Menu

Αρμένικη Εθνική Επιτροπή Ελλάδος - Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε στο φύλλο της 18.03. 2012, της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής», ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει τη σύναψη συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας με το Αζερμπαϊτζάν, με την παροχή, μάλιστα γενναιόδωρης στρατιωτικής βοήθειας προς τη χώρα αυτή!

Δεν σπεύσαμε να αντιδράσουμε αμέσως, αναμένοντας κάποια διάψευση από επίσημα χείλη, η οποία δυστυχώς δεν έγινε. Έτσι, η αρχική μας έκπληξη μετα-τράπηκε σε σφοδρή ανησυχία που μας υποχρεώνει να διατυπώσουμε δημόσια τις απόψεις μας και την αντίθεσή μας, και μάλιστα με τη διπλή ταυτότητα των αρμενικής καταγωγής Ελλήνων πολιτών!

Θυμίζουμε τους μακραίωνους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς μας και επισημαίνουμε ότι Ελλάδα και Αρμενία είναι και οφείλουν να παραμείνουν φυσικοί σύμμαχοι και φίλοι, λόγω της ισχύουσας σύνθετης γεωπολιτικής πραγματικότητας στην περιοχή. Η σχέση αυτή ωστόσο, μοιραία, θα διαταραχθεί βάναυσα, αν επαληθευθούν οι πληροφορίες, καθώς θα ανατραπεί ο, ήδη ανισοβαρής, συσχετισμός δυνάμεων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Θυμίζουμε ότι, το Αζερμπαϊτζάν διατηρεί στενότατους δεσμούς με την όμαιμη Τουρκία, της οποίας έχει την πλήρη ηθική και υλική, πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη. Γιατί χρειάζεται, άραγε, και την στήριξη της Ελλάδας;

Θυμίζουμε επίσης ότι, η Αρμενία είναι η μοναδική χώρα στην περιοχή που, πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος, μάχεται με όλες της τις δυνάμεις για να αντισταθεί στα παντουρανικά / παντουρκικά οράματα και σχέδια της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Θυμίζουμε ότι, το Αζερμπαϊτζάν, όχι μόνο ανάγκη στρατιωτικής στήριξης δεν έχει, αλλά και με τα άφθονα κεφάλαια από τα πετρέλαιά του, επιδίδεται σε ξέφρενους εξοπλισμούς και δεν παραλείπει με κάθε ευκαιρία να προβαίνει σε πολεμοχαρείς δηλώσεις και απειλές για στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Αρμενίας! Θα το πράξει τώρα και με ελληνική υποστήριξη;

Θυμίζουμε ότι το Αζερμπαϊτζάν διατηρεί στενές σχέσεις και προσφέρει κάθε υποστήριξη στο «ψευδοκράτος» της κατεχόμενης Κύπρου!

Και καθώς το Αζερμπαϊτζάν είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ποίων τα συμφέροντα θα υπερασπίζεται και θα ψηφίζει, της Ελλάδας και της Κύπρου ή της Τουρκίας;

Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι που θα υπαγόρευαν μια τέτοια απόφαση, στη σημερινή πραγματικότητα μένουν ανεξήγητοι. Μια ενδεχόμενη στρατιωτική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν όχι μόνον συμφέρουσα δεν είναι αλλά και άκρως επιζήμια για την Ελλάδα και τα γεωπολιτικά της συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή.

ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα, 04.04.2012

 

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκικής καταγωγής ο Όμηρος και ο Πυθαγόρας σύμφωνα με τους Τούρκους!

Είναι λογικό ο κάθε λαός να βλέπει την ιστορία με τα δικά του μάτια. Εμείς όμως "βγάλαμε" τα μάτια μας μόνοι μας και οι Τούρκοι βλέπουν ότι θέλουν!

Οσο δεν τους αντικρούει κανείς ακόμα και οι Μάγιας θα γίνουν απόγονοί τους.Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ' Δημοτικού εξυμνεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία και ξεχνάει το κρυφό σχολειό.

Το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονος διδάσκει στους
Τούρκους μαθητές ότι:
-Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται...
σήμερα υπό ελληνική κατοχή».
-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)
-Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία
είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».
-Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. Το ικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».

Αυτά και άλλα πολλά αλιεύει κάποιος από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς υποχρεωτικής φοίτησης. Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και
κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955 με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά. Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα
διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης!


Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες,Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο. Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού», του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!

Ακόμη πιο προχωρημένη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerive filiki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής.


Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία. Ας μας εξηγήσουν ποιά είναι τα δείγματα πολιτισμού τους που έχουν βρεθεί στο Τουράν (Έρημος Τακλαμακάν, και Μογγολία) που να δικαιολογούν τη προέλευση του απίστευτου Ελληνικού πολιτισμού. Αλλά όταν στα δικά μας σχολεία διδάσκεται η ινδοευρωπαική θεωρία και προέλευση αντί για την αυτοχθονία που οι ίδιοι οι Έλληνες δήλωναν στις ιστορίες και τους μύθους τους είναι φυσιολογικό να έχουν πάρει αέρα.

 

 

Πηγή: defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι

Newsletter