Menu

Λεχματζούν

Την συνταγή μας έδωσε η Σακέ Ατσεριάν

Υλικά για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι σκληρό

2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή φρέσκια

2 κουταλιές σούπας γεμάτες μινερβίνη

γάλα χλιαρό λίγο αλεύρι

 

Όλα αυτά τα υλικά τα βάζουμε σε μια μεγάλη πλαστική λεκάνη, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει καλά.

Φτιάχνουμε μια μέτρια ζύμη, όχι σκληρή.

 

Υλικά για τη γέμιση:

1 κιλό κιμά (όχι άπαχο)

1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα

μαϊντανό, αλάτι, μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές σούπας μινερβίνη

1 κουτί σάλτσα ντομάτας 200 γραμμαρίων

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Όταν το ζυμάρι μας έχει φουσκώσει, το χωρίζουμε σε 35 μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι.

Στη συνέχεια με τον πλάστη ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μέγεθος ενός πιάτου γλυκού και απλώνουμε τη γέμιση. Ψήνουμε τα λεχματζούν στο φούρνο στους 250ο.

 

Πηγή: armenika.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Βοσπέ κιοφτέ (Κεφτέδες με φακές)

 

Την συνταγή μας έδωσε η Ισκουή Τζαμουζιάν

Υλικά για τους κεφτέδες

2 κούπες κόκκινες αποφλοιωμένες φακές, 4,5 κούπες νερό

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1,5 κούπα ψιλό πλιγούρι

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ¾ της κούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας κύμινο (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα τις φακές με το νερό και το αλάτι και τις βράζουμε σε μ τρια φωτιά, μέχρι να λιώσουν. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτουμε αλάτι και κόκκινο πιπέρι. Βάζουμε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι στην κατσαρόλα με τις φακές και το πλιγούρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.

Βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κεφτεδάκια. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και συνοδεύουμε  το φαγητό με σαλάτα πιάζ: ντομάτα ψιλοκομμένη σε κύβους, μαϊντανό και κρεμμύδι ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε από πάνω κόκκινο πιπέρι και κύμινο προαιρετικά. Σερβίρουμε το φαγητό με τουρσί.

 

Πηγή:  armenika.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση κόστους κατασκευής ακινήτων στην Αρμενία το 2011

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Η μέση τιμή αγοράς ανά τ.μ. των κατοικιών στην Αρμενία μειώθηκε κατά 2,5% το 2011 σε σχέση με το 2010, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Αρμενίας, κυρίως λόγω της μείωσης των τιμών των διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών στο Ερεβάν. Η Εθνική Επιτροπή Ακινήτων και Κτηματολογίου κατέγραψε ότι στα διαμερίσματα πολυκατοικιών η μείωση ήταν 2,6% και τις ιδιωτικές κατοικίες κατά 2,4%.
Η τιμή του ενός τ.μ. σε πολυκατοικίες μειώθηκε κατά 5,5% σε 257,4 χιλ. AMD από την 1η Ιανουαρίου, 2012 στο Ερεβάν, και αυξήθηκε κατά 0,3% σε 79,3 χιλ. AMD στις περιφέρειες. Εν τω μεταξύ, οι τιμές των ιδιωτικών κατοικιών στο Ερεβάν ετησίως μειώθηκαν κατά 4,2% στα 274 χιλ. AMD και σε άλλες περιοχές - από 0,5% έως 86 χιλ. AMD.
Στο Ερεβάν το προβάδισμα διατηρούν οι τιμές των διαμερισμάτων, με τις υψηλότερες τιμές να καθορίζονται στο κέντρο της πόλης, όπου η μέση τιμή του 1 τ.μ. ανέρχεται σε 441,2  χιλ. AMD το 2011, καθώς μετά το 2008 σημειώνεται σταθερή πτώση κατά 4,7%. Στην πόλη Arabkir οι τιμές μειώθηκαν κατά 8,9% στα 343,8 χιλ. AMD.
Η χαμηλότερη τιμή στο Ερεβάν εντοπίζεται στην περιοχή Nubarashen - 146,2 χιλ. AMD (0,27% ετήσια μείωση).

Στις περιοχές όπου σημειώνεται οι υψηλότερες τιμές των διαμερισμάτων εντάσσεται και το θέρετρο της Tsaghkadzor - 197,9 χιλ. AMD ανά τ.μ. (9,9% ετήσια αύξηση), Vagharshapat -143,5 χιλ. AMD (10,7% ετήσια μείωση) και Abovyan - 141,9 χιλ. AMD (9,7 % ετήσια μείωση). Οι χαμηλότερες τιμές καταγράφονται στο Shamlukh - 7,7 χιλ AMD (υπερδιπλάσια ετήσια αύξηση) και Dastakert - 8χιλ. AMD (χωρίς αλλαγές σε σχέση με το 2010).
Όσον αφορά τις ιδιωτικές ανεξάρτητες κατοικίες, οι υψηλότερες τιμές σημειώνονται επίσης στις περιοχές που εκτείνονται πέριξ του παραθεριστικού  κέντρου της πόλης Tsaghkadzor -311,3 χιλ. AMD ανά τ.μ. (0,8% ετήσια μείωση), Vagharshapat - 162,1 χιλ. AMD (3,9% ετήσια μείωση) και Abovyan - 151,3 χιλ. AMD (10,6% ετήσια μείωση). Οι χαμηλότερες τιμές στον κλάδο των ιδιωτικών κατοικιών  αφορούν τις πόλεις Shamlukh και Dastakert - 9,8 χιλ. AMD και 10,5 χιλ. AMDαντίστοιχα.

Στο Ερεβάν οι υψηλότερες τιμές των ιδιωτικών κατοικιών που αφορούν την περιοχή Κέντρον και Arabkir ανήλθαν σε  462,6 χιλ. AMD και 372,7 χιλ. AMD ανά τ.μ. αντιστοίχως. Οι χαμηλότερες τιμές εντοπίζονται στο Nubarashen - 148,8 χιλ AMD ανά τ.μ..

 

Διαβάστε περισσότερα...

Հայոց Ցեղասպանութիւնը կը ներկայացուի Պերլինի ցուցահանդէսին

ԲԱՑՈՒՄԸ ԱՅՍՕՐ ԿԸ ԿԱՏԱՐԷ ՎԱՐՉԱՊԵՏ ԱՆԿԵԼԱ ՄԵՐՔԵԼ

«Հայրենիքի կարօտ» խորագրի ներքեւ այսօր Պերլինի մէջ բացումը կը կատարուի ցուցահանդէսի մը, որ  նուիրուած է Եւրոպայի միլիոնաւոր աքսորեալներուն, որոնք 1900-2000 թուականներուն բռնի տեղահանումներու կամ աքսորի ենթարկուեցան:

Ցուցահանդէսին ներկայացուած է 20-րդ դարասկզբի հայերու Ցեղասպանութիւնը: «Պիլտ» պարբերականը կը գրէ, որ այս մէկը նոր սպառնալիք մըն է գերմանա-թրքական յարաբերութիւններուն համար:
«Երկիր-Մետիա» կը հաղորդէ, թէ ըստ իր տեղեկութիւններուն Գերմանիոյ մօտ Թուրքիոյ դեսպանը հրաւէրը ընդունած է, բայց դեռ եւս յայտնի չէ եթէ կը մասնակցի, թէ՞ ոչ:
Ցուցահանդէսին ներկայացուած են իրենց հայրե-նիքէն վտարուած ժողովուրդներ, որոնք հայրենիքի կարօտով ապրած են Եւրոպայի տարբեր երկիրներու մէջ:
Նշենք, որ ցուցահանդէսի բացումը տեղի պիտի ունենայ այսօր, Գերմանիոյ վարչապետ Անկելա Մերքելի կողմէ:

 

 

Πηγή: azador.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι