτσι οι Ορθόδοξοι κατάφεραν να συνεχίσουν το διακόνημά τους.Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων διαμαρτύρεται έντονα για τη συμπεριφορά των Αρμενίων, τους οποίους καταγγέλλει ως δημιουργούς προκλήσεων και προβλημάτων.

 

Παρακολουθήστε το video στο παρακάτω link : dailymotion.com

 

 

Πηγή: News247.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Μπορεί μια 23χρονη από την Αυστραλία να λύσει το Κυπριακό;

Το Κυπριακό πρόβλημα, είναι ένα ζήτημα υψηλής πολιτικής που έχει ταλανίσει τη Βρετανία, την Ελλάδα και την Τουρκία για πάνω από μισό αιώνα: συγκρούσεις, εισβολή και κατοχή είναι οι θλιβερές συνέπειές του. Μπορεί ένα τόσο σύνθετο πολιτικό πρόβλημα που παραμένει άλυτο να επιλυθεί χάρη σε μια 23χρονη φοιτήτρια από την Αυστραλία;

Ονομάζεται Κατριόνα Στάντφιλντ, είναι Αυστραλέζα, είναι μόλις 23 ετών και σύντομα θα βρεθεί στην Κύπρο για να παρουσιάσει τις προτάσεις της για...
επίλυση του Κυπριακού.

Πως όμως ανακάλυψε ο ΟΗΕ την 23χρονη και μάλιστα στην Αυστραλία; Η κυρία Στάντφιλντ είναι φοιτήτρια του κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, πρώην υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας και σημερινού ειδικού μεσολαβητή του γενικού γραμματέα στην Κύπρο.

Ο κ. Ντάουνερ προσκάλεσε την 23χρονη Κατριόνα στην Κύπρο όταν διάβασε τη μεταπτυχιακή της εργασία για το Κυπριακό. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πολίτης» η 23χρονη έκανε πρακτική άσκηση στο γραφείο του κ. Ντάουνερ. Στις προτάσεις της για το Κυπριακό η κ. Στάντφιλντ προτείνει μεταξύ άλλων και τη συμμετοχή των Κυπρίων γυναικών στις διαπραγματεύσεις. Σημειώνεται ότι δύο φορές η κυπριακή κυβέρνηση είχε αξιοποιήσει στο παρελθόν γυναίκες στις διαπραγματεύσεις, την πρώτη φορά με την πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Στέλλα Σουλιώτη και σχετικά προσφάτως, τη νυν υπουργό Εξωτερικών κυρία Ερατώ Μαρκουλλή.

«Η μελέτη της είναι εξαιρετική. Με εντυπωσίασε αυτή η φοιτήτρια και για αυτό την κάλεσα να συμμετάσχει στην ομάδα του ΟΗΕ για την Κύπρο, για δύο εβδομάδες», δήλωσε ο κ. Ντάουνερ, ο οποίος πρόσθεσε πως παράλληλα με την εξεύρεση λύσης θα πρέπει να αντιμετωπισθούν και άλλα θέματα όπως η ισότητα των δύο φύλων. «Χρειαζόμαστε νέες ιδέες» πρόσθεσε ο ειδικός διαμεσολαβητής.

Η νεαρή Στάντφιλντ σημείωσε πως θα υποστηρίξει στους συνομιλητές στην Κύπρο ότι η συμμετοχή γυναικών - και από δύο πλευρές - μπορεί να βοηθήσει την όλη προσπάθεια.
Πηγή: onnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

DJ KAS feat. ATHENA - Party Like A Freak OFFICIAL VIDEO CLIP

  • Κατηγορία VIDEOS
 
Athena Manoukian
Music/Produced: Diveno
Lyrics: DJ Kas, Diveno & Teddy E
Video Clip Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Τσαουσόπουλος

H νέα Urban Dance επιτυχία είναι σε μουσική/παραγωγή του Diveno
και στίχους του Diveno, Dj Kas και Teddy E. O Dj Kas είναι από το 2008 στην ομάδα του Μηδενιστή και έχει εμφανιστεί ως DJ και Performer στα μεγαλύτερα club της Ελλάδας όπως το Venue, Club DC, W Night Club, Ακρωτήρι Boutique, Guzel, S Club, Club Vogue Thessaloniki. Από τον Οκτώβριο του 2011 παρουσιάζει με το Μηδενιστή την εκπομπή Ultimate Hip Hop Chart στο Mad TV. Μαζί με τον Dj Kas στο τραγούδι συμμετέχει και η μόλις 17 χρόνων, πανέμορφη και ταλαντούχα Athena Manoukian...και το party ξεκινάει! Το Video Clip σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Τσαουσόπουλου μας μεταφέρει στη σωστή διάσταση της διασκέδασης και του ατελείωτου χορού! This is to remind you how to PARTY LIKE A FREAK!
Πηγή: youtube.com
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί ο Γιλμάζ μίλησε τώρα για τις πυρκαγιές στη χώρα μας

Του Κώστα Τζεβελέκου

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας  σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε ότι πράκτορες της ΜΙΤ (Μυστικές Υπηρεσίες της Τουρκίας) πυρπολούσαν τα ελληνικά δάση επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ.
Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα της  τουρκικής εφημερίδας BirGün, ο κ. Γιλμάζ  υπογραμμίζει ότι για αυτό το σκοπό υπήρχαν μυστικά κονδύλια στον προϋπολογισμό της τουρκικής ΜΙΤ.

Το ερώτημα είναι γιατί προχώρησε τώρα σε αυτή την αποκάλυψη ο κ. Γιλμάζ;

Σε τι αποβλέπει;

Ο κ. Γιλμάζ, που ήταν και είναι το αγαπημένο παιδί του κεμαλικού κράτους και ιδιαίτερα των Τούρκων στρατηγών, αποκάλυψε αυτό το μυστικό με στόχο να δώσει ένα διττό μήνυμα.

Πρώτα στο εσωτερικό της Τουρκίας, προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση Ερντογάν και δεύτερο στη χώρα μας, ώστε να ετοιμάσει ένα κλίμα έντασης μεταξύ  της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Γιατί όλα αυτά;

Όλοι στη Τουρκία γνωρίζουν ότι η υγεία του κ. Ερντογάν είναι κλονισμένη και οι στρατηγοί είναι έτοιμοι να πάρουν τη ρεβάνς προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους με το Ισραήλ.

Με τη δήλωση αυτή, οι πολιτικοί που ελέγχονται από τους στρατηγούς, όπως είναι ο κ. Γιλμάζ, στέλνουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση Ερντογάν ότι θα αποκαλύψουν και άλλα στοιχεία για τη δράση της περιβόητης ΜΙΤ και σε άλλες χώρες.

Υπογραμμίζουμε ότι ο σημερινός διοικητής της ΜΙΤ δεν είναι το αγαπημένο παιδί των στρατηγών, αλλά του Ερντογάν και του πρωθυπουργού του Ιράν Αχμαντινετζάντ.

Το δεύτερο έχει σχέση με τη χώρα μας. Οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν πολεμικό κλίμα και να επιδιώξουν ένα θερμό επεισόδιο.

Για ποιο λόγο;

Τα οικονομικά συμφέροντα είναι αυτά που καθορίζουν τη στάση της Τουρκίας. Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αρχίσει έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Κρήτης με αμερικανικές εταιρίες.

Οι Τούρκοι θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις βόρεια της κατεχόμενης Κύπρου.

Η κατάσταση στην περιοχή, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, θα είναι  θερμή.

Το ερώτημα παραμένει. Θα αποφύγουμε ένα θερμό επεισόδιο;

Ποια είναι η σχέση της ΜΙΤ με τους Γκρίζους Λύκους;

Τα δημοσιεύματα, τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα διαψευσθεί, μιλούν για άριστες σχέσεις.

Ουσιαστικά η ΜΙΤ χρησιμοποιεί τους Γκρίζους Λύκους για όλες τις βρόμικες δουλειές.

Ο συγγραφέας Μάνος Ηλιάδης στο βιβλίο του «Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ» γράφει για την αξιοποίηση μελών του οργανωμένου εγκλήματος, λαθρεμπόρων ναρκωτικών και εξτρεμιστικών εθνικιστικών οργανώσεων, όπως οι Γκρίζοι Λύκοι, από τον Κλάδο Επιχειρήσεων της MİT (σελ. 35-36): «Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, η ανάμειξη αυτών των εκτός MΙΤ στοιχείων, είχε ανεπιθύμητες παρενέργειες, τόσο ως προς την επιτυχία της επιχειρήσεως όσο –ακόμη χειρότερα- και ως προς την τήρηση της επιθυμητής μυστικότητας. (…) Ακόμη πιο χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα της χρησιμοποιήσεως του ηγετικού στελέχους της Μαφίας και των Γκρίζων Λύκων Αμπντουλλάχ Τσατλί (Abdullah Çatlı) στην επιχείρηση πυρπολήσεως των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο το 1993 και 1994. Την συμμετοχή του στην επιχείρηση αυτή αποκάλυψε, μετά το θάνατο του Τσατλί στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Σουσουρλούκ, τον Νοέμβριο του 1996, ο διασωθείς συνεπιβάτης του (και βουλευτής του κόμματος του Ορθού Δρόμου της Τ. Τσιλέρ), Σεντάτ Μουτζάκ (Sedat Bucak). Τη συμμετοχή του αυτή παραδέχθηκε εμμέσως η πρώην  πρωθυπουργός (και υπουργός Εξωτερικών την εποχή του δυστυχήματος) Τ. Τσιλέρ με δηλώσεις της για τον οφειλόμενο σεβασμό προς το θανόν μέλος της μαφίας λόγω των υπηρεσιών που προσέφερε στην Τουρκία, με αποτέλεσμα την επιβεβαίωση των τότε πληροφοριών ότι η Τουρκία προέβη σε εχθρική ενέργεια κατά της Ελλάδος. Τούτο βέβαια επιβεβαιώθηκε και αργότερα από τη μαρτυρία (σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό) του Τούρκου Γκρίζου Λύκου και μαφιόζου Χαλούκ Κιρτζί (Haluk Kırcı) και του “συναδέλφου” του, Γιασάρ Οζ (Yaşar Öz), οι οποίοι, όταν συνελήφθησαν από την αστυνομία για εμπόριο ναρκωτικών, περιέγραψαν με αρκετές λεπτομέρειες την δράση των ιδίων και τον συντρόφων του στο παραπάνω εγχείρημα».

Πράγματι, η Τσιλέρ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στη κηδεία του Çatlı ότι «εμείς τιμούμε με σεβασμό αυτούς που πυροβολούν εν ονόματι του Κράτους»!

Μετά δε την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών της Ρόδου το 1993, στη πόρτα του γραφείου των δασοκομμάντος στην Αθήνα, βρέθηκε κολλημένο το εξής:

Σας γνωρίσαμε στην Κύπρο όπου πολεμήσαμε ο ένας τον άλλο, βρεθήκαμε στη Ρόδο και θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Υπογραφή Γκρίζοι Λύκοι.

Αυτά και πολλά άλλα αποκαλυπτικά στοιχεία γράφει στο βιβλίο του ο Μάνος Ηλιάδης.

Ποιος ήταν ο Αμπντουλάχ Τσατλί ;

Θεωρείτο το ομορφόπαιδο των Γκρίζων Λύκων, ήταν ψυχρός εκτελεστής,

ουσιαστικά αποδείχθηκε πως δούλευε για το τουρκικό κράτος.

Οι συνεργάτες του, παραδέχθηκαν πως (και) ο ίδιος έβαζε φωτιές σε ελληνικά δάση (κυρίως της νησιωτικής χώρας) «για το καλό της μητέρας πατρίδας».

Φέρεται μάλιστα ότι υπάρχει και ηχογραφημένη ομολογία του Τσατλί, πριν σκοτωθεί.

Τα στοιχεία για τη δράση του Τσατλί αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνα της CIA και, ακόμα και οι πιο σκληροί πράκτορες έπαθαν σοκ με αυτά που βρήκαν.

Ο Τσατλί, συνδέεται με τη σκοτεινότερη ίσως πτυχή του ΝΑΤΟ: Το δίκτυο Gladio, το οποίο ευθύνεται για τη «Σφαγή της Πρωτομαγιάς» το 1977 στην Κωνσταντινούπολη, την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα και εκατοντάδες (μετριοπαθώς) δολοφονίες Κούρδων και Αρμενίων.

Ο Τσατλί ήταν επίσης ηγετικό μέλος του Δικτύου Ειδικού Πολέμου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που οργάνωσε το Πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης, το 1955 και ίδρυσε την ένοπλη οργάνωση των Τουρκοκυπρίων ΤΜΤ, το 1957.

Το ιστιοπλοϊκό με τους γκρίζους Λύκους

Τον Νοέμβριο του 2009 οι αρχές ασφαλείας συνέλαβαν στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων το ιστιοπλοϊκό «Μπέρπιχαμ» με 41 λαθρομετανάστες, το οποίο είχε ξεκινήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Ιταλία.

Οι  τέσσερις αρχηγοί του πληρώματος, ανήκαν στους Γκρίζους Λύκους.

Υπήρχαν πολλές αποδείξεις για τη δράση των ανθρώπων της ΜΙΤ σε ελληνικό έδαφος, αλλά όσοι δημοσιογράφοι τα έγραφαν θεωρούνταν γραφικοί και εθνικιστές.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου θα αντιδράσει δυναμικά και όχι γραφειοκρατικά;

Θα καταγγείλει την Τουρκία στα διεθνή δικαστήρια ή θα κάνουν το θέμα πάλι «γαργάρα»;
 
 
 
Πηγή: newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι υποκρύπτει η γαλλοτουρκική αντιπαράθεση;

Συχνά η Ιστορία γράφεται από «στραβοτιμονιές». Η απόφαση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης να υιοθετήσει... (έστω και σε μια συνεδρίαση ρουτίνας με λιγότερους από 50 βουλευτές παρόντες) το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της Αρμενικής γενοκτονίας μοιάζει εκ πρώτης όψεως ως μία κοντόθωρη κίνηση προσανατολισμένη στον προσεταιρισμό της ψήφου των τουλάχιστον 400.000 Γάλλων αρμενικής καταγωγής στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν το πρώτο μισό του 2011.

Η «αστόχαστη» αυτή κίνηση, σε συνδυασμό με την οργισμένη και «ασύμμετρη» τουρκική αντίδραση κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα δύο επιλογές στρατηγικής σημασίας για όλη τη Δύση: την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε. και την γαλλοτουρκική συνεργασία στη διαχείριση της «Αραβικής Άνοιξης» και δη της κρίσης της Συρίας.

Ωστόσο, οι επαπειλούμενες «παρενέργειες» μάλλον συνιστούν οι ίδιες την βαθύτερη «αλήθεια» των γαλλοτουρκικών σχέσεων, σε μιαν εκ πρώτης όψεως παράδοξη αντιστροφή της σχέσης αιτίου και αιτιατού.

Άλλωστε προεκλογική ήταν η περίοδος και το 2006, όταν η Γαλλική Εθνοσυνέλευση υιοθέτησε για πρώτη φορά το επίμαχο νομοθέτημα, το οποίο όμως ποτέ δεν έφθασε για έγκριση μέχρι τη Γερουσία – συνεργούντος και του τότε υπουργού Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί, σημερινού υπέρμαχου της ποινικοποίησης της αμφισβήτησης της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Ποιος αλήθεια μπορεί να διακρίνει οποιοδήποτε μέλλον στης ευρωτουρκικές ενταξιακές διαπραγματεύσεις, όσο θα ισχύουν οι κυρώσεις που εξαγγέλλει η Τουρκία εναντίον της Γαλλίας (εκ των ιδρυτικών και ηγετικών κρατών-μελών της Ε.Ε.), μπροστά στις οποίες το χρόνιο πρόβλημα της μη εφαρμογής του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας για τα κυπριακά πλοία και αεροσκάφη φαντάζει απλή παρωνυχίδα;

Και ποιας από τις δύο πλευρές η υποχώρηση θα μπορούσε να άρει το διαφαινόμενο αδιέξοδο, έτσι όπως αμφότερες έχουν οχυρωθεί σε θέσεις που καθιστούν ατιμωτικό τον όποιο συμβιβασμό;

Η Τουρκία εμφανίζεται πάντως αρκούντως προετοιμασμένη ψυχολογικά για αυτούς τους κλυδωνισμούς, στον βαθμό που η ανάληψη από 1/1/2012 της ευρωπαϊκής προεδρίας από τη Δανία, σημαίνει ότι στην Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας (στην οποία δεν συμμετέχει η Κοπεγχάγη) θα προεδρεύει ήδη από τις επόμενες ημέρες η προεδρία του επόμενου εξαμήνου, ήτοι η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ως γνωστόν, η Άγκυρα διαμηνύει ότι οι σχέσεις της με την Ε.Ε. θα παγώσουν αν δεν έχει επιτευχθεί «επίλυση» του Κυπριακού μέχρι τον Ιούλιο και την κυλιόμενη προεδρία αναλάβει η υφιστάμενη «ελληνοκυπριακή διοίκηση». Η ψήφος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης απλώς επιτάχυνε και περιέπλεξε ήδη δρομολογημένες εξελίξεις.

Αλλά και στο πεδίο των ανακατατάξεων στο Αραβικό κόσμο, ο γαλλοτουρκικός ανταγωνισμός είχε καταστεί σαφής ήδη από τις παραμονές της επέμβασης στη Λιβύη, όταν ο Νικολά Σαρκοζί απέκλειε την Τουρκία από συνάντηση της διεθνούς «Ομάδας Επαφής», προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας.

Ο ανταγωνισμός δεν μπορούσε παρά να επανέλθει δριμύτερος στην επιφάνεια, σε μία συγκυρία κατά την οποία ο μεν Γάλλος υπουργός Εξωτερικών λανσάρει την ιδέα ανοίγματος «ανθρωπιστικών διαδρόμων» προς τις σπαρασσόμενες συριακές πόλεις, η δε Τουρκία φιλοξενεί στο έδαφός της τα πολιτικά όργανα των Σύριων αντικαθεστωτικών (και τους Σύριους και ξένους μαχητές τους).

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το ότι και στην παρούσα αντιπαράθεση, η τουρκική κυβέρνηση αξιοποιεί αραβικές ευαισθησίες, απαντώντας στο γαλλικό νομοσχέδιο με κατηγορίες για διάπραξη από τους Γάλλους γενοκτονίας στην Αλγερία κατά την τελευταία φάση της αποικιοκρατίας.

Στο εγχείρημα αλλαγής καθεστώτος στα νότια σύνορά της, η Άγκυρα θεωρεί ότι δεν της αντιστοιχεί ρόλος απλού «πεζικάριου», εξ ου και η δήλωση Νταβούτογλου ότι οι γαλλικές κινήσεις υπαγορεύονται από ένα «κόμπλεξ» απέναντι στην ανάδυση της τουρκικής ισχύος (επιπλέον, η πρόταση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών να αποβληθεί η Γαλλία από την «Ομάδα του Μινσκ» που διαχειρίζεται για λογαριασμό του ΟΑΣΕ την κρίση του Ναγκόρνο Καραμπάχ αποτελεί διπλό χτύπημα, στον βαθμό που ο Καύκασος υπήρξε το πεδίο ανάπτυξης της επιτυχέστερης διεθνούς πρωτοβουλίας του Νικολά Σαρκοζί, ήτοι της μεσολάβησης στη σύγκρουση Ρωσίας-Γεωργίας το 2008).

Ο Ζακ Σιράκ, υπήρξε ο τελευταίος ηγέτης της Γαλλίας ο οποίος έστω και αμφίθυμα δελεάστηκε από την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., έχοντας κατά νου, σαν καλός γκωλικός, την δυνατότητα απόσπασής της από την αμερικανική επιρροή (όπως συνέβη με την Ανατολική Ευρώπη) και οικειοποίησης της στρατιωτικής της δύναμης, που θα επέτρεπε την αμυντική χειραφέτηση της Γηραιάς Ηπείρου και την προβολή της ισχύος της στην ευαίσθητη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, δίστασε μπροστά στο γεγονός ότι και μόνο λόγω των δημογραφικών της δεδομένων η Τουρκία δεν θα αποτελούσε απλώς άλλο ένα κράτος-μέλος, αλλά ένα ηγετικό κράτος-μέλος, διακυβεύοντας όσα τα Παρίσι οικοδομούσε σε μισό αιώνα ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Οι διάδοχοί του δεν χρειάζεται να το σκέφτονται πολύ. Η δέσμευση Σαρκοζί για διενέργεια δημοψηφίσματος επί της τουρκικής ένταξης, μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, έχει «μετακινήσει τα γκολπόστ». Άλλωστε, τόσο ο ίδιος, όσο και ο «υπασπιστής» του στο κυβερνών κόμμα UMP, Πατρίκ Ντεβετζιάν (ο οποίος έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά, δηλώνοντας ότι στόχος του επίμαχου νομοθετήματος ήταν το να καταδειχθεί πως η Τουρκία είναι χώρα που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα) είναι γνωστό ότι τείνουν ευήκοον το ους όχι μόνο στο αρμενικό, αλλά και στο φιλο-ισραηλινό λόμπι...
Διαβάστε περισσότερα...

Λευκωσία:Πάνω από τα 8 τρισ. κυβ. πόδια τα αποθέματα φυσικού αερίου στο «οικόπεδο 12»

Σε περισσότερα από 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια υπολογίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποθέματα φυσικού αερίου μετά και τις εκτιμήσεις της Noble Energy που διεξήγαγε ερευνητικές γεωτρήσεις στο «οικόπεδο 12» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης...
Αυτό αναμένεται να ανακοινώσει και στις 15:00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος θα προβεί σε δήλωση προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφορικά με το θέμα των υδρογονανθράκων.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος Χριστόφιας προϊδεάζοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι «Θα έχουμε καλά νέα, ευχάριστα, θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων. Φαίνεται ότι ανευρέθηκαν υδρογονάνθρακες, το πόσα θα σας το πω σε λίγο».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «όπως έλεγα και χθες, είναι κάτι σαν μποναμάς, σαν τα μισούθκια που μας έδιναν οι γονείς μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Διαβάστε περισσότερα...

Και οι Σερβοβόσνιοι αναγνωρίζουν την γενοκτονία των Αρμενίων

Την απαγόρευση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων θα προτείνει το κόμμα του προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, το οποίο ονομάζεται Συμμαχία Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ. Ντόντικ ανέφερε: «Με αυτόν τον τρόπο επιθυμούμε να συνταχθούμε με όλες τις πολιτισμένες ευρωπαϊκές και άλλες χώρες στην καταδίκη της γενοκτονίας και θα καταθέσουμε σχέδιο νόμου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης τις επόμενες μέρες».
Σύμφωνα με τον κ. Ντόντικ, ο συγκεκριμένος νόμος θα προβλέπει ποινές εναντίον εκείνων που αρνούνται τη γενοκτονία των Αρμενίων και υποστήριξε ότι ανάλογη γενοκτονία διαπράχθηκε σε βάρος Σέρβων την περίοδο διακυβέρνησης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Επίσης, αναφέρθηκε και στην Τουρκία για την οποία δήλωσε ότι προστατεύει μόνο τα συμφέροντα των Μουσουλμάνων και ότι δεν είναι αποδεκτός ο ισχυρός ρόλος της στην περιοχή.
Πηγή: protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι