Menu

Η πρώτη συνάντηση Μέρκελ - Ερντογάν μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γερμανική βουλή

Συνομιλίες σε εποικοδομητικό πνεύμα για τις γερμανο-τουρκικές διαφορές δήλωσε ότι είχε σήμερα, Σάββατο, η γερμανίδα καγκελάριος με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο τα θέματα εξακολουθούν να μην έχουν επιλυθεί.

Ήταν η πρώτη κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών από τότε που το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον περασμένο μήνα ψήφισμα που αναγνωρίζει ως γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων το 1915 από τις οθωμανικές δυνάμεις, εξοργίζοντας την Τουρκία η οποία αρνείται την κατηγορία αυτή.

Έκτοτε, η Άγκυρα δεν έχει επιτρέψει σε γερμανούς βουλευτές την πρόσβαση στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, όπου 250 γερμανοί στρατιώτες μετέχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

«Συζητήσαμε όλα τα εκκρεμή ζητήματα. Το κλίμα ήταν εποικοδομητικό, σε μια προσπάθεια επίλυσης των υφιστάμενων αντιπαραθέσεων» στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, δήλωσε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου.

Όταν ρωτήθηκε αν οι διαφορές επιλύθηκαν, η καγκελάριος απάντησε: «Οι διαφορές δεν εξαφανίζονται μόνο μέσα από μια τέτοια συζήτηση. Ωστόσο, πιστεύω ότι είναι σημαντικό που τις εξετάσαμε»

 

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι