Menu

Άγκυρα για δηλώσεις Αζναβούρ: Ο Ερντογάν δεν είπε ότι μισεί Έλληνες και Αρμενίους

Ο Αζναβούρ, υποστήριξε ότι σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Τουρκιάς, τον άκουσε να εκστομίζει τη φράση «μισώ τους Αρμένιους και τους Έλληνες».

Τις δηλώσεις του αρμενικής καταγωγής διάσημου γάλλου τραγουδιστή Σαρλ Αζναβούρ σχετικά με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε κατηγορηματικά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο Αζναβούρ, ο οποίος σήμερα διατελεί πρέσβης της Αρμενίας στην Ελβετία, υποστήριξε ότι σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Τουρκιάς, στο πλαίσιο των επαφών για την επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με την Αρμενία, τον άκουσε να εκστομίζει τη φράση «μισώ τους Αρμένιους και τους Έλληνες».
Με ανακοίνωσή του, ο εκπροσώπους του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «αντικρούουμε σθεναρά αυτή την αβάσιμη και χωρίς νόημα κατηγορία. Έχουμε τονίσει με έμφαση ότι είναι λάθος να αναβιώνουμε την εχθρότητα».  Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε πάντως ότι χαιρετίζει τις προτάσεις του Αζναβούρ για την εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων Αρμενίας - Τουρκίας. «Ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε με μέρη της ‘διάγνωσής’ του, πιστεύουμε ότι η σωστή μέθοδος για να διαμορφώσουμε ένα κοινό μέλλον περνά μέσα από το διάλογο και την αλληλοκατανόηση».

 

 

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα στοιχεία για την Ιερά Σινδόνη - Συμπίπτει με την εποχή του Χριστού!

Η Σινδόνη του Τορίνου ή Ιερά Σινδόνη είναι μία από τις πιο εμβληματικές εικόνες της Ρωμαιοκαθολικής πίστης.

Ωστόσο, έχει αποτελέσει και πηγή έντονης διαμάχης μεταξύ της θρησκευτικής και της επιστημονικής κοινότητας για αιώνες, καθώς οι πιστοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το σάβανο, με το οποίο τυλίχθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού, μετά την αποκαθήλωσή του από τον Σταυρό, ενώ από την πλευρά τους οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το ύφασμα είναι πολύ μεταγενέστερο και κάνουν λόγο για μεσαιωνική πλαστογραφία.

Σύμφωνα όμως, με τις τελευταίες επιστημονικές μελέτες, το ύφασμα που έχει διχάσει την εκκλησία είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούσαν οι πιστοί για να θάψουν τους νεκρούς κατά την εποχή του Χριστού, πριν από 2.013 χρόνια.

Ειδικοί χρησιμοποίησαν τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας για να εξετάσουν ίνες από το σάβανο του Τορίνου και να το συγκρίνουν με δείγματα από υφάσματα εκείνης της εποχής αλλά και πολλών ακόμη περιόδων, ώστε να μπορούν να αποδείξουν επιστημονικά πια εάν πρόκειται για απάτη ή για το πιο πολύτιμο κειμήλιο του Χριστιανισμού.

Κλειδί της έρευνας αποτέλεσαν τρεις νέες δοκιμές (δύο χημικές και μία μηχανική). Οι δύο πρώτες εκτελέστηκαν χρησιμοποιώντας υπέρυθρο φως, και η άλλα χρησιμοποιώντας φασματοσκοπία Raman (που χρησιμοποιείται συνήθως σε εγκληματολογικά εργαστήρια).

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ίνες από το ύφασμα προέρχονται από μια περίοδο μεταξύ 300 π.Χ. μέχρι 400 μ.Χ, η οποία καλύπτει τα έτη της ζωής του Χριστού. Πρόκειται για επιστημονική έρευνα που πραγματικά ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς οι παλαιότερες μελέτες είχαν προσδιορίσει την προέλευση του υφάσματος μεταξύ 1260 και 1390.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι