Menu

Βιβλίο για τη Γενοκτονία από τον Θεοφάνη Μαλκίδη

Ένα μοναδικό έργο, αφού είναι το μόνο που έχει εκδοθεί για το ζήτημα της Γενοκτονίας τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γόρδιος και φέρει την υπογραφή του διδάκτορα Κοινωνικών Επιστημών Θεοφάνη Μαλκίδη.

Το βιβλίο με τίτλο Η Γενοκτονία των Ελλήνων, Εθνικές και Διεθνείς Διαστάσεις προσεγγίζει το ζήτημα της Γενοκτονίας με σύγχρονη ματιά αναλύοντας τις διεθνείς, ιστορικές, πολιτικές και διπλωματικές διαστάσεις του. «Είναι μια συμβολή στην συνεπή και μακροχρόνια προσπάθεια αναγνώρισης και διεθνοποίησης της Γενοκτονίας», αναφέρει ο συγγραφέας του.

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης είναι μέλος
της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών
για τη μελέτη των Γενοκτονιών η οποία
το 2007 αναγνώρισε τη Γενοκτονία
των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Το βιβλίο έχει μεταφραστεί στην αγγλική, ρωσική, ιταλική, ρουμανική, ισπανική και αρμενική γλώσσα.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η παρουσίαση Μαρκαριάν σε video

Παρακολουθείστε σε video από το επίσημο κανάλι των Εθνικών Ομάδων στο You Tube την παρουσίαση του νέου ομοσπονδιακού προπονητή Σέρχιο Μαρκαριάν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη.

 

 

Πηγή: xrimaonline.gr

Διαβάστε περισσότερα...

«Όχι» είπαν οι Καλιφορνέζοι σε μνημείο για τον Κεμάλ

Ομόφωνα απερρίφθη η πρόταση για ανέγερση μνημείου για τον Μουσταφά Κεμάλ στο Κάρσον (Carson) της Νότιας Καλιφόρνιας από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, χάρη στην άμεση κινητοποίηση Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.

Μετά από μια ώρα έντονης συζήτησης και επιχειρηματολογίας από Έλληνες, Αρμένιους και Τούρκους –έξι άτομα από κάθε πλευρά– τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου δεν είχαν καμία αμφιβολία ότι η ανέγερση ενός τέτοιου μνημείου δεν θα ήταν σοφή απόφαση και απέρριψαν την πρόταση του δημάρχου του Κάρσον Τζιμ Ντίαρ.

Ακόμα και ο ίδιος ο δήμαρχος στο
τέλος ψήφισε «όχι»!

Ο Ελληνοαμερικανός που έκανε τη διαφορά

Όπως τους είπε με τον γνωστό δυναμισμό του ο Άρις Άναγνος, εκπρόσωπος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και αντιπρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου, δεν βλέπει το λόγο για τον οποίον πρέπει να ανεγερθεί στην πόλη το μνημείο ενός πολιτικού που έχει πολεμήσει κατά των ΗΠΑ σε δυο παγκόσμιους πολέμους. 

Παράλληλα μοιράστηκε με τους περίπου 400 ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα, τις ιστορίες μελών της οικογένειάς του και τις αναμνήσεις τους από τις τραγικές στιγμές που έζησαν όταν οι Τούρκοι έκαψαν τη Σμύρνη.

Ο Ελληνοαμερικανός Άρις Άναγνος

Ανάλογες ιστορίες διηγήθηκαν και οι Αρμένιοι που μίλησαν ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου του Κάρσον. Ο δήμαρχος της γειτονικής πόλης Γκλέντεϊλ (Glendale) Ζαρέχ Σινανιάν εξηγώντας γιατί δεν πρέπει να ανεγερθεί το μνημείο του Μουσταφά Κεμάλ τόνισε: «Αν βάλετε τον Ατατούρκ στο Διεθνές Πάρκο Γλυπτών, θα πρέπει να βρείτε χώρο και για τον Πολ Ποτ και τον Χίτλερ», οι οποίοι επίσης διέπραξαν γενοκτονίες στις χώρες τους.

Από την πλευρά της, η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας Ραϊφέ Γκιουλρού Γκεζέρ κατέθεσε λίστα με ονόματα πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών, οι οποίοι έχουν εξάρει την προσωπικότητα του Μουσταφά Κεμάλ σημειώνοντας ότι ο «Ατατούρκ» είχε... τιμήσει πολλούς Αρμενίους στη διάρκεια της διακυβέρνησης του.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Αρμενικό Συμβούλιο Αμερικής (ACA), το μνημείο που είχε προταθεί να τοποθετηθεί στο Διεθνή Κήπο Γλυπτών στο κέντρο της πόλης όπου βρίσκονται γλυπτά προς τιμήν ηγετών από όλον τον κόσμο οι οποίοι προώθησαν την ειρήνη, θα ήταν προσβολή στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του Μουσταφά Κεμάλ «ενός δικτάτορα και εμπνευστή της εθνοκάθαρσης Ελλήνων, Αρμένιων και Ασσυρίων».

 

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι