Menu

Οι Μπαλάντες του Κόσμου

O Στέφανος Δεκεριάν & οι φίλοι του, ακροβατούν ανάμεσα στους Beatles & τον Χατζιδάκι, στα Ναπολιτάνικα & το καμπαρέ, στον Dylan & τη Λατινική Αμερική, στα κινηματογραφικά & τον Σαββόπουλο αλλά και...ό,τι άλλο ήθελε προκύψει!!!
Συμμετέχουν : ΕΛΣΑ ΑΦΕΝΤΑΚΗ (Τραγούδι, Κρουστά, φλογέρα )
ΜΠΡΟΥΝΙΛΝΤΑ- ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΛΟ ( Βιολί) ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΙΝΙΩΤΗΣ (Μπάσσο) ΠΑΝΟΣ ΣΑΡΔΕΛΗΣ (Τύμπανα)

Κυριακή 31 Μαρτίου στις 20:00, Νέα Σμύρνη στο Πολυχώρος Πολιτισμού Γαλαξίας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμενία: Άρση απαγόρευσης εισαγωγών τσέχικων αλκοολούχων

Η Κρατική Υπηρεσία Ασφάλειας των Τροφίμων της Αρμενία ανακοίνωσε ότι ήρε την απαγόρευση στις εισαγωγές αλκοολούχων ποτών από την Τσεχική Δημοκρατία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πιο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο του γραφείου εμπορικών και οικονομικών υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Ερεβάν το περασμένο φθινόπωρο, οι τσεχικές αρχές ανέφεραν δεκάδες θανάτων και ασθενειών που προκλήθηκαν από χαμηλού κόστους εμφιαλωμένες βότκες παραγωγής τσεχικών εταιρειών. Παρόμοια περιστατικά παρατηρήθηκαν και με προϊόντα με ρούμι και αποστάγματα φρούτων που είχαν νοθευτεί με μεθανόλη, μια δηλητηριώδες μορφή του αλκοόλ που μπορεί να αποβεί μοιραία η κατανάλωσή τους ή να προκαλέσει ολική ή μερική τύφλωση. Η μεθανόλης χρησιμοποιείται κανονικά για βιομηχανικούς σκοπούς, αλλά εταιρίες χρησιμοποιούν αυτό το προϊόν για να ενισχύσουν τους βαθμούς αιθυλικής αλκοόλης και να προκαλέσουν εθισμό στους καταναλωτές. Οι θάνατοι και οι τραυματισμοί λόγω της παροδικής τύφλωσης περιγράφονται ως η χειρότερη κατάσταση που αντιμετώπισε η Τσεχική Δημοκρατία, αναφορικά με θανατηφόρες δηλητηρίασης από αλκοόλ, τα τελευταία 30 χρόνια.

Ακολουθώντας το παράδειγμα ορισμένων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, το Σεπτέμβριο του 2012 η Αρμενία επέβαλε απαγόρευση στις εισαγωγές ποτών υψηλού αλκοολικού επιπέδου από την Τσεχική Δημοκρατία. Η απαγόρευση άρθηκε στις 6 Μαρτίου του τρέχοντος έτους με απόφαση του επικεφαλής του οργανισμού Avraam Bakhchagulyan.

Σημειώνεται ότι το 2011 η Ρωσία είχε επιβάλλει αντίστοιχη απαγόρευση και σε προϊόντα υψηλού αλκοολικού βαθμού που παράγονταν στην Αρμενία, ωστόσο δεν είχαν υπάρξει στην περίπτωση αυτή περιπτώσεις θανάτων και άλλων ασθενειών, γεγονός που είχε οδηγήσει τότε σε κατηγορίες εκ μέρους της αρμενικής πλευράς για μεθόδους υπονόμευσης των κανόνων ελευθέρου εμπορίου μεταξύ των δυό χωρών, λόγω ύπαρξης ανταγωνιστικής βιομηχανίας στις δυο χώρες.

 

Πηγή: agrotypos.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι