Menu

Νέα Γενοκτονία διαπράττουν οι τζιχαντιστές

Εκατό χρόνια μετά τις γενοκτονίες Ελλήνων, Ασσυρίων, Αρμενίων από τους Τούρκους, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με τη σειρά τους επιδίδονται σε μια νέα γενοκτονία αυτή των Ασσυρίων χριστιανών που ζουν στη Συρία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με τον Πήτερ ΜπετΜπάσου του Διεθνούς Ειδησεογραφικού Ασσυριακού Πρακτορείου, το Ισλαμικό Κράτος δολοφονεί, απαγάγει εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά, καταστρέφει την πολιτιστική κληρονομιά, καίει εκκλησίες των Ασσυρίων.

«Πρόκειται για γενοκτονία, δεν υπάρχει άλλη λέξη για αυτό» έγραψε ο ΜπετΜπάσου.

«Σβήνουν έναν ολόκληρο λαό από τη
γη του στην οποία κατοικεί εδώ και
6.764 χρόνια» είπε, σημειώνοντας ότι
είναι τραγική ειρωνεία που όλα αυτά
συμβαίνουν στην 100η επέτειο από τη
Γενοκτονία των Αρμενίων.

«Το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται στους Ασσύριους στη Συρία το 2015, την 100η επέτειο από την γενοκτονία Ασσύριων, Ελλήνων και Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους. Τότε 750.000 Ασσύριοι σκοτώθηκαν, 500.000 Έλληνες του Πόντου και 1,5 εκατ. Αρμένιοι» υπογραμμίζει ο ΜπετΜπάσου.

Εξάλλου όπως λέει οι τζιχαντιστές ξέρουν πολύ καλά πότε χρονολογικά κάνουν τα εγκλήματά τους. «Όταν το Ισλαμικό Κράτος μπήκε στην Κοιλάδα της Νινευή στο Ιράκ πέρυσι εξαναγκάζοντας 200.000 Ασσύριους να εκτοπιστούν, ήταν 7 Αυγούστου δηλαδή η Ημέρα των Ασσύριων Μαρτύρων» εξήγησε, εκτιμώντας πως οι τζιχαντιστές με αυτές τις βιαιότητες θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι θα καταστρέψουν «τα θεμέλια του ανθρώπινου πολιτισμού» μια και ο πολιτισμός ξεκίνησε από τη Μεσοποταμία.

Ο Πήτερ ΜπετΜπάσου προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα να λάβει μέτρα σύντομα, διαφορετικά θα υπάρχουν άσχημες συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο. «Ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να βρει το κουράγιο να δεχθεί τη δύναμη της ηθικής του ανωτερότητας και να δράσει» διαφορετικά, είπε «θα βυθιστεί στο σκοτάδι».

 

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

2 δισ. κ. μ. ρωσικού αερίου θα λάβει το 2015 η Αρμενία

Καθόλη τη διάρκεια του έτους, η Ρωσία θα προμηθεύσει με 2 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την Αρμενία, σύμφωνα με συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Αρμενίας Iosif Isayan στο «ArmInfo».

Όπως δήλωσε ο ίδιος, η τιμή αγοράς του αερίου θα κυμαίνεται στα 189 δολ. τα 1.000 κ.μ., ενώ συμπληρωματική αγορά περίπου 500 εκατ. κ.μ. θα γίνει και από το Ιράν, για να καλυφθούν επαρκώς οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

Να σημειωθεί ότι, το 2014, οι ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου προς την Αρμενία ανήλθαν σε 2,061.7 εκατ. κυβικά μέτρα.

 

 

Πηγή: energypress.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πόλεμος κατά της Τουρκίας…δια οικονομικών μέσων!

Οικονομικό πόλεμο κατά της Τουρκίας κήρυξε η αρμενική διασπορά, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των ομοεθνών τους το 1915, αλλά και τις προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας και την άρνησή της να παραδεχτεί ότι η σφαγή 1,5 εκ. ανθρώπων συνιστά γενοκτονία.

Η αρμενική κοινότητα των ΗΠΑ, ειδικά, πιέζει για την αναγνώριση από την αμερικανική κυβέρνηση και τα δύο νομοθετικά σώματα της αρμενικής γενοκτονίας. Τώρα όμως οι Αρμένιοι πιέζουν τις αμερικανικές εταιρείες να πάψουν να επενδύουν στην Τουρκία και γενικά να πάψουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα αυτή.

Η νέα αρμενική εκστρατεία με την ονομασία «Πάρτε τις επενδύσεις από την Τουρκία», πιέζει όχι μόνο αμερικανικές, αλλά και άλλες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, να αποσύρουν τις επενδύσεις τους από την Τουρκία και να μην επενδύσουν ξανά εκεί. Το αρμενικό λόμπι στις ΗΠΑ θεωρείται από τα ισχυρότερα και το κυριότερο, αντίθετα με το ελληνικό, είναι ενωμένο.

Το Αρμενικό Κίνημα Νεολαίας έχει συγκεντρώσει ήδη δισ. δολάρια για την εν λόγω εκστρατεία και αποτελεί την εμπροσθοφυλακή του αρμενικού λόμπι στις ΗΠΑ. Ήδη, δε, έχει κερδίσει την υποστήριξη της πολιτείας της Καλοφόρνια. Οι Αρμένιοι, με την συνεργασία του πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ, διοργάνωσαν συνάντηση εκεί, με τη συμμετοχή και πολλών Γερουσιαστών.

 

 

 

Πηγή: defence-point.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμενία: Εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία

Έως 1 δισ. κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας το χρόνο θα μπορούσε να εξάγει η Αρμενία στην Τουρκία, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Iosif Isayan.

Ο Αρμένιος υφυπουργός, που βρέθηκε ως ομιλητής σε συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου, δήλωσε ακόμη ότι η χώρα του μπορεί να παράγει 10 δισ. κιλοβατώρων το χρόνο. «Επί το πλείστον χρησιμοποιούμαι φθηνή ηλεκτρική ενέργεια, ενώ αυτή τη στιγμή οι ηλεκτροπαραγωγικές μας μονάδες παράγουν τη λιγότερη δυνατή ενέργεια που μπορούν».

 

 

Πηγή: energyin.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμενία: Δημοσιεύτηκε το πέμπτο μέλος του Genealogy

Το ARMTV, το κρατικό κανάλι της Αρμενίας, έδωσε στην δημοσιότητα το όνομα του πέμπτου μέλους του 6μελούς γκρουπ Genealogy, που θα εκπροσωπήσει την Αρμενία στον φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον στην Βιέννη. Το όνομα της είναι Mary-Jean O’Doherty Vasmatzian  , είναι Αυστραλέζα με αρμένικες ρίζες και θα εκπροσωπήσει την ήπειρο της Ωκεανίας.

Η Αρμενία για άλλη μια χρονιά επέλεξε τον εκπρόσωπο της για τον μουσικό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον μέσα από μια εσωτερική διαδικασία απευθείας ανάθεσης. Θυμίζουμε ότι φετινός εκπρόσωπος της χώρας επιλέχθηκε το ειδικά συσταθέν για τον σκοπό αυτό συγκρότημα Genealogy το οποίο θα τραγουδήσει το τραγούδι Don’t Deny.

Η Mary-Jean O’Doherty Vasmatzian:

 

 

Πηγή: infegreece.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμένιος στρατιώτης νεκρός από πυρά αζερικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ένας εικοσάχρονος στρατιώτης από την Αρμενία τραυματίστηκε θανάσιμα όταν αζερικές δυνάμεις παραβίασαν την εκεχειρία στα σύνορα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ένας Αρμένιος στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα από πυρά των αζερικών δυνάμεων σε νέες ταραχές που ξέσπασαν στη γραμμή του μετώπου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενός διεκδικούμενου από την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν θύλακα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της περιοχής.

«Ο 20χρονος στρατιώτης Αρσέν Καραπετιάν τραυματίστηκε θανάσιμα όταν οι αζερικές δυνάμεις παραβίασαν την εκεχειρία στα σύνορα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες του Καυκάσου, είναι σε διένεξη από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 για τον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μια ορεινή, ντε φάκτο αυτόνομη περιοχή, η οποία από τη σοβιετική εποχή αποτελεί τμήμα του Αζερμπαϊτζάν και έχει πληθυσμό στην πλειοψηφία του αρμενικό, ήταν το «μήλο της έριδος» ενός πολέμου που στοίχισε τη ζωή 30.000 ανθρώπων και προκάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες μεταξύ 1988 και 1994.

Οι συγκρούσεις αναζωπυρώθηκαν τον Ιανουάριο στην περιοχή αυτή, με τα δύο στρατόπεδα να αλληλοκατηγορούνται για την πραγματοποίηση επιθέσεων που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων πέρυσι.

Από την αρχή του έτους, τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 17 τραυματιστεί στις συγκρούσεις στα σύνορα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στα γραμμή του μετώπου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Εκεχειρία υπογράφηκε το 1994, ωστόσο το Μπακού και το Γερεβάν δεν καταλήγουν σε συμφωνία για το καθεστώς της περιοχής, η οποία παραμένει αιτία έντασης στο νότιο Καύκασο, περιοχή στρατηγικής σημασίας μεταξύ του Ιράν, της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Το Μπακού, του οποίου ο προϋπολογισμός για την άμυνα είναι μεγαλύτερος από τον συνολικό προϋπολογισμό της Αρμενίας, έχει απειλήσει να ανακαταλάβει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ δια της στρατιωτικής βίας σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με το Ερεβάν.

Η Αρμενία, από την πλευρά της, δηλώνει έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση.

 

 

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα...

French-Armenian Activist Showers Turkish Ambassador in Red Juice (Video)

Nor Seround Claims Responsibility: ‘There Can Be No Peace without Justice’

PARIS (A.W.)—A French-Armenian activist threw a cup of pomegranate juice—representing blood— at Hakki Akil, Turkey’s ambassador to France, who was delivering a talk on “Secularism in Turkey and France” at the faculty of law at Paris Descartes University on March 2. France 24 reported that the protester was quickly detained by security.

As the protester hurled the cup of juice, he yelled out, “Fascist Turkey! Justice for the Armenian people!”

Nor Seround, the Armenian Youth Federation of France, claimed responsibility for the incident and said that it aimed to denounce the Turkish state and its current representatives for their responsibility in the Armenian Genocide. In a statement, Nor Seround wrote, “There can be no peace without justice.”

Following the attack, Akil told Turkey’s Cihan news agency that the protester was a French citizen of Armenian descent, adding that the French police had identified him.

“They have orchestrated attacks before. In Marseille and Paris, they attacked [Turkey’s] tourism offices,” Akil said.

On April 18, 2014, a group of Nor Seround activists held a protest at the annex of the Turkish Embassy in Paris, demanding justice and reparations for the genocide suffered by the Armenian people. Activists threw buckets of red paint in the building lobby and held placards reading, “Justice for the Armenian people,” “Turkey out of Kessab,” and “We demand reparations.”

Below is a video of the March 2 incident:

 

Source: armenianweekly.com

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι