Menu

Προκλητική εισβολή Τούρκων κομάντος στην Κύπρο

Τούρκοι καταδρομείς διείσδυσαν από το κατεχόμενο τμήμα σε ελεύθερα εδάφη και έκλεψαν από μη επανδρωμένο φυλάκιο μία ελληνική σημαία και μία σημαία της Εθνικής Φρουράς. Έγραψαν συνθήματα στο φυλάκιο (Vid)

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κύπρο μετά το περιστατικό της διείσδυσης Τούρκων κομάντος από το κατεχόμενο τμήμα σε ελεύθερα εδάφη.

Η καταδρομική επιχείρηση το βράδυ της Τετάρτης εκτιμάται ότι εντάσσεται στην απόπειρα της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση ενόψει των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι καταδρομείς πέρασαν ανάμεσα από τις γραμμές του ΟΗΕ, έφτασαν σε μη επανδρωμένο φυλάκιο της Εθνοφρουράς στη γραμμή αντιπαράταξης στη Λεύκα και έκλεψαν μία ελληνική και μία σημαία της Εθνικής Φρουράς.

Έγραψαν μάλιστα και τα συνθήματα "Η Κύπρος είναι τουρκική" και "Ζήτω η τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου" στους τοίχους του φυλακίου.

Επίσημη πηγή του κυπριακού υπουργείου Άμυνας δήλωσε στον ΑΝΤ1 Κύπρου ότι έχει ήδη διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό από την Εθνική Φρουρά και από την κυπριακή αστυνομία.

Οι σημαίες που είχαν κλαπεί αντικαταστάθηκαν και τα συνθήματα καθαρίστηκαν από την άσφαλτο και τους τοίχους του φυλακίου.

Ανάστατοι οι κάτοικοι μετά και από τη νέα πρόκληση, ζητούν να επανδρωθούν ξανά κάποια από τα φυλάκια.

Πηγή:  on-news.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι