Menu

Θεσσαλονίκη: Σκουπιδότοπος τα αρμενικά νεκροταφεία

Θέμα καθαρισμού των αρμενικών νεκροταφείων που βρίσκονται απέναντι από την είσοδο του νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος» έθεσε και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη ανοιχτή πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Ο ίδιος παρουσίασε φωτογραφίες που αποτυπώνουν την άθλια εικόνα των κοιμητηρίων, τα οποία έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, και ζήτησε όχι μόνο την καθαριότητα του χώρου, αλλά και την τοποθέτηση περίφραξης που θα έλυνε το πρόβλημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μηταφίδης ασχολείται με το θέμα. Οπως επισημαίνει, αρχικά το πρόβλημα ήταν η κατάρρευση ενός τοίχου, απέναντι από την είσοδο του νοσοκομείου, ο οποίος τελικά αποκαταστάθηκε με κάποια εργολαβία. Ωστόσο, απαιτείται να αποκατασταθεί η περίφραξη στο σύνολο του χώρου, μέχρις ότου τουλάχιστον προχωρήσει το θέμα της διάνοιξης της παρακείμενης οδού Τειχών. Η αντιδημαρχία Καθαριότητας πήγε μία φορά για να μαζέψει όσα σκουπίδια μπορούσε, αλλά το πρόβλημα παραμένει, αφού ασυνείδητοι εξακολουθούν να πετούν ανεξέλεγκτα απορρίμματα.

Το θέμα απασχολεί και τους κατοίκους της περιοχής που έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που επικρατεί, αφού αποτελεί μια υγειονομική βόμβα και μάλιστα ανάμεσα σε δύο νοσοκομεία («Αγιος Δημήτριος» και «Γ. Γεννηματάς» λίγο πιο κάτω).

 

Πηγή: agelioforos.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι