Menu

Συμμετοχή του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις επετειακές εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Η επίσκεψη του πρόεδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Αρμενία υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική. Αφενός, για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας, Αρμενίας αφετέρου, για την περαιτέρω εμβάθυνση της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Όπως αναμετέδωσε το Armenpress, το κλίμα της διήμερης επίσκεψης ήταν πολύ φιλικό και ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην συνάντηση του με τον βουλευτή του Αρμενικού Κοινοβουλίου και επικεφαλή της ομάδας φιλίας Αρμενίας- Ελλάδας, Έντουαρτ Σαρμαζάνοβ συζήτησε διάφορα θέματα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Σαρμαζάνοβ, οι δύο πολιτικοί άνδρες συμφώνησαν, την οργάνωση έκθεσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση των 100 χρόνων της γενοκτονίας των Αρμενίων.

 

Μετάφραση: Τιγκράν Σαρκισιάν

Πηγή: armenpress.am

 

Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση του συλλόγου Ελληνο-Αρμενικής φιλίας, με θέμα «Αρμενία- Αρτσάχ ένας λαός ένας αγώνας»

«Η διαδικασία για την ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος του Ναγκόρνο Καραμπάχ προϋποθέτει πολιτισμένο διάλογο, αλλά το Αζερμπαϊτζάν δεν προετοιμάζει τον λαό του σε αυτή την πολιτισμική οδό. Συνεχίζει να κρατά το Καραμπάχ σε πολιτική απομόνωση και επιβιώνουμε γιατί υπερασπιζόμαστε τα εδάφη μας και τις εστίες μας» υπογράμμισε η Ναρινέ Αγαμπαλιάν, υπουργός Πολιτισμού και Νεολαίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) σε αποψινή εκδήλωση του συλλόγου Ελληνο- Αρμενικής φιλίας, με θέμα «Αρμενία- Αρτσάχ ένας λαός ένας αγώνας».
Η υπουργός αναπτύσσοντας το θέμα: «Το δικαίωμα του Αρτσάχ για διεθνή αναγνώριση», τόνισε ότι το κράτος του Ναγκόρνο έχει μπει σε νέα φάση στη διαδικασία της επιδιωκόμενης αναγνώρισης της Δημοκρατίας του, σημειώνοντας μικρές-μικρές επιτυχίες με μη αναστρέψιμο αποτέλεσμα. Ως τέτοιες ανέφερε τη συγκρότηση κοινοβουλευτικών ομάδων φιλίας μεταξύ του Αρτσάχ και της Γαλλίας αλλά και της Λιθουανίας.
Στους χαιρετισμούς τους ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Λυγερός, ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος (πρώτος πρέσβης της Ελλάδας στην Αρμενία 1992) και ο αναπληρωτής πρέσβης Μηνάς Μαρντικιάν αναφέρθηκαν στις διαχρονικά φιλικές σχέσεις του ελληνικού με τον αρμενικό λαό, ενώ μιλώντας για τις σκληρές συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στο Ναγκόρνο, τους χαρακτήρισαν «μαχητές για μια ζωή με αξιοπρέπεια» και τους προσομοίωσαν με «τους 300 του Λεωνίδα».
Νωρίτερα το μεσημέρι, επιτροπή της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής, με την υπουργό κ. Αγαμπαλιάν και τον κ. Μαρντικιάν, συναντήθηκαν στη Βουλή με βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας Ελληνο-Αρμενικής Φιλίας, μεταξύ των οποίων οι Πρ. Παυλόπουλος, Μιχ. Ταμήλος, Τζ. Βαμβακά και Μαρ. Ουζουνίδης. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και η συζήτηση, διάρκειας μίας ώρας, αφορούσε θέματα περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο χωρών.

Κατ. Ρουμελιώτη

 

Πηγή: «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Διαβάστε περισσότερα...

Greek Parliament to display exhibits within anniversary events of Armenian Genocide

The visit of the Chairman of the Greek Parliament to Armenia was very productive both for the development of bilateral relations between Armenia and Greece, and for the further deepening of the Armenian-Greek inter-parliamentary cooperation. Armenpress reports that appreciating two-day official visit of the Chairman of the Parliament of the Republic of Greece Vangelis Meimarakis by the request of the journalists the head of Armenia-Greece friendship group, Deputy Chairman of the National Assembly of the Republic of Armenia Eduard Sharmazanov stated this. According to him, it is noteworthy that they made an agreement with the Chairman of the Greek Parliament to organize a display of exhibits in the Parliament of Greece within the framework of the 100th anniversary events of the Armenian genocide in 2015.

 

 

 Source: armenpress.am

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι