Menu

Η Αρμενία εκσυγχρονίζει T-72, BMP-1, ΒΜΡ-2, Osa-AKM, S-300PT-1 και S-300PS

PT-72U: Κατά τη διάρκεια του 2011 σε στρατιωτική έκθεση στην Πολωνία, η πολωνική εταιρεία Bumar για πρώτη φορά παρουσίασε ένα πακέτο εξοπλισμού που προορίζεται για την αύξηση της επιβίωσης βαρέων αρμάτων μάχης κατά ασύμμετρων απειλών. Αυτό το πακέτο προορίζεται για τα T-72 και PT-91, μια πολωνική ανάπτυξη των Τ-72M1 (Bumar)Η Αρμενία ξεκίνησε με την διαδικασία ριζικού εκσυγχρονισμού των τεθωρακισμένων οχημάτων και των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, όπως αναφέρουν ημιεπίσημες πηγές.

Ειδικότερα, έχει συσταθεί μια κοινοπραξία με την Πολωνία για τον εκσυγχρονισμό των βαρέων αρμάτων μάχης T-72 στο επίπεδο PT-72U. Το άρμα μάχης θα λάβει ένα νέο κινητήρα ισχύος 1.000 ίππων, βελτιωμένη προστασία στο εμπρόσθιο τόξο του οχήματος και στον πύργο. Θα εγκατασταθεί αυτόνομος πυργίσκος, με τηλεχειριστήριο, εξοπλισμένος με ένα πολυβόλο 12,7 χιλιοστών, το οποίο θα λαμβάνει πληφορορίες από ένα σύστημα επιτήρησης αποτελούμενο από 8 κάμερες, νέο περισκόπιο και ένα νέο σύστημα επικοινωνιών. Για την αυξημένη άνεση του πληρώματος τοποθετείται ένα σύστημα κλιματισμού. Όλες αυτές οι αλλαγές μπορεί να φέρουν το T-72 στο επίπεδο των τελευταίων ρωσικών δειγμάτων του Τ-90.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού BMP-1 και ΒΜΡ-2, επίσης θα πρέπει να ανακαινιστούν, σε μια κοινοπραξία με τη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς και θα πρέπει να υποβληθούν σε μια διαδικασία ριζικού εκγσυγχρονισμού για την βελτίωση των χαρακτηριστικών απόδοσης - νέα αντιαρματικά βλήματα και 30 χιλιοστών πυροβόλο.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων αεράμυνας. Εκτός από τον ήδη γνωστό εκσυγχρονισμό των συστημάτων Osa-AKM, με αυξημένη λειτουγική βελτίωση κατά τη νύχτα, σε συνεργασία με την Ρωσική Ομοσπονδία ξεκίνησε ο εκσυγχρονισμός των αντιαεροπορικών πυραυλικών συγκροτημάτων S-300PT-1 και S-300PS, στο επίπεδο S-300PM. Σχετικά με το σύνολο των νέων πυραύλων θα εγκατασταθεί ο τύπος 48N6E, αντί του παλαιού 5V55R, ο οποίος θα αυξήσει το εύρος βολής από 75 σε 150 χιλιόμετρα. Ένα νέο ραντάρ θα παρέχει ένα εύρος ανίχνευσης μέχρι 300 χιλιόμετρα, και την ικανότητα ταυτόχρονης καταπολέμησης 6 στόχων, με την καθοδήγηση για κάθε έναν από έως 2 πυραύλους την ίδια στιγμή.

 

Πηγή: fox2magazine.net

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι