Menu

Ήττα το γαλλικό νομοσχέδιο(;)

Η Τουρκία δεν δέχεται τον όρο γενοκτονία, ωστόσο αναγνωρίζει ότι την περίοδο 1915-17 σφαγιάστηκαν 500.000 Αρμένιοι.Σκύλος που γαβγίζει για τη γενοκτονία η Άγκυρα

Η στάση της Άγκυρας για την Αρμενική Γενοκτονία γίνεται πιο αντιδραστική και απειλητική μέρα με τη μέρα, σύμφωνα με σχόλια αναλυτών

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ δικαστήριο είναι το μόνο που μπορεί να ακυρώσει νομοθεσίες

Τρία χρόνια πριν από την 100ή επέτειο της Αρμενικής Γενοκτονίας (1915), οι αναλυτές εκτιμούν πως η τουρκική αδιαλλαξία είναι τουλάχιστον αταλάντευτη απέναντι σε όσες χώρες, όπως πρόσφατα η Γαλλία, επιθυμούν να νομοθετήσουν υπέρ της αναγνώρισής της.

Πάγωμα της πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας, απειλές για τις οικονομικές και πολιτιστικές ανταλλαγές: για έναν μήνα τουλάχιστον, η Τουρκία υψώνει το ανάστημά και την πυγμή της απέναντι στη Γαλλία, ελπίζοντας πως θα την αποτρέψει να εγκρίνει τη νομοθεσία που ποινικοποιεί την άρνηση των Γενοκτονιών που αναγνωρίζονται από τη γαλλική νομοθεσία, μεταξύ αυτών και της σφαγής των Αρμενίων που ζούσαν στα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1915-17.

Ωστόσο, οι προσπάθειες της Άγκυρας -η οποία απορρίπτει τον όρο «γενοκτονία» παντελώς- κινδυνεύουν να πέσουν στο κενό: μετά την Εθνοσυνέλευση τον Δεκέμβριο και η γαλλική Γερουσία ψήφισε την περασμένη Δευτέρα τη νομοθεσία και μόνον το Συνταγματικό Δικαστήριο μπορεί να ακυρώσει την εφαρμογή της.

Όπως επίσης τονίζει ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Μιλιέτ» Σεμίχ Ιντίζ, καθώς η πυγμή της Τουρκίας δεν έχει εμποδίσει και άλλα είκοσι κράτη να αναγνωρίσουν την Αρμενική Γενοκτονία, η στάση της αρχίζει να γίνεται όλο και λιγότερο εκφοβιστική. «Η Τουρκία πολλαπλασιάζει τις απειλές της κατά της Γαλλίας. Όμως σε λίγες εβδομάδες το ίδιο ζήτημα θα απασχολήσει και το αμερικανικό Κογκρέσο. Και υπάρχουν και άλλες χώρες στη λίστα αναμονής. Η Τουρκία τι θα κάνει τότε, θα ανακαλεί κάθε φορά τον πρεσβευτή της; Βρισκόμαστε ενώπιον μίας παράλογης κατάστασης», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Στο παιχνίδι το Αζερμπαϊτζάν

«Αυτή η αρνητική και αντιδραστική στρατηγική έχει αποτύχει, και ουδείς είναι πρόθυμος να το παραδεχθεί. Ευελπιστώ πως κάποια στιγμή οι Αρχές θα στοχασθούν και θα προτείνουν κάποιον άλλον τρόπο για να αντιμετωπίσουν την εκατονταετηρίδα από την Αρμενική Γενοκτονία που πλησιάζει», υπερθεματίζει ο Τσενγκίζ Ακτάρ, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο Μπαχτσέσεχιρ της Κωνσταντινούπολης.

Για τον Χιου Πόουπ, του International Crisis Group, η λύση περνά από την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία, που έχουν παγώσει ένεκα αυτού ακριβώς του ζητήματος, αλλά και λόγω του πολέμου Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, συμμάχου της Τουρκίας, για τον έλεγχο του θυλάκου Ναγκόρνο-Καραμπάχ. «Πολυάριθμοι άνθρωποι στην Τουρκία ανησυχούν για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα πρόκειται να διαχειρισθεί την κατάσταση το 2015 και πιστεύουν πως θα πρέπει να οδεύσει προς την κατεύθυνση της συμφιλίωσης με τους Αρμενίους, ώστε να βρίσκεται στην ίδια πλευρά με τους ανθρώπους που θα τιμήσουν τη μνήμη των αρμενικών κοινοτήτων που αφανίσθηκαν στην Ανατολία και δεν θα αποτελέσει στόχο», σχολιάζει ο ίδιος αναλυτής.

Ουδέποτε εξέφρασε λύπη

Η ΤΟΥΡΚΙΑ δεν θα μπορέσει πλέον να ξεφύγει από το δικό της μερίδιο ευθύνης στη μνήμη και να προβεί σε μία μορφή συλλυπητηρίων, τονίζει ο Σολί Εζέλ, σχολιαστής της εφημερίδας «Χαμπερτίρκ» και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Καντίρ Χας της Κωνσταντινούπολης. «Θα πρέπει κατ’ αρχάς να εκφράσει τη λύπη της, κάτι που το τουρκικό κράτος ουδέποτε έπραξε. Αυτό είναι πραγματικά το σημείο εκκίνησης», τόνισε ο ίδιος.

Η Τουρκία απορρίπτει πεισματικά τον χαρακτηρισμό Γενοκτονία, αν και αναγνωρίζει πως περίπου 500.000 Αρμένιοι σφαγιάσθηκαν στην περίοδο 1915-17 στην Ανατολία, ενώ η άλλη πλευρά ισχυρίζεται πως ο αριθμός των θυμάτων φθάνει το 1,5 εκατομμύριο.

 

 

Πηγή: sigmalive.com

Διαβάστε περισσότερα...

Οι αδερφοκτόνοι που ξεχνά ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογκάν.

Γράφει ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, στα πλαίσια τις αντίδρασης της Τουρκίας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, από την Γαλλία, είπε ανάμεσα στα άλλα ότι ο Πατέρας του Σαρκοζί απολάμβανε την φιλοξενία των Τούρκων στην Θεσσαλονίκη.Θεωρώ καθήκον μου να ρωτήσω τον Τούρκο Πρωθυπουργό, πως μπορεί να καμαρώνει ο καταπατείς ενός ξένου σπιτιού, γιατί προσκάλεσε σε γεύμα κάποιον, σε κλεμμένο και καταπατημένο σπίτι;
Ξεχνά ο Τούρκος Πρωθυπουργός ότι πρόσφερε φιλοξενία στον πατέρα του Σαρκοζί, σε ξένα χωράφια και με κλεμμένα φαγητά.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που ξεχνούν οι Τούρκοι.
Εγώ λοιπόν προτρέπω τον κάθε Τούρκο, που νομίζει ότι είναι Τούρκος, να μην είναι και
πολύ σίγουρος για την καταγωγή του, γιατί αν κοιταχτεί στον καθρέφτη πολύ γρήγορα θα καταλάβει ότι η προσωπογεωγραφία του, είναι περισσότερο Αρμενική Ελληνική Βουλγαρική Πομαχική Αλβανική Κουρδική Αραβική Σερβική κτλ κτλ παρά Τούρκικη.
Και έτσι για την ιστορία και για να μάθει ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας τους πιθανούς συγγενούς του, μάλλον θα πρέπει να τους αναζήτηση μεταξύ των Σαρκοζί, του προέδρου της Αρμενίας Serzh Azati Sargsyan, των νυν και προηγούμενου πρωθυπουργού της Ελλάδος Γεωργίου Παπανδρέου και Παπαδήμου, του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, Κτλ Κτλ.
Ποιό πιθανόν λοιπόν είναι να είναι οι Τούρκοι, Έλληνες Γάλλοι Πομάχοι Ισραηλίτες Αρμένιοι Κούρδοι Αλβανοί κτλ κτλ, παρά Τούρκοι.
Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι φωτογραφίες, γιατί υπάρχει μεγαλύτερη ομοιότητα του Τούρκου πρωθυπουργού με τους παραπάνω εχθρούς του, παρά με τον Σεβαστό πρόεδρο της Μογγολίας κύριο Tsakhiagiin Elbegdorj από όπου και κατάγονται οι Τούρκοι.
Οι Τούρκοι φαίνεται το έχουν στο αίμα τους να βρίσκονται σε μόνιμη σύγχυση, και συνεχίζουν να ξεχνούν ότι είναι καταπατητές της περιοχής, δεν είναι κληρονόμοι.
Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι οι Τούρκοι, το πρόβλημα είναι οι Αρμένιοι, οι Έλληνες, οι Αλβανοί, οι Βούλγαροι οι Κούρδοι οι Πομάχοι οι Άραβες κτλ κτλ που έχουν δώσει στον κλέφτη και καταπατητή το δικαίωμα να συμπεριφέρεται ως κληρονόμος στα (Βαλκάνια) και ως ιδιοκτήτης (στην ανατολή).
Για την ιστορία, ας κοιτάξουμε λίγο τις φωτογραφίες, οι Τούρκοι δεν έχουν κάνει καμιά γενοκτονία.
Έχουν κάνει όμως πολλές αδερφοκτονίες που είναι χειρότερες από τις γενοκτονίες.

 

 

Πηγή: newskosmos.com

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι