Menu

Ο OGAE GREECE παρουσιάζει τη συμμετοχή της Αρμενίας 2015!

Η Αρμενία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2015 από τους Genealogy και το τραγούδι Face The Shadow που έχει γράψει ο Armen Martirosyan σε στίχους της Inna Mkrtchyan και θα ερμηνευτεί στα Αγγλικά.

Το μουσικό γκρουπ Genealogy αποτελείται από έξι τραγουδιστές που είχαν επιλεγεί με απευεθίας ανάθεση από τη Δημόσια Τηλεόραση της Αρμενίας (AMPTV) για να τραγουδήσουν στη Βιέννη, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για την ειρήνη, την ενότητα και την αγάπη. Οι Genealogy συμβολίζουν το «Building Bridges» ( «Χτίζοντας Γέφυρες), που είναι και το σύνθημα για το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2015ι, ανάμεσα στις πέντε ηπείρους του κόσμου και της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Η ομάδα αποτελείται από τους Essai Αλτουνιάν από την Ευρώπη, Ταμάρ Kaprelian από την Αμερική, Stephanie Topalian από την Ασία, Vahe Tilbian από την Αφρική, Μαρία-Jean O’Doherty Vasmatzian από την Αυστραλία, και την Inga Arshakyan από την Αρμενία. Είναι ενωμένοι με το αίμα στις φλέβες τους, που περιέχει την Αρμένικη κταγωγή, καθώς και με τη μουσική ως παγκόσμια γλώσσα του κόσμου. Η ομάδα του AMPTV επέλεξε το τραγούδι Face The Shadow ως την επίσημη συμμετοχή της Αρμενίας στην 60η Eurovision, ως, ένα τραγούδι με οικουμενικές αξίες. Το μήνυμά του είναι ένας – «Η ευτυχία γεννιέται όταν οι άνθρωποι είναι ενωμένοι και ζουν σε αρμονία με τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους, με σχέσεις αγάπης ς. Οι γενιές αλλάζουν με το χρόνο, αλλά η γενεαλογία παραμένει, κι ως εκ τούτου, οι αξίες της αγάπης και της ειρήνης είναι σταθερές.

Το Face The Shadow θα διαγωνισθεί στoν 1ο ημιτελικo, που θα γίνει στις 19 Μαΐου 2015, στη θέση 2.

Face The Shadow

We find so many ways of fooling our heart
Playing too many games, trying to hide
When you follow your dream, surrender the sorrow inside
Face every shadow you denied

Feels like so many times life was unfair
Will you run and forget all the despair?
If it’s breaking you down, remember the power inside
Face every shadow you denied

Time is ticking and you keep thinking
That you are tricking your heart

So don’t deny
Ever, don’t deny
Baby, don’t deny
You and I

Cross the ocean of blues, happy you’ll be
Once you’ve risen you are meant to be free
When you’re feeling afraid remember there’s hope inside
Face every shadow purified

Time is ticking and you keep thinking
(Time is ticking, thinking)
That you are tricking your heart

So don’t deny
Ever, don’t deny
Listen, don’t deny (I don’t want to deny)
You and I

Don’t deny
Ever, don’t deny
Listen, don’t deny (Listen)
Don’t deny you and I

Αντιμετώπισε τη σκιά

Βρίσκουμε τόσους τρόπους για να ξεγελάμε την καρδιά μας
Παίζουμε πολλά παιχνίδια, προσπαθούμε να κρυφτούμε
Όταν ακολουθείς το όνειρό σου, υπόκυψε στον πόνο μέσα σου
Αντιμετώπισε κάθε σκιά που αρνείσαι

Έχεις την αίσθηση ότι πολλές φορές η ζωή έχει υπάρξει άδικη
Θα τρέξεις και θα ξεχάσεις όλη την απόγνωση;
Αν σε καταβάλει, θυμήσου τη δύναμη μέσα σου
Αντιμετώπισε κάθε σκιά που αρνείσαι

Ο χρόνος περνά κι εσύ διαρκώς σκέφτεσαι
ότι ξεγελάς την καρδιά σου

Γι’αυτό, μην αρνείσαι
Ποτέ μην αρνείσαι
Μωρό μου, μην αρνείσαι
Εσύ κι εγώ

Μέσα σε ωκεανούς λύπης εσύ θα είσαι χαρούμενος
Μόλις αναστηθείς θα είσαι ελεύθερος
Όταν νιώθεις φόβο, θυμήσου ότι υπάρχει ελπίδα μέσα σου
Αντιμετώπισε κάθε σκιά εξαγνισμένος

Ο χρόνος περνά κι εσύ διαρκώς σκέφτεσαι
(Ο χρόνος περνά, σκέφτεσαι)
ότι ξεγελάς την καρδιά σου

Γι’αυτό, μην αρνείσαι
Ποτέ μην αρνείσαι
Άκου, μην αρνείσαι (δε θέλω να αρνείσαι)
Εσύ κι εγώ

Μην αρνείσαι
Ποτέ μην αρνείσαι
Άκου, μην αρνείσαι (άκου)
Μην αρνείσαι, εσύ κι εγώ

 

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου
Λουκάς Βλαβιανός
Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

 

 

Πηγή: ogaegreece.com

Διαβάστε περισσότερα...

Set the doodle on April 24 | Փոխե’ք Google Doodle-ը ապրիլի 24-ին

A Google Doodle is a special, temporary alteration of the logo on Google's homepage.

The Armenian Genocide was the Ottoman government’s systematic extermination of its minority Armenian subjects from their historic homeland within the territory constituting the present-day Republic of Turkey. The starting date is conventionally held to be 24 April 1915, the day Ottoman authorities rounded up and arrested hundreds of Armenian intellectuals and community leaders in Constantinople. The total number of people killed as a result has been estimated at between 1 and 1.5 million.

This is why we have the responsibility of spreading awareness about the genocide, and why Google should get involved for all humanity. 

Click here Change.org

---

Google Doodle-ը Google կայքի լոգոտիպի ժամանակավոր այլընտրանքային տարբերակն է:

Ապրիլի 24-ը Հայոց Ցեղասպանության զոհերի հիշատակի օրն է:

Հայոց Ցեղասպանությունը Օսմանյան կառավարության ծրագրած` իրենց բնօրրանում և կայսրության տարածքում բնակվող հայերի զանգվածային տեղահանումն ու բնաջնջումն էր: 1915 թվականի ապրիլի 24-ին Օսմանյան իշխանությունները Կոստանդնուպոլսում(Ստամբուլ) հավաքեցին և ձերբակալեցին հարյուրավոր հայ մտավորականների և առաջնորդների, այնուհետև` սպանեցին նրանց: Մարդկանց թիվը, ովքեր սպանվել են Ցեղասպանության հետևանքով շուրջ 1,5 միլիոն է:

Սա է պատճառը, որ մենք պատասխանատվություն ենք կրում Ցեղասպանության մասին մարդկությանը իրազեկելու համար:

Google-ը պետք է մասնակից դառնա այս գործին` հանուն  ողջ մարդկության:

Click here Change.org

 

 

Source: change.org

Διαβάστε περισσότερα...

Εφτά επαρχίες από την Τουρκία διεκδικούν επίσημα οι Αρμένιοι

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Μεγάλη ταραχή προκάλεσαν στην Τουρκία οι δηλώσεις του γενικού εισαγγελέα της δημοκρατίας της Αρμενίας, Aghvan Hovsepyan, ότι η Αρμενία με την ευκαιρία της μεγάλης επετείου των εκατό χρόνων από την αρμενική γενοκτονία θα οργανώσει μεγάλες κινητοποιήσεις σε διεθνές επίπεδο για να διατρανώσει τα αρμενικά δίκαια. Μεταξύ δε αυτών των αρμενικών δικαίων εκτός από την διεκδίκηση της αναγνώρισης από την Τουρκία της γενοκτονίας είναι και η διεκδίκηση 7 τουρκικών επαρχιών που αρπάγησαν με παράνομο τρόπο από τους Τούρκους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο γενικός εισαγγελέας της Αρμενίας μιλώντας στο φόρουμ της Ένωσης Αρμενίων Δικηγόρων στο Ερεβάν, τόνισε πως επί τη ευκαιρία της φετινής επετείου των εκατό χρόνων της μεγάλης αρμενικής γενοκτονίας οι Αρμένιοι ετοιμάζουν μεγαλειώδεις εκδηλώσεις στην Αρμενία και σε όλο τον κόσμο όπου υπάρχει αρμενική διασπορά. Οι εκδηλώσεις αυτές σε συνεργασία με την αρμενική εκκλησία θα δίνουν έμφαση αφ’ ενός στο πάγιο αίτημα της αναγνώρισης από πλευράς της Τουρκίας των μεγάλων εγκλημάτων που έχει διαπράξει σε βάρος των χριστιανών της Μικράς Ασίας στις αρχές του εικοστού αιώνα και αφέτερου στη διεκδίκηση από την Τουρκιά 7 επαρχιών όπου κατοικούσε αμιγής αρμενικός πληθυσμός και εκδιώχτηκε με βάρβαρο τρόπο, όσοι φυσικά γλύτωσαν από την γενοκτονία. Ο Aghvan Hovsepyan τόνισε πως οι Αρμένιοι δεν είναι δυνατό να λησμονήσουν τις πατρίδες τους που αρπάγησαν από την τουρκική βαρβαρότητα και το θέμα εκτός από ηθικό είναι και νομικό καθώς οι αρμενικές διεκδικήσεις είναι νόμιμες και βασίζοντα στο διεθνές δίκαιο.

Τις απόψεις του Hovsepyan συμμερίζεται απόλυτα και ο νυν πρόεδρος της Αρμενίας, Serj Sarkısyan, ο οποίος στο ίδιο φόρουμ έδωσε έμφαση στην συμβολή της αρμενικής διασποράς για την επιτυχία των εκδηλώσεων για την εκατοστή επέτειο της μεγάλης αρμενικής γενοκτονίας και πρόσθεσε πως οι Αρμένιοι δεν ξεχνούν τις πατρίδες τους στην σημερινή Τουρκία από τις οποίες εκδιώχτηκαν δια της βίας ενώ μεγάλο μέρος του πληθυσμού σφαγιάστηκε από τα οθωμανικά και κεμαλικά στρατεύματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  οι Αρμένιοι ετοιμάζουν μεγαλειώδεις εκδηλώσεις σε πολλές πρωτεύουσες με την στήριξη της αρμενικής διασποράς για την εκατοστή επέτειο της αρμενικής γενοκτονίας στις οποίες φέτος θα προσκληθούν να παραστούν και οι πρόδρομοι της Ρωσίας Βλαδιμήρ Πούτιν και της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Αυτή την φορά οι εκδηλώσεις θα δώσουν έμφαση εκτός από την διεκδίκηση της αναγνώρισης από την Τουρκία της μεγάλης γενοκτονίας και στην διεκδίκηση εκ μέρους της Τουρκίας των αρμενικών επαρχιών στην σημερινή νοτιοανατολική Τουρκία από όπου οι Αρμένιοι εκδιώχτηκαν με βίαιο τρόπο. Θα έχουν δηλαδή και απολυτρωτικό χαρακτήρα.

Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις Τουρκίας Αρμενίας παρά τις όποιες προσπάθειες εκ μέρους των Αμερικανών για να υπάρξει κάποια προσέγγιση παραμένουν εξαιρετικά παγωμένες και τα σύνορα μεταξύ των δυο χωρών εξακολουθούν να είναι κλειστά καθώς οι Αρμένιοι παραμένουν σταθεροί στο πάγιο αίτημα τους προς την Τουρκία της αναγνώρισης των φρικτών τουρκικών εγκλημάτών κατά των Αρμενίων δηλαδή της μεγάλης αρμενικής γενοκτονίας.

 

 

Πηγή: nikosxeiladakis.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνες και Αρμένιοι δεν θέλουν το μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ στο Σίδνεϊ

«Ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν υπεύθυνος για την μαζική δολοφονία των εθνοτικών μειονοτήτων που ζούσαν στην Τουρκία», λένε η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Αρμενικής Νεολαίας

Ελληνες και Αρμένιοι αντιδρούν στην ανέγερση μνημείου προς τιμήν του Κεμάλ Ατατούρκ στο Hyde Park του Σίδνεϊ. Φορείς της ομογένειας, κυρίως ποντιακοί οργανισμοί, εξέφρασαν τη διαφωνία τους για το συγκεκριμένο μνημείο.

«Ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν υπεύθυνος για την μαζική δολοφονία των εθνοτικών μειονοτήτων που ζούσαν στην Τουρκία καθώς κι εκείνων των Τούρκων πολιτών που ήταν αντίθετοι στην δικτατορία του στις αρχές του 20ού αιώνα» αναφέρει η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Αρμενικής Νεολαίας, σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Βίκτορ Ντομινέλο, υπουργό αρμόδιο για ζητήματα παλαίμαχων της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας, καλώντας σε μαζική συλλογή υπογραφών για την απόσυρση του μνημείου, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 19 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της επετείου των εκατό χρόνων από την απόβαση στην Καλλίπολη.

«Το 2015 δεν σηματοδοτεί μόνο την εκατονταετηρίδα της απόβασης της ANZAC, αλλά και αυτήν της γενοκτονίας των Αρμενίων» τονίζει η Εθνική Επιτροπή Αρμενίων της Αυστραλίας.

 

 

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι