Menu

Χιουνκιάρ Μπεϊντί

Τη συνταγή μάς έδωσε η Ναζίκ Μπαρσαμιάν

Υλικά

2 κιλά μελιτζάνες μεγάλες (φλάσκες), 2 κούπες μπεσαμέλ,

Μοσχοκάρυδο, 3 κούπες γραβιέρα μαλακιά, 2 κιλά μοσχάρι

Ντοματάκια (κονκασέ),

Μπεσαμέλ

2 κουταλιές σούπας αλεύρι, 2 κουταλιές σούπας βούτυρο,

1 κούπα γάλα, Μοσχοκάρυδο, 3 κούπες μαλακιά γραβιέρα,

Η μπεσαμέλ να είναι αραιή.

Κρέας κοκκινιστό

2 κιλά μοσχάρι κομμένα τετράγωνα μεσαίου μεγέθους. Το τσιγαρίζουμε με λάδι, εφόσον πάρει χρώμα προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθεί. Κατά προτίμηση μπορείτε να βάλετε κανέλα, γαρύφαλλο σε ξύλο.

 

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο χωρίς να τις τρυπήσουμε μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε καλά με το πιρούνι, προσθέτουμε την μπεσαμέλ, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Σερβίρουμε σε μεγάλη στρογγυλή πιατέλα, στη μέση το κοκκινιστό κρέας και γύρω-γύρω η μελιτζάνα.

 

 

Πηγή: armenika.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Serj Tankian Ο αγώνας των δικαίων »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι