Menu

Σε εξέλιξη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η κατάσταση ομηρίας στην Αρμενία

Σε εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η κατάσταση ομηρίας στην Αρμενία, όταν μια ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Γερεβάν, παίρνοντας τον έλεγχο του κτιρίου.

Οι αρχές της Αρμενίας κάλεσαν τους ενόπλους να παραδώσουν τα όπλα τους και να απελευθερώσουν τους 4 ομήρους που κρατούν. Ανάμεσα στους ομήρους, βρίσκονται, σύμφωνα με αναφορές, ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Γερεβάν Βαλερί Οσιπιάν και ο υπαρχηγός της αστυνομίας της χώρας Βαρντάν Γεγκιαζαριάν.

«Η ένοπλη ομάδα αρνείται να απελευθερώσει άλλους ομήρους – ανάμεσα τους υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι– να παραδώσει τα όπλα της ή να παραδοθεί», ανακοίνωσε η αρμενική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (SNS), σημειώνοντας πως η ομάδα δημιουργεί άμεση απειλή για την κοινωνία.

Οι ένοπλοι απελευθέρωσαν την Κυριακή 2 ομήρους και 3 ακόμη τη Δευτέρα, ανέφερε η (SNS), ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για να λήξει ειρηνικά η κατάληψη και η ομηρία.

Σημειώνεται ότι η ένοπλη ομάδα κατέλαβε χθες Κυριακή το κτίριο, πιάνοντας ομήρους, ενώ σκότωσαν έναν αστυνομικό και τραυμάτισαν άλλους 2, πριν ζητήσουν από τους Αρμένιους να βγουν στους δρόμους για να απαιτήσουν την απελευθέρωση του Τζιραΐρ Σεφιλιάν, ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης που οι αρχές κατηγορούν ότι σχεδίαζε πολιτικές ταραχές. Ο Σεφιλιάν συνελήφθη τον Ιούνιο με την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων.

«Οι υπηρεσίες των αστυνομικών δυνάμεων κάνουν ό,τι μπορούν να επιλύσουν ειρηνικά την κατάσταση, αλλά στις συνθήκες που επικρατούν, αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό», ανέφερε η SNS.

«Γι’ αυτό καλούμε ξανά τα μέλη της ένοπλης ομάδας να τερματίσουν την ένοπλη αντίσταση τους. Προς το παρόν, υπάρχει ακόμη χρόνος και η ευκαιρία για να το πράξουν», συμπλήρωσε η υπηρεσία.

 

 

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι