Menu

Ο δείκτης της οικονομικής δραστηριότητας στην Αρμενίας αυξήθηκε κατά 9% το Σεπτέμβρη του 2011

9% αύξηση του δείκτη της οικονομικής δραστηριότητας στην Αρμενία, το Σεπτέμβριο του 2011, ανάφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Σύμφωνα με την ΕΣΥΑ, η οικονομική ανάπτυξη της δραστηριότητας ανήλθε σε 17% το Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2011.
Ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο ήταν 6,2% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2010. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,8% το Σεπτέμβριο έναντι του Αύγουστου του 2011. Ο εθνικός προϋπολογισμός προβλέπει 4,6% αύξηση του ΑΕΠ και 4% (± 1,5%) του πληθωρισμού για το 2011.

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Νέοι από την Αρμενία, το Καραμπάχ και το Αζερμπαϊτζάν θα συνθέσουν ένα τραγούδι μαζί

Ερεβάν. – η ΜΚΟ Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αρμενία ξεκινά την υλοποίηση κοινού προγράμματος. Ποιητές, συνθέτες, σχεδιαστές, ειδικοί δημοσίων σχέσεων, φωτογράφοι ν και παραγωγοί βίντεο από την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα εργαστούν μαζί για τη δημιουργία ενός τραγουδιού, ενός συνθήματος , και ενός βίντεο κλιπ στη διάρκεια εννέα μηνών. Το βασικό κίνητρο είναι η ειρήνη. Η ΜΚΟ ανακοίνωσε το διαγωνισμός για τις λέξεις και τη μουσική του τραγουδιού για το πρώτο στάδιο. Οι νέοι, έχοντας μια ενεργό δημιουργική ζωή κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Το αποτέλεσμα του προγράμματος θα είναι το τραγούδι που θα δημιουργήσουν από κοινού οι νέοι άνθρωποι από την Αρμενία, το Καραμπάχ και το Αζερμπαϊτζάν.
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Αρμενία έχει 5% οικονομική ανάπτυξη

Ερεβάν. - 5% οικονομική ανάπτυξη καταγράφηκε στο ΑΕΠ της Αρμενίας, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, Ο Πρωθυπουργός κ.Tigran Sargsyan ανάφερε κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής συνεδρίασης την Πέμπτη.
Ταυτόχρονα, αύξηση καταγράφηκε στον τομέα της βιομηχανίας και της γεωργίας, ενώ μείωση, στον τομέα των κατασκευών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύθηκε την ίδια ημέρα, το Σεπτέμβρη του 2011 δείκτης οικονομικής δραστηριότητας αυξήθηκε κατά 9%, σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2010, και σε 17%, σε σύγκριση με το προηγούμενο μήνα.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας υποδέχθηκε τους εκπρόσωπους της Διεθνούς του Ευρωπαϊκό Κινήματος

Ερεβάν. – Ο Πρόεδρος της Αρμενίας κ. Σερζ Σαργκσιάν, την Πέμπτη υποδέχθηκε τους εκπροσώπους της Διεθνούς του Ευρωπαϊκού Κινήματος (ΕΝΙ), ο Πρόεδρος κ. Pat Cox και ο αντιπρόεδρος κ. Charles-Ferdinand Nothomb, οι οποίοι παρευρίσκονται στην πρωτεύουσα του Ερεβάν για να παρακολουθήσουν το συνέδριο της EMI που πραγματοποιείται 20 και 21 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε το Προεδρικό γραφείο τύπου, κατά την διάρκεια της συνάντησης οι συνομιλητές συζήτησαν για μεταρρυθμίσεις της Αρμενίας, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αρμενίας, και τα μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, καθώς και σε περιφερειακά θέματα.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Doing Business 2012 : Οι όροι για την επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν πολύ βελτιωθεί στην Αρμενία.

Ερεβάν. – H Παγκόσμια Τράπεζα και η International Finance Corporation κυκλοφόρησαν την έκθεση επιχειρώντας το 2012 «Doing Business 2012». Η οποία περιλαμβάνει τα κράτη, όπου οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί για να λειτουργήσει μια επιχείρηση. Σύμφωνα με την έκθεση, η Αρμενία κατέλαβε 55η θέση, από την 61η θέση της στην προηγούμενη κατάταξη .

Η έκθεση γράφει, ότι η βελτίωση της θέσεως στην οικονομία κρίνεται, εφόσον οι όροι της λειτουργίας μιας επιχείρησης κατά την περίοδο 2010-2011 βελτιώθηκαν, περιλαμβάνοντας τρεις ή περισσότερους τομείς του κανονισμού. Τα κράτη αυτά είναι το Μαρόκο, η Μολδαβία, το ΦΥΡΟΜ, η Λετονία, το Πράσινο Ακρωτήριο, η Σιέρα Λεόνε, το Μπουρούντι, οι Νήσοι του Σολομώντος, η Νότια Κορέα, η Αρμενία, και η Κολομβία.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Δύο χρόνια κάθειρξη γιατί έβριζε στο Facebook τον Ερντογάν

Αντιμέτωπος με την ποινή των δύο ετών κάθειρξης βρίσκεται ένας Τούρκος, ο οποίος τόλμησε να εξυβρίσει τον πρωθυπουργό της χώρας του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω Facebook.
Όπως δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, ο κατηγορούμενος εξαπέλυε συχνά επιθέσεις τόσο στον Τούρκο πρωθυπουργό όσο και στην κυβέρνησή του σε δημοσιεύσεις που ανέβαζε στο προφίλ του, στον γνωστό κοινωνικό ιστότοπο.
Την καταγγελία για την δράση του έκανε ένας διαδικτυακός του φίλος στις Αρχές της Τουρκίας και έπειτα από λίγες ημέρες αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι