Menu

«Δεν ξεχνάμε τους Πόντιους»: Οι Αρμένιοι ευχαριστούν για το Αντιρατσιστικό (βίντεο)

Συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Τιφλίδα με πανό και ελληνικές σημαίες. 

Κρατούν στα χέρια τους ελληνικές σημαίες και έχουν υψώνει ένα πανό που γράφει «Ευχαριστούμε! Ζήτω η Ελλάδα!». Είναι μέλη της αρμενικής κοινότητας της Γεωργίας και πριν από λίγες ημέρες συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Τιφλίδα θέλοντας να πουν ένα «ευχαριστώ» για την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας. 

«Αναγνωρίζουμε ότι οι Έλληνες έβαλαν στην άκρη τα συμφέροντά τους με τη Τουρκία και στήριξαν την δικαιοσύνη και την αλήθεια», ανέφερε ένας από τους συγκεντρωμένους ο οποίος μάλιστα μίλησε και στα ελληνικά υπογραμμίζοντας ότι οι Αρμένιοι ποτέ δεν ξεχνούν την Γενοκτονία των Ποντίων.

«Οι Έλληνες αποτελούν παράδειγμα για χώρες όπως η Γεωργία και η Γαλλία. Επιθυμούμε να δούμε κι άλλες χώρες που θα ακολουθήσουν αυτό το λαμπρό παράδειγμα», ανέφεραν τα μέλη των αρμενικών οργανώσεων. 

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμενία: Το γραφείο για το Αρμενικό Ζήτημα καλωσορίζει το νόμο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων στην Ελλάδα

Gohar Abrahamyan (ArmeniaNow)   (μτφ. Κριστιάν)

Ο Giro Manoyan, επικεφαλής του γραφείου για το Αρμενικό Ζήτηματης Αρμενικής Επαναστατικής Ομοσπονδίας (armenian revolutionary federation, ARF) στο Ερεβάν χαιρέτησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο που ψήφισε ένα νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων και άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να το γιορτάσουμε.

Τη Τρίτη 9η Σεπτεμβρίου το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε με 54-42 και τρεις αποχές, μετά την Ελβετία και τη Σλοβακία, ένα νόμο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.
Ο νόμος που φέρνει το όνομα « καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» ποινικοποιήσει στο έδαφος της Ελλάδα την άρνηση όχι μόνο της εβραϊκής γενοκτονίας, αλλά και των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου. Ο νόμος, που αποτελείται από έξι σημεία, περιλαμβάνει μεγάλα πρόστιμα και φυλάκιση σε όσους θελημένα ταπεινώνουν και αρνούνται τις γενοκτονίες που αναγνωρίζονται από διεθνή δικαστήρια ή που αναγνωρίζονται από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ο Giro Manoyan δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουμε τις περαιτέρω εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Προφανώς καλωσορίσουμε τον νόμο, αλλά πρέπει να παρακολουθήσουμε τις δραστηριότητες του ΕΣΔΑ κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών και των πρώτων μηνών του επόμενου έτους, επειδή αυτός ο νόμος έχει ουσιαστικά την ίδια προσέγγιση με εκείνο της Ελβετίας, για τον οποίον το ΕΔΑΔ κατάγγειλε ως περιορισμό του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης. 
Είναι σημαντικό το ΕΣΔΑ να παίρνει μια καλή απόφαση και να μη θεωρηθούν ξαφνικά οι περιορισμοί κατά της εξάπλωσης του μίσους ως περιορισμοί στο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Εν πάση περιπτώσει, ιδιαιτέρα σε αυτό το πλαίσιο, δεδομένης της απόφασης του ΕΔΑΔ, αυτός ο νόμος ήταν πολύ ευπρόσδεκτος», δήλωσε ο Giro Manoyan.
Σύμφωνα με τον GiroManoyan, αυτός ο ελληνικός νόμος δεν αναφέρεται μόνο στην Γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά η πρωτοβουλία περιλαμβάνει επίσης τους κόπους του γραφείου για το Αρμενικό Ζήτημα στην Ελλάδα, καθώς και της αρμενικής κοινότητας, γεγονός που δεν ήταν και τόσο εύκολο.
«Αυτή είναι μια απόφαση με φόντο τις στενότερες σχέσεις με τη Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν. 
Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση έχει πολλά πράγματα να ζυγίσει: το Αζερμπαϊτζάν, μια χώρα που αρνείται την Αρμενική Γενοκτονία όπως και η Τουρκία, έχει οικονομικές επενδύσεις στην Ελλάδα, γεγονός που έκανε την απόφαση της πιο δύσκολη», δήλωσε ο Giro Manoyan.
Η Αρμενία χαιρέτισε την έγκριση του νομοσχεδίου από το ελληνικό κοινοβούλιο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Έντουαρντ Ναλμπαντιάν σε μια ανακοίνωση.
«Η υιοθέτηση αυτού του νομοσχέδιου αποδεικνύει για άλλη μια φορά την προσήλωση της Ελλάδας στις πανανθρώπινες αξίες και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την πρόληψη των γενοκτονίων και άλλων ειδεχθών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας», είπε, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.
 
Gohar Abrahamyan (ArmeniaNow)
 
 
 
Πηγή: infognomonpolitics.blogspot.gr , armenews.com
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι