Menu

Κιμ Καρντάσιαν κατά της Τουρκίας για το Αρμενικό

Η Κιμ Καρντασιάν άσκησε πιέσεις στον κουνιάδο της και αστέρα του ΝΒΑ, Λαμάρ Οντόμ, να μην πάει στην Τουρκία λόγω της προϊστορίας με την Αρμενική Γενοκτονία.

Όπως αποκαλύπτει και το επίθετό της, η οικογένεια Καρντάσιαν, γνωστή από σειρά reality στις Ηνωμένες Πολιτείες, έλκει την καταγωγή της από την Αρμενία, οπότε και η ευαισθησία της για το ζήτημα είναι αυταπόδεικτη.

Προφανώς, πρόγονοι της οικογένειας Καρντάσιαν έφυγαν για να ξεφύγουν από την ορθωμανική… στοργή.

Ο Λαμάρ Οντόμ, σύζυγος της αδερφής της Κιμ Καρντασιάν, της Κλόι, άλλαξε τελικά γνώμη όταν του έγινε πρόταση για συμβόλαιο με τουρκική ομάδα.

Τον περασμένο χρόνο, η Κιμ Καρντασιάν είχε κάνει μήνυση όταν το τουρκικό παράρτημα διεθνούς περιοδικού ποικίλης ύλης την είχε βάλει στο εξώφυλλό του!

 

Πηγή: national-pride.org

Διαβάστε περισσότερα...

Προς Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου η ΕΕ με Αρμενία, Γεωργία και Μολδαβία

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Δ/νση Πολιτικής Διεθνούς Εμπορίου, τμήμα Α’ μας έστειλε το παρακάτω έγγραφο: Η Ε. Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την σύναψη προωθημένων Συμφωνιών Ελεύθερου Εμπορίου (Deep and Comprehensive Free Trade Agreement – DCFTA), με τις Γεωργία, Μολδαβία και Αρμενία.

Επειδή οι εν λόγω συμφωνίες έχουν σημαντική επίδραση στην εξέλιξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των συμβαλλομένων μερών, η Ε. Επιτροπή συνέταξε ένα ερωτηματολόγιο προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τις προτεραιότητες και τα συμφέροντα των κρατών μελών στα θέματα που άπτονται των εμπορικών σχέσεών τους με τις εμπλεκόμενες χώρες.

Ειδικότερα το ερωτηματολόγιο καλύπτει τους τομείς: εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών, ρυθμιστικά θέματα (προστασία πνευματικών δικαιωμάτων, ανταγωνισμός, κρατικές προμήθειες) και βιώσιμη ανάπτυξη. Παρακαλούμε στο μέτρο που έχετε παρατηρήσεις σχετικά με τα ως άνω θέματα και ειδικότερα προτεραιότητες ή προβλήματα που αφορούν εμπορικά ζητήματα όπως: εισαγωγικούς δασμούς, κανόνες καταγωγής, εξαγωγικούς περιορισμούς, φορολογικά θέματα, τεχνικά εμπόδια στο εμπόριο, φυτοϋγειονομικά μέτρα, επιβολή μέτρων άμυνας (safeguards; Antidumping; anti-subsidy) κτλ. να μας ενημερώσετε σχετικά, έως 20 Απριλίου 2012 ή να αποστείλετε τις απαντήσεις σας (με κοινοποίηση προς την υπηρεσία μας), απ’ ευθείας έως τις 24 Απριλίου 2012 στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι παρατηρήσεις παρακαλούμε να αφορούν την κάθε μια χώρα ξεχωριστά. Για όσους ενδιαφέρονται να απαντήσουν, το παραπάνω συνημμένο ερωτηματολόγιο της Ε. Επιτροπής, είναι στη διάθεσή τους (Α.Π. 206).

 

 

Πηγή: pse.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση καταπέλτης των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών για το τουρκικό εθνικιστικό κίνημα στη Γαλλία

Δύο άρθρα που δημοσιεύθηκαν ταυτόχρονα αυτή την εβδομάδα στη εφημερίδα Le Point και το αρμενικό περιοδικό Nouvelles d'Arménie Magazine αναφέρουν μια έκθεση των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών για το τουρκικό εθνικιστικό κίνημα στη Γαλλία και τους κινδύνους που συνδέονται με αυτό.

Η Le Point δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπικότητα του Γιουσούφ Ζιγιά Αρπατσίκ, ο οποίος παρευρέθηκε στην διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου στο Παρίσι, από την Fransa Türk Fédérasyon (Τουρκική Ομοσπονδία της Γαλλίας), η οποία δεν θα ήταν τίποτα άλλο από «την κάλυψη των Γκρίζων Λύκων, τουρκική εθνικιστική οργάνωση, μερικές φορές βίαια». Αυτό το υποκείμενο, που δραπέτευσε δύο φορές από τη φυλακή θεωρείται ότι έχει ήδη «οργανώσει επιθέσεις ενάντια στους εχθρούς των Τούρκων». Ήταν σωματοφύλακας του Αλπαρσάν Τουρκές, ιδρυτή του ΜΗΡ, πήγε να πολεμήσει εναντίον των Αρμενίων του Καραμπάχ και κατά των Αμερικανών στο Ιράκ, από τη πλευρά των Τουρκμένων.

Το περιοδικό Nouvelles d'Arménie Magazine αφιερώνει από τη πλευρά του, έξι σελίδες για αυτή την έκθεση και δείχνει φωτογραφίες αυτού του ατόμου ενώ κάθεται λίγο μετά τη διαδήλωση του Ιανουάριου 2012 με τον Tayfur και την Fadime Erdugrul-Tastan, Αντιδήμαρχο της Hérouville και η οποία φέρεται να είναι μέλος των τοπικών γκρίζων λύκων. Την βλέπομε να φέρει το συγκεκριμένο σήμα αναγνώρισης των Γκρίζων Λύκων, στη οδό Πανεπιστημίου, κοντά στο κτήριο της Εθνικής Συνέλευσης.

Η έκθεση εξετάζει ιδιαίτερα τις σχέσεις μεταξύ των συνιστωσών οργανώσεων αυτού του εθνικιστικού κινήματος (το Turquienews.com, το ραδιόφωνο MIT, την τουρκική ομοσπονδία της Γαλλίας κλπ.), των οργανώσεων της τουρκικής άκρας δεξιάς, που ενεργούν ως ενδιάμεσοι, και της τουρκικής κυβέρνησης που τις χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της εξωτερικής πολιτικής της. Σημειώνει, ειδικότερα, ότι η άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων αποτελεί την θεμέλια ιδεολογική ταυτότητα αυτού του νεφελώματος.
Μεταξύ των πολλών άλλων αποκαλύψεων αυτού του εκρηκτικού εγγράφου, μαθαίνουμε ιδιαίτερα ότι ο Pierre Nora, Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελευθερία για την Ιστορία» και έντιμος ακαδημαϊκός, είναι αντικείμενο έρευνας που σκοπεύει να διευκρινίσει τη φύση των σχέσεών του με τα τουρκικά μέσα. Η έκθεση σημειώνει ιδίως τη συμπεριφορά εξοικείωσής του με το λεγόμενο Ντεμίρ Όνγερ, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ανατολία, «ευπαρουσίαστη βιτρίνα της διαδήλωσης».
Τέλος, αυτό το σημείωμα που υπογράφεται από τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, προβαίνει στην εκτίμηση ότι αυτό το νεφέλωμα παρουσιάζει κίνδυνο, όχι μόνο «για τους συμπολίτες αρμενικής καταγωγής μας». Έπεται συνέχεια...
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι

Newsletter