Menu

Με άδεια τα αρμένικα σχολεία στη Τουρκία

Μετά από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων, η αρμένικη μειονότητα της Τουρκίας πήρε επιτέλους την άδεια για την εκπαίδευση Αρμενίων πολιτών σε αρμένικα σχολεία.

Η ανακοίνωση έγινε από τον τοποτηρητής Πατριάρχης των Αρμενίων της Τουρκίας Αράμ Ατεσιάν, ο οποίος ευχαρίστησε την τουρκική κυβέρνηση για την κίνηση αυτή.

Αξίζει να συμπληρωθεί εδώ, πως το ίδιο πρόβλημα με την αρμένικη μειονότητα αντιμετωπίζει και η ελληνική, η οποία ζητά να εκπαιδεύονται στα μειονοτικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης παιδιά Ελλήνων πολιτών που εργάζονται στη Τουρκία και όχι μόνο παιδιά της ελληνικής μειονότητας εκεί, όπως προβλέπει ο νόμος για τα ιδιωτικά σχολεία.

 

Πηγή: tsantiri.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώθηκε η Αρμενική συμμετοχή στη Junior Eurovision 2011

Ερεβάν. - Το απόγευμα του Σαββάτου αποκαλύφτηκε το όνομα της Αρμενικής συμμετοχής στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Junior Eurovision 2011 .
Η νεαρή τραγουδίστρια Dalita κέρδισε τον εθνικό διαγωνισμό με SMS και την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής στο διαγωνισμό από 16 τραγούδια που επιλέχτηκαν από την αρμενική κρατική τηλεόραση. Η Dalita τραγούδησε το Καλώς ήρθατε (Welcome to Armenia ).
Η Αρμενική συμμετοχή του περασμένου έτους, ο 12-χρονος Vladimir Arzumanyan από το Καραμπάχ, κέρδισε το Διαγωνισμό Τραγουδιού Junior Eurovision 2010 με το τραγούδι Mama του. Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Junior Eurovision θα πραγματοποιηθεί φέτος , στις 3 Δεκεμβρίου στο Ερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Ουρουγουάη για το Καραμπάχ

Ο ΥΠΕΞ κ. Luis Almagro σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοβούλιο της Ουρουγουάης, όπου μίλησε για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Το συνέδριο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της αμερικανικής επιτροπής του Hay Dat και την κοινοβουλευτική ομάδας Ουρουγουάης-Αρμενίας, και σε αναφορά για το Καραμπάχ, ο κ. Almagro, δήλωσε:
"Συμπάθεια μας προς τον αρμενικό λαό πηγάζει από τον πόνο και τον αγώνα τους, εδώ και πολλά χρόνια και στις προσπάθειες να επιβληθούν, ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες. O αρμενικός παράγοντας στην διεθνή σκηνή μερικές φορές είναι πιο ισχυρότερος ,και μερικές φορές πιο αδύναμος , επειδή οι διεθνείς σχέσεις βασίζονται συνήθως σε συμφέροντα και όχι σε αρχές.
Συμβαίνει οι αρχές να υποχωρούν στα συμφέροντα, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Ουρουγουάη, θα συνεχίσει να στηρίζει τους δεσμούς της με την Αρμενία. Η σχέση μας με την Αρμενία βασίζεται σε αρχές και ότι ήταν ο λόγος της αντιπαράθεσης μου με τον Τούρκο πρέσβη στις πρώτες ημέρες της θητείας μου ως ΥΠΕΞ, όταν ο υπουργός Ehrlich είχε την δημόσια ομιλία του, στον εορτασμό της ημέρας του Απρίλιου.
Εμείς, όπως η Αρμενία, επιδιώκουμε πάντα τις καλύτερες σχέσεις με όλα τα έθνη, αλλά δεν θα θέλαμε κάποιος να μας υπαγορεύει για τις σχέσεις μας με την Αρμενία.
Εξετάζουμε σοβαρά το θέμα του Καραμπάχ και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε με δημόσια στάση όσον αφορά τη διευθέτηση της, με βάση τη συναίνεση όλων των μερών. Προσωπική, μου αντίληψη είναι ότι το Καραμπάχ είναι Αρμενία. Είναι στενά συνδεδεμένη με την Αρμενία από τον αρμενικό πληθυσμό της. Η καλύτερη λύση θα ήταν είτε η ανεξαρτησία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ή μελλοντική ένωση της με την Αρμενία. Αυτή είναι μια πολύ ισχυρή φόρμουλα που μπορεί να ταρακουνήσει πολλούς, όπως ακριβώς έγινε και πριν από τις αποφάσεις και τις δηλώσεις μας , αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις πεποιθήσεις μας και τη φιλία μας, που βασίζεται σε αρχές. "

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι