Menu

«Αν ο Ερντογάν θέλει αποδείξεις για την αρμενική Γενοκτονία, ιδού!»

Έρση Βατού – Αποστολή στο Ερεβάν

Δεινή εντύπωση δημιούργησε εδώ στην Αρμενία η πρόκληση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζήτησε από τους Αρμενίους να παρουσιάσουν αποδείξεις για τη Γενοκτονία! Εν μέσω σειράς εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια μνήμης της Γενοκτονίας, ο αντιπρόεδρος της αρμενικής Εθνοσυνέλευσης είχε συνάντηση μαζί μας, κατά την οποία απάντησε ουσιαστικά στον πρόεδρο της Τουρκίας:

Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της Τουρκίας παραμένει αυτή της άρνησης και του κυνισμού, τόνισε στο pontos-news.gr. Όσο πραγματικό είναι ότι υπάρχει ήλιος στον ουρανό, άλλο τόσο είναι πραγματική και η αρμενική Γενοκτονία. Ηλίου φαεινότερη, μάλιστα.

Αν θέλει αποδείξεις, ας δει την απώλεια άνω του 1,5-2 εκατομμυρίων Αρμενίων από τη ζωή, τα χωριά και τις πόλεις των Αρμενίων που δεν υπάρχουν πια στον χάρτη, τις χιλιάδες αρμενικές εκκλησίες που είτε έχουν εξαφανιστεί είτε έχουν μετατραπεί σε τζαμιά.

Το 1919, αυτοί που οργάνωσαν τη Γενοκτονία καταδικάστηκαν από το στρατιωτικό δικαστήριο σε θάνατο. Αυτό το ξεχνά. Να πάει να κοιτάξει τις αποφάσεις του Μαΐου του 1919, της Αντάντ, που λένε ότι αυτό που έγινε εις βάρος των Αρμενίων ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού.

Ακόμα πιο εύκολο θα του είναι πάντως
να δει πού ήταν οι Έλληνες και οι
Αρμένιοι τότε και πού είναι τώρα.

Αποδείξεις είναι και οι τόποι, όπου ακόμα και σήμερα βρίσκουμε τα κόκαλα των Αρμενίων...

Ας μην ξεχνάει ο κ. Ερντογάν και το άρθρο 301 του τουρκικού Ποινικού Κώδικα (σ.σ.: διαβόητο άρθρο περί δυσφήμισης της τουρκικής ταυτότητας που έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους οι οποίοι εκφράζουν την άποψή τους, στη φυλακή). Και αυτό αποτυπώνει το κόμπλεξ της Τουρκίας απέναντί μας.

Ο Αρμένιος πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν κάλεσε τον Ερντογάν φέτος στην Αρμενία, να έρθει τον Απρίλιο και να δουν μαζί, εδώ, τον αντίκτυπο της Γενοκτονίας. Αν ερχόταν, θα έβλεπε και θα ντρεπόταν για το τι έκαναν οι προπάπποι του.

Επέλεξε όμως να ορίσει την ίδια ημέρα τους εορτασμούς για την 100ή επέτειο από την εκστρατεία της Καλλίπολης...

Αυτό από μόνο του, οι εορτασμοί την ημέρα που εμείς τιμούμε τη μνήμη, δείχνουν το κόμπλεξ που έχει η Τουρκία απέναντί μας. Γιατί μέχρι φέτος ποτέ δεν είχαν ορίσει τέτοια ημέρα τους εορτασμούς. Η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για να μην αναγνωριστεί η Γενοκτονία, όμως ξέρουμε πολύ καλά πως ό,τι είναι ψεύτικο, κάποια στιγμή θα καταπέσει. Και όσο περνάει ο χρόνος, επιφανείς επιστήμονες (Τούρκοι καθηγητές, διανοούμενοι) αναγνωρίζουν όλο και περισσότεροι το γεγονός της αρμενικής Γενοκτονίας. Διεθνείς οργανώσεις, χώρες, όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν.

Έχουμε όμως και άλλες αποδείξεις. Γνωρίζουμε τις επιστολές μεταξύ των Νεότουρκων για την υπόθεση της Γενοκτονίας. Ο Ενβέρ Πασάς συζητώντας με τον πρόξενο της Γερμανίας τού είπε τότε: Εγώ θα λύσω το ελληνικό πρόβλημα όπως έλυσα και το αρμενικό.

Η Γενοκτονία των Αρμενίων ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα που είχε γίνει τον καιρό του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Ο Τσόρτσιλ είχε πει τότε ότι πάνω από ένα εκατομμύριο Αρμένιοι είχαν εξοντωθεί. Αν η εξόντωση άνω του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων δεν είναι Γενοκτονία, τότε τι είναι; Όπως όμως έκλεισε η Τουρκία τα σύνορά της με την Αρμενία, έτσι έχουν κλείσει και τα μυαλά τους σε κάθε άλλη άποψη – και το άρθρο 301 αυτό αποδεικνύει.

Η αρμενική Γενοκτονία είναι πλάι στη Γενοκτονία των Ποντίων και της Μικράς Ασίας. Κι εμείς θα πράξουμε για να μην ξεχαστούν.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ερντογάν προς Αρμενίους: Φέρτε αποδείξεις για τη Γενοκτονία

Βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη στα εγκαίνια έκθεσης για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά δεν παρέλειψε να κάνει επίθεση στους Αρμενίους της διασποράς. Ο Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τις εκδηλώσεις που κορυφώνονται για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, τους κάλεσε να παρουσιάσουν έγγραφα που να αποδεικνύουν τη σφαγή. «Αρμένιοι της διασποράς, τα δικά μας έγγραφα είναι εδώ», είπε δείχνοντας γύρω του το χώρο όπου φιλοξενούνται αρχεία από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η αρμενική διασπορά προσπαθεί να ενσταλάξει μίσος εναντίον της Τουρκίας σε όλο τον κόσμο «μέσω εκστρατειών για την ισχυριζόμενη Γενοκτονία». Τόνισε δε ότι αυτές οι προσπάθειες έχουν ενταθεί με αφορμή τη φετινή επέτειο.

Ερντογάν: Δώσαμε εκατομμύρια
διαβαθμισμένα έγγραφα. Καλούμε
τους Αρμενίους της διασποράς, το
Ερεβάν και τρίτες χώρες να κάνουν το ίδιο
για να βρουν την αλήθεια οι ιστορικοί.

Πάγια θέση της Τουρκίας είναι ότι ο αριθμός των νεκρών Αρμενίων κατά τη διάρκεια των μαζικών απελάσεων έχει διογκωθεί, ενώ εκείνοι που σκοτώθηκαν το 1915 και το 1916 είναι θύματα του Α΄ ΠΠ και όχι θύματα Γενοκτονίας.

«Την ίδια περίοδο οι μουσουλμάνοι ήταν θύματα σφαγών στα Βαλκάνια και στην Υπερκαυκασία. Στην Ανατολία υπήρχαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι τους οποίους έβλαψαν οι Αρμένιοι· τόσοι  όσοι οι Αρμένιοι που βλάφτηκαν», λέει ο Ερντογάν.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμενία: Έκδοση 10ετούς ομολόγου για άντληση 500 εκατ. δολαρίων

Tην έκδοση 10ετούς ομολόγου με στόχο την άντληση 500 εκ. δολαρίων ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Αρμενίας.

Το επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στο 7,625%.

H Αρμενία θα χρειαστεί να πληρώσει για να δανειστεί σε δολάρια, λόγω της ενισχυμένης ζήτησης των επενδυτών για ομόλογα αναδυόμενων οικονομιών.
Σημειώνεται ότι το 2013 είχε εκδώσει 10ετή ομόλογα, για πρώτη φορά, με επιτόκιο 6,5%, αντλώντας 700 εκατ. δολάρια.

 

 

Πηγή: fmvoice.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η Αρμενία άλλαξε τον τίτλο του τραγουδιού της για να πάει στη Eurovision 2015

Νέο τίτλο στο τραγούδι με το οποίο θα πάρει μέρος στη Eurovision 2015, τελικά υποχρεώθηκε να δώσει η Αρμενία, προκειμένου να αποφευχθούν οι πολιτικές διενέξεις μεταξύ Τουρκίας-Αρμενίας και Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την απόφαση της οργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί από τις 19-23 Μαΐου στη Βιέννη, το τραγούδι της Αρμενίας θα παρουσιαστεί από το συγκρότημα Genealogy με τον τίτλο «Face the Shadow» (Αντιμετώπισε τη Σκιά) αντί του τίτλου «Don’t Deny» (Μην Αρνείσαι).

Η Αρμενία συμμετέχει στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού στις 19 Μαΐου.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Χάνει την μάχη της Καλλίπολης από τους Αρμένιους η Τουρκία!

Eπιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Μπούμερανγκ φαίνεται να γυρίζει της Άγκυρας η προσπάθειά της να ''καπελώσει'' τις μεγάλες εκδηλώσεις των Αρμενίων για την Γενοκτονία,μεταθέτοντας  τις διεθνείς εκδηλώσεις για την μάχη της Καλλίπολης. 

Ο αρθογράφος της Milliyet, κ. Μεχμέτ Τεζκάν, γράφει σήμερα ότι η Τουρκική κυβέρνηση έκανε λάθος να μεταφέρει τους εορτασμούς του Τσανάκκαλε από τις 18 Μαρτίου στις 24 Απριλίου προκειμένου να στρέψει την προσοχή μακριά από την Γενοκτονία των Αρμενίων που είναι στις 24 Απριλίου (100 χρόνια). Με αυτόν τον τρόπο η Άγκυρα αναγκάζει τους παγκόσμιους ηγέτες να διαλέξουν ανάμεσα στην Άγκυρα και στο Ερεβάν και έχασε την ευκαιρία να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την νίκη στην Καλλίπολη στις 18 Μαρτίου μαζί με τους παγκόσμιους ηγέτες.


Θα πάνε Αρμενία Πούτιν,Ολάντ, ίσως Κέρι


Να σημειώσουμε  ότι ήδη έχει ανακοινωθεί  πως ο  πρόεδρος της Ρωσίας κ.Βλαντιμίρ Πούτιν θα μετάσχει στην τελετή για την Γενοκτονία των Αρμενίων που θα οργανωθεί στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Ερεβάν, για την  100η επέτειο των γεγονότων του 1915..Οι Αρμένιοι έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του Γάλλου προέδρου κ. Francois Hollande στο Έρεβαν. Και είναι επίσης πιθανό, έχει αναφερθεί,  ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, ίσως ο υπουργός Εξωτερικών, κ. John Kerry, να παραστεί. 

Ο ηγέτης της Τουρκίας, κ. Ερντογάν, επέλεξε να διεξάγει τις τελετές για τα 100 χρόνια της Καλλίπολης στις 24 Απριλίου, πυροδοτώντας έτσι μια απευθείας σύγκρουση με τις εκδηλώσεις μνήμης στο Έρεβαν. Εχει σχεδόν ομολογηθεί από διαφόρους στην Τουρκία ότι ''το προφανές συμπέρασμα είναι ότι επρόκειτο για μια άμεση προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή και οι προσκεκλημένοι από τις εκδηλώσεις μνήμης των Αρμενίων''...

''Γέφυρα'' Καλλίπολης - Λήμνου

Γενικά πάντως οι εκδηλώσεις στην Καλλίπολη μπορεί να μην έχουν τις αναμενόμενες διεθνείς παρουσίες- θα έχουν όμως προσέλευση τουριστών κυρίως από Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Και μερίδιο διεκδικεί και θα πάρει και η Λήμνος.που ειναι σε ανοιχτή γραμμή με φορείς του Τσανακαλέ
Και αυτό διότι η Λήμνος, είχε τη δική της συμβολή στην μάχη της  Καλλίπολης, που είχε  120.000 νεκρούς και από τις δυο πλευρές- Τουρκία και συμμαχικές δυνάμεις. 
Η Λήμνος ήταν το ορμητήριο των συμμαχικών δυνάμεων για την κατάληψη των Δαρδανελίων. Από το λιμάνι του Μούδρου απέπλεαν τα πολεμικά πλοία που μετέφεραν  στρατεύματα στα Στενά, εκεί στρατοπέδευσαν δεκάδες χιλιάδες άντρες της Αντάντ, εκεί είχαν εγκαταστήσει νοσοκομεία, εκεί ετάφησαν  και παραμένουν σε συμμαχικά κοιμητήρια εκατοντάδες νεκροί στρατιώτες.Και για αυτό κάθε χρόνο χιλιάδες Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί την επισκέπτονται και προσκυνούν τον τόπο που βρίσκονται θαμένοι πρόγονοί τους..

Και φρεγάτες Αυστραλίας -Νέας Ζηλανδίας στην Λήμνο

Ήδη οι φορείς του τόπου έχουν κάνει σημαντικές προετοιμασίες για την υποδοχή των επισκεπτών - τον Απρίλιο , αλλά και όλο το καλοκαίρι.Στις εκδηλώσεις πρωτοστατούν η Περιφέρεια, οι Δήμοι  αλλά και το ΓΕΕΘΑ
.Στη Λήμνο αναμένονται δύο  φρεγάτες από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία- ίσως ο αριθμός αυξηθεί.

 

 

Πηγή: onalert.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι