Menu

Μετά τον Καγιάλπ...προκαλεί και η τουρκική κυβέρνηση

O σημαιοφόρος της τουρκικής ομάδας στην Τελετή Εναρξης των Μεσογειακών Ριζά Καγιάλπ δημιούργησε σάλο με το τιτίβισμα που έκανε: «Ντροπή σας, που αφήσατε την πλατεία στους Αρμένιους και Ελληνες επιδρομείς. Ο Θεός θα καταδικάσει αυτά τα ακτιβιστικά σκυλιά». Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, τόσο από πλευράς Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, όσο και από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή  και ο Καγιάλπ ύστερα από εντολή της Τουρκικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποχώρησε από το Μεσογειακό Χωριό το βράδυ της Κυριακής.

Όπως γράψαμε, η τουρκική κυβέρνηση έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση να σταματήσουν τις πιέσεις προς τον αθλητή, αλλιώς είναι ικανή να διακόψει τους Μεσογειακούς Αγώνες. Τελικά η στήριξη αυτή επιβεβαιώθηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο το βράδυ της Τρίτης, την ημέρα δηλαδή που έγινε γνωστή η είδηση στην Ελλάδα, όταν στο δείπνο που παρέθεσε ο Υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας Σουάτ Κίλιτς στους μεταλλιούχους της χώρας του στους Μεσογειακούς, ο Καγιάλπ καθόταν δίπλα του, καθώς είναι το αγαπημένο και το πιο προβεβλημένο παιδί της τουρκικής αποστολής.

Συνομίλησε επί αρκετή ώρα με τον Υπουργό σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα όπως φαίνεται κι από τη φωτογραφία, ενώ φυσικά δεν έγινε καμία αναφορά στο επίμαχο τιτίβισμα. Μάλιστα αποτελεί ειρωνεία και το περιεχόμενο της ομιλίας του Τούρκου Υπουργού προς τους αθλητές, λέγοντας: «Αποτελείτε το μοντέλο. Η νεολαία προχωράει τη ζωή της παίρνοντας έμπνευση από εσάς»

Δηλαδή το εθνικιστικό παραλήρημα του Καγιάλπ αποτελεί έμπνευση; Μόνο ο Τούρκος Υπουργός Αθλητισμού μπορεί να απαντήσει. Πάντως το θέμα της ενδεχόμενης τιμωρίας του θα συζητηθεί και στην Τουρκική Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης, αλλά τουλάχιστον εντός των συνόρων της χώρας δύσκολα θα τιμωρηθεί ο Καγιάλπ.

 

Πηγή: eniikos.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι