Menu

Η Αρμενία έδειξε τα όριά της στην Τουρκία

Την «κόκκινη γραμμή» της Αρμενίας απέναντι στην Τουρκία τόσο στο θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων όσο και στη διένεξη με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, για την οποία η τουρκική κυβέρνηση κατέθεσε πρόταση διαμεσολάβησης, παρουσίασε χτες ο Αρμένιος πρόεδρος, Σερζ Σαρκισιάν (φωτογραφία) από την Ουάσινγκτον. Ο Σαρκισιάν κατέστησε σαφές στην τουρκική ηγεσία ότι δεν ανέχεται να ορίζει η Αγκυρα προϋποθέσεις ώστε να εφαρμοστεί η διμερής συμφωνία που υπογράφτηκε πέρσι στην Ελβετία γύρω από την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών και το άνοιγμα των συνόρων τους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν αμφισβητείται η γενοκτονία και απέρριψε την πρόταση των Τούρκων να διαμεσολαβήσουν στην κρίση για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Σαρκισιάν παρουσίασε τη στάση της αρμενικής ηγεσίας έπειτα από τις συναντήσεις του με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και αντιπροσωπεία των απόδημων Αρμενίων, τους οποίους εξήρε για τον πολύ σημαντικό ρόλο που παίζουν στη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας. Στη συνάντησή του με τον Σαρκισιάν, ο Ομπάμα τον ενθάρρυνε να επιδιώξει λύση στο αδιέξοδο που έχει επέλθει με την Τουρκία γύρω από την εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας για την εξομάλυνση των σχέσεων, ενώ χαρακτήρισε θαρραλέες τις προσπάθειες που καταβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι