Menu

Με λένε Σαρογιάν

2011 թվականին լրանում է հայ մեծանուն գրող Վիլյամ Սարոյանի մահվան 30-ամյակը: Այդ կապակցությամբ տարվա ընթացքում Հայաստանի դեսպանության հովանավորությամբ տեղի կունենան սարոյանական բազմաբնույթ միջոցառումներ` դասախոսություններ և ֆիլմերի ցուցադրություններ, ասմունքի երեկոներ և թատերականացված ներկայացումներ, գրքերի ցուցադրանքներ և այլն` «Իմ անունը Սարոյան է» ընդհանուր խորագրի ներքո, նպատակ ունենալով թե հունահայ և թե հույն արվեստասեր հասարակայնությանը առիթ ընձեռել ավելի մոտիկից ծանոթանալու մեծ մարդասեր գրողի ստեղծագործությանը, հաղորդակցվելու հայ և համաշխարհային մշակույթի անտրոհելի մասը կազմող սարոյանական լուսավոր արժեքներին:

Առաջին միջոցառումը, որով ներկայացվելու են Վիլյամ Սարոյանի առակները, անցկացվում է Աթենքի Հույն-ամերիկյան միության հետ համատեղ, Հունահայկական հետազոտությունների կենտրոնի հետ գործակցությամբ: Երեկոն տեղի կունենա սույն թվականի ապրիլի 13-ին, ժամը 20:00-ին, Հույն-ամերիկյան միության սրահում, Մեսալլիաս 22, Կոլոնակի հասցեում:

Սիրով հրավիրում ենք հունահայ կրթական, մշակութային և համայնքային այլ կազմակերպությունների ներկայացուցիչներին, աշակերտությանն ու ուսանողությանը ներկա գտնվելու սարոյանական այս անդրանիկ միջոցառմանը: Մուտքն ազատ է:

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση: Οι μύθοι του Σαρογιάν

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και

η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Αθήνα

σας προσκαλούν στην εκδήλωση

Οι μύθοι του Σαρογιάν

Αφηγητές: Ναζίκ Αϊδινιάν

Χάικ Κασαρτζιάν

Ελένη Κασσεσιάν

και Λοράνς Μενεντιάν

Συνοδεύουν στο ούτι οι: Μιγκρντίτς Μπογοσιάν

και Λευτέρης Χαβουτσάς

Οργανωτική συνεργασία:

Κέντρο Ελληνο-Αρμενικών Μελετών

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, 20:00

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

 

Είσοδος ελεύθερη / Admission is free

Πληροφορίες / For information: 210 3680900 (εσωτ. / ext .152)

www.hau.gr/culture

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκικοί ελιγμοί με εκβιασμούς σε Κυπριακό και ένταξη

Σκηνικό εκβιασμών και πιέσεων διαμορφώνει η Άγκυρα με φόντο την ενταξιακή της πορεία. Σε αυτό το παιχνίδι επιχειρούν να εντάξουν και το Κυπριακό, με στόχο να πληρώσει τον λογαριασμό η Λευκωσία.

Η τουρκική κυβέρνηση, μπροστά στα αδιέξοδα που οδήγησε την ενταξιακή πορεία της χώρας, λόγω της άρνησής της να εναρμονισθεί πλήρως με το κοινοτικό κεκτημένο, ετοιμάζεται για έναν ελιγμό, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει στο τέλος μπούμερανγκ για την Τουρκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», στις Βρυξέλλες ανακυκλώνεται ένα σενάριο απόσυρσης του ενδιαφέροντος της Τουρκίας να καταστεί πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το σενάριο θα χρησιμοποιηθεί και για να θέσει τη Λευκωσία ενώπιον εκβιαστικού διλήμματος για ξεμπλοκάρισμα τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων, προκειμένου να αποτραπούν δήθεν «αρνητικές εξελίξεις» στο Κυπριακό.

Η κυβέρνηση Ερντογάν διαψεύδει τις πληροφορίες αυτές, ωστόσο, η σεναριολογία που αναπτύσσεται υποστηρίζει ότι η τουρκική κυβέρνηση ενδέχεται να επιλέξει «ηρωική έξοδο» και «να βγάλει την πρίζα» της ενταξιακής της διαδικασίας, πριν αυτή καταλήξει σε οριστικό αδιέξοδο, δεδομένης της απουσίας διαθέσιμων προς άνοιγμα διαπραγματευτικών κεφαλαίων.

Χρονικά, η ενδεχόμενη υλοποίηση του εν λόγω σεναρίου, προσδιορίζεται μετά τις τουρκικές εκλογές του Ιουνίου 2011 και πριν την Κυπριακή Προεδρία το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Οι πληροφορίες αυτές είναι σε γνώση των Υπουργείων Εξωτερικών, Ελλάδας και Κύπρου.

Τα σενάρια αυτά δεν φαίνεται να είναι άσχετα και με τις τουρκικές κινήσεις στο Κυπριακό. Όπως συναφώς αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, η Άγκυρα έδωσε εντολές στον Έρογλου να φρενάρει τις συζητήσεις και τις εξελίξεις εν γένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι νεωτέρας. Μέχρι, δηλαδή, να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν πως το θέατρο των εξελίξεων εκ των πραγμάτων θα μετακινηθεί χρονικά για μετά τις τουρκικές εκλογές και πιο συγκεκριμένα το Φθινόπωρο. Η ομάδα Κυπριακού του Διεθνούς Οργανισμού θεωρεί πως οι συζητήσεις θα πρέπει να εστιασθούν στο περιουσιακό και εδαφικό, ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες για σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης.
Διαβάστε περισσότερα...

Artsakh historique

N. Lygeros

Ne regarde pas le trait sur la carte
car notre sang a coulé
bien au-delà
pour défendre
ce que les autres
voient comme un détail.
La géographie des puissants
ne tient pas compte
de l'histoire des peuples,
il te faut parcourir
nos montagnes
pour nous comprendre
et vivre à nouveau
dans une paix sans guerre
pour les diplomates
mais une guerre sans paix
pour les anciens.

Διαβάστε περισσότερα...

Le duduk en Atsakh

N. Lygeros

Quand les négociateurs
nous expliqueront
la nouvelle donne
d'un jeu de cartes
qui n'a pas changé
malgré leurs dires,
il ne faudra pas
que tu oublies le son
du duduk en Artsakh
sinon Papik et Tatik
ne seront que deux têtes
décapitées par la barbarie
que nous aurons aidée
par peur de revendiquer
la terre de nos ancêtres.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι