Menu

Լիլիթ Մարտիեանի համերգ

Համազգայինի Շրջանային Վարչութեան եւ

Ֆիլիփոս Նաքաս երաժշտանոցի կազմակերպութեամբ
տեղի կ'ունենայ

Լիլիթ Մարտիեանի կիթառի համերգը,

Ուրբաթ 2 Մարտ 2012ին, երեկոյեան ժամը 20:30ին,
Ֆիլիփոս Նաքաս երաժշտանոցի համերգասրահէն ներս
(Իփոքրաթուս 41, Աթէնք -             2103634000      , www.nakas.gr):

Մուտքի գին՝ 12 եւրօ (աշակերտական-ուսանողական 8 եւրօ):


Հայրենի երիտասարդ կիթառիստը բազմաթիւ ելոյթներ ունեցած է Հայաստանի, Ռուսաստանի եւ Ամերիկայի Միացեալ Նահանգներէն ներս: Ան իր ուսումը ստացած է Երեւանի Պետական Երաժշտանոցի եւ Քալիֆորնիայի «Թորտոն Սքուլ ոֆ Միուզիք»:
Մասնակցած է երաժշտական տարբեր մրցումներու՝ Գերմանիոյ, Անգլիոյ, Սպանիոյ եւ Սերպիոյ մէջ եւ առաջնակարգ դիրքերու վրայ հասած է Ռումանիոյ 2002ի մրցոյթին եւ Քալիֆորնիայի 2009ի մրցոյթին:
Յունաստանի մէջ իր համերգին կը ներկայացնէ ծանօթ յօրինողներու կտորներ  F. Sor, A. Barrios, J. Turina, M. Ponce, M. Castelnuovo - Tedesco, J. Rodrigo, F. Tոrrega, ինչպէս եւ հայկական պարերու շարք, վերամշակուած Յակոբ Գոլանեանի կողմէ:

 

Πηγή: azator.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκία : Ομολογούν το ξεριζωμό του 1955…

Σε κομματική προπαγάνδα και μάλιστα με πλήρη παραποίηση της Ιστορίας χρησιμοποιεί το τουρκικό κυβερνών κόμμα ΑΚΡ την διάθεση Ελλήνων που είχαν διωχθεί βιαίως από την Κωνσταντινούπολη να γυρίσουν και να διεκδικήσουν την περιουσία και την ζωή που τους ξερίζωσαν. Ομως μέσα από αυτό ομολογούν την έκταση του διωγμού της ελληνικής μειονότητας…

Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Εκρέμ Ερντέμ σε ομιλία του ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία έχει γίνει πρότυπο με τις επιτυχίες της στην οικονομία και ότι έχει σημειώσει πρόοδο στους τομείς της υγείας, των συγκοινωνιών , της εξωτερικής πολιτικής, της κοινωνικής πολιτικής , στην υπεροχή του νόμου και στον τομέα της ελευθερίας και έγινε το αναζητούμενο πρότυπο σε όλο τον κόσμο.

Στην συνέχεια ισχυρίστηκε ότι κάποιος ελληνικής καταγωγής πολίτης του είπε ότι αυτήν την στιγμή, 120.000 Έλληνες πολίτες επιθυμούν να πάρουν την τουρκική υπηκοότητα. Και ξεχνώντας τους διωγμούς, πρόσθεσε: « Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εδώ και έφυγαν, Τώρα επιθυμούν να γυρίσουν πίσω και αυτό επειδή είναι το ΑΚΡ στην εξουσία.

Διότι εδώ όλοι οι πολίτες είναι ίσοι». Τι θέμα παρουσιάζει η εφημερίδα Star με τον τίτλο « Το όνειρο 120.000 Ελλήνων είναι να πάρουν τουρκική υπηκοότητα»… Δηλαδή η ελληνική μειονότητα που «ήταν ήταν εδώ και …έφυγαν» ανερχόταν- τουλάχιστον- 120.000 άτομα…

 

 

Πηγή: topeiraxtiri.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκία: Εκλήθη ο πρεσβευτής της Ελβετίας

Η διπλωματία της Τουρκίας κάλεσε τον πρεσβευτή της Ελβετίας σήμερα και του επέδωσε διαμαρτυρία για την απόφαση της ελβετικής δικαιοσύνης να αρχίσει έρευνα για να διακριβωθεί εάν ο Τούρκος υπουργός ο οποίος είναι αρμόδιος για την ΕΕ παραβίασε το νόμο αρνούμενος την γενοκτονία των Αρμενίων, είπε εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Αυτό δεν είναι αποδεκτό.Ο απεσταλμένος εκλήθη να δώσει μια εξήγηση», είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, ο τούρκος υπουργός αρμόδιος για την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς είχε δηλώσει στα τέλη του περασμένου μήνα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός και σε μια συναυλία στη Ζυρίχη ότι η μαζική σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν από σχεδόν έναν αιώνα δεν αποτελούσε γενοκτονία.

Ο νόμος που εφαρμόζεται στην Ελβετία καθιστά παράνομη την άρνηση γενοκτονίας.
Εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Ζυρίχης είπε ότι Ελβετοί δικαστικοί άρχισαν προκαταρκτική έρευνα μετά από ειδοποίηση που έλαβε από οργάνωση ελβετο-αρμενίων για τις δηλώσεις του υπουργού.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

 

 

Πηγή: evrytanika.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τούρκο υπουργό ελέγχει η Ελβετία για άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας, αντιδρά η Άγκυρα

Δηλώσεις Μπαγίς στο Νταβός

Αγκυρα

Κρύος αέρας πνέει στις διπλωματικές σχέσεις Τουρκίας και Ελβετίας με «φόντο» τη γενοκτονία των Αρμενίων: Οι ελβετικές Αρχές ελέγχουν εάν ο Τούρκος υπουργός Εγκεμέν Μπαγίς παρέβη το νόμο περί άρνησης της γενοκτονίας σε δηλώσεις που είχε κάνει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Η Άγκυρα προέβη σε διαμαρτυρία στον Ελβετό πρέσβη, καλώντας τον να δώσει εξηγήσεις.

«Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Ο απεσταλμένος εκλήθη να δώσει μια εξήγηση» ανέφερε εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ στο Ρeuters.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, ο τούρκος υπουργός αρμόδιος για την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς είχε δηλώσει στα τέλη του περασμένου μήνα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός και σε μια συναυλία στη Ζυρίχη ότι η μαζική σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν από σχεδόν έναν αιώνα δεν αποτελούσε γενοκτονία.

Ο νόμος που εφαρμόζεται στην Ελβετία καθιστά παράνομη την άρνηση γενοκτονίας. Εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Ζυρίχης είπε ότι Ελβετοί δικαστικοί άρχισαν προκαταρκτική έρευνα μετά από ειδοποίηση που έλαβε από οργάνωση ελβετο-αρμενίων για τις δηλώσεις του υπουργού.
Πηγή: parapolitika.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα γαλλικά αεροσκάφη δεν πετούν πλέον στον τουρκικό εναέριο χώρο

Τα γαλλικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία δεν χρησιμοποιούν πλέον τον τουρκικό εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα, αντίστοιχα, καθώς σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τα αιτήματα διέλευσης απορρίφθηκαν από την τουρκική κυβέρνηση, δήλωσε ανώτατος Γάλλος αξιωματούχος στην Άγκυρα, ως αντίδραση στον γαλλικό νόμο, που τιμωρεί την άρνηση της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευα της Hurriyet.

Αυτή η κίνηση της Τουρκίας αποτελεί μέρος των κυρώσεων, που επιβλήθηκαν κατά της Γαλλίας, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου στο γαλλικό κοινοβούλιο στα τέλη Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.
Πηγή: balkans.com
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι