Menu

Διαμαρτυρία των Αρμενίων για συνέδριο αφιερωμένο στο σουλτάνο Αβδούλ Χαμίτ Β΄ στη Θεσσαλονίκη

Με ανάμικτα συναισθήματα έκπληξης και οργής οι αρμενικές κοινότητες στην Ελλάδα πληροφορηθήκαμε ότι στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 2014 διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη συνέδριο αφιερωμένο στο σουλτάνο Αβδούλ Χαμίτ Β΄, γνωστό ως «κόκκινο σουλτάνο», που ήταν υπεύθυνος για τη σφαγή, στα 1890-1897, 300.000 ανυπεράσπιστων Αρμενίων.
Διοργανωτής του συνεδρίου είναι η Τουρκική Ιστορική Εταιρεία, μια διαβόητη εθνικιστική εταιρεία, που, από την ίδρυσή της από τον Κεμάλ Ατατούρκ και εξής, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να διαστρεβλώνει την ιστορία και να εξωραϊζει τα «κατορθώματα» της τουρκικής φυλής.
Το παρήγορο είναι πως η εταιρεία αυτή όχι μόνον δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τη συνδιοργάνωση του συνεδρίου με κάποιο επιστημονικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης, αλλά, ύστερα από συνεδρίαση του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., η Πρυτανεία κοινοποίησε, με έγγραφό της προς όλα τα μέλη του ιδρύματος, ότι α π έ χ ε ι παντελώς από το συνέδριο αυτό.
Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος χαιρετίζει την απόφαση της Πρυτανείας του Α.Π.Θ., με την οποία επιβεβαιώνεται, για μία ακόμη φορά, πως ο πνευματικός κόσμος δεν ευλογεί εκδηλώσεις που προσβάλλουν όχι μόνον την αρμενική κοινότητα, αλλά και τους Έλληνες ποντιακής και μικρασιατικής καταγωγής, που έχουν έντονες τις μνήμες των σφαγών και στο πρόσωπο του Αβδούλ Χαμίτ καθρεφτίζεται ο διώκτης τους.
Οι απανταχού Αρμένιοι έχουμε αποδείξει πως 99 χρόνια μετά τη γενοκτονία του λαού μας από τους Τούρκους διατηρούμε αναλλοίωτη την ιστορική μας μνήμη και κινήσεις όπως το ψευτοσυνέδριο αυτό δεν αποδυναμώνουν τον αγώνα μας για εθνική δικαίωση.

ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

Πηγή: mikrasiatis.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Σε πλήρη ετοιμότητα τα ρωσικά μαχητικά στην Αρμενία

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Military News Agency, οι πιλότοι της ρωσικής αεροπορικής βάση (3624 Αεροπορική Βάση, ως μέρος της 102ης Στρατιωτικής Βάσης των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή του Καυκάσου), στην Αρμενία, ολοκλήρωσαν περίπου 150 εκπαιδευτικές εξόδους από τις αρχές του 2014.
Αυτό έχει αναφερθεί από την υπηρεσία Τύπου της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, από τις αρχές του χρόνου, κάθε πιλότος ήταν περίπου 15 ώρες στον αέρα, το οποίο είναι 15% περισσότερο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2013.
Αναφέρεται ότι από την αρχή του έτους τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που σταθμεύουν στην Αρμενία, ολοκλήρωσαν 50 εικονικές αερομαχίες σε υψόμετρο 500-8.000 μέτρων.
Συγκριτικά, κατά το 2012 το ιπτάμενο προσωπικό της αεροπορικής βάσης πέταξε περίπου 800 εξόδους. Οι πιλότοι των μαχητικών MiG-29 εξασκήθηκσαν σε πάνω από 500 εικονικές αερομαχίες.
Nωρίτερα έχει αναφερθείότι την ρωσική αεροπορική βάση στα περίχωρα του Ερεβάν αναμένουν ορισμένες αλλαγές. Ειδικότερα , έχει προγραμματιστεί να αναπτυχθεί ένα μικτό σύνταγμα αεροπορίας. Δίπλα στο MiG-29, θα υπάρξουν επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα.

 

Πηγή: fox2magazine

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι