Menu

Το δισκοπότηρο ψάχνουν οι Τούρκοι στην Αγ. Σοφία

Το κρυφό δωμάτιο από το οποίο σύμφωνα με το θρύλο διέφυγε ο ιερέας μετά λειτουργία της 29ης Μαΐου 1453, κατά την Άλωση της Πόλης και το οποίο βρίσκεται στις ανεξερεύνητες στοές στα έγκατα της Αγίας Σοφίας, ψάχνουν Τούρκοι αρχαιολόγοι. ...

Οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα από το 2009 όταν για πρώτη φορά μετά από αιώνες πάτησε πόδι ανθρώπου στις μυστικές υπόγειες στοές της Αγ. Σοφιάς, αλλά μόλις πρόσφατα έγινε γνωστό ότι αναζητούν το δισκοπότηρο του θρύλου.

Τα μέχρι τώρα ευρήματα είναι εντυπωσιακά και έχουν τεράστια αρχαιολογική και ιστορική σημασία ωστόσο ο μεγάλος πόθος των Τούρκων ερευνητών είναι η ανακάλυψη ενός μυστικού δωματίου στο οποίο θρυλείται ότι βρίσκεται φυλαγμένο το δισκοπότηρο της μεγάλης εκκλησίας της Ορθοδοξίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτύρεται η Αρμενία...

Η Αρμενία κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία στη FIFA για την «κακή διαιτησία» στον αγώνα της εθνικής ομάδας της με τη Βουλγαρία στη Σόφια, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014. Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αρμενίας διαμαρτυρήθηκε στη διεθνή ομοσπονδία για κάποιες αποφάσεις του διαιτητή και την κακή φιλοξενία που έτυχαν από τη γηπεδούχο ομάδα στην ήτα τους με 1-0, χωρίς όμως να αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μέσω του διαδικτύου. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα της Τρίτης, για τον Β΄ προκριματικό όμιλο, με 9 παίκτες, αφού ο Ελβετός διαιτητής Στεφάν Στούτερ απέβαλε τον Μάρκος Πινέιρο στο 73΄ και τον Κεβόρκ Γκαζαριάν 4 λεπτά αργότερα, όμως και οι Βούλγαροι τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, αφού στο 73΄ αποβλήθηκε (σε συμπλοκή παικτών) ο Σβέτοσλαβ Ντιάκοφ. Στο μεταξύ, ο Γκαζαριάν απολογήθηκε μέσω της σελίδας του στο ίντερνετ για τη συμπεριφορά του στον ίδιο αγώνα, σε ένα παιδί επιφορτισμένο να επαναφέρει την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 77΄ χτύπησε αγριεμένος με την μπάλα το παιδί, με αποτέλεσμα να αποβληθεί. «Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τη FIFA γιατί παραβίασα το "ευ αγωνίζεσθαι", την ομοσπονδία της Αρμενίας, τους συμπαίκτες μου στην εθνική ομάδα, τους φιλάθλους και το αγόρι που χτύπησα με την μπάλα. Αποδέχομαι το λάθος μου», τόνισε ο 24χρονος παίκτης της ουκρανικής Μέταλουργκ Ντόνετσκ.
Πηγή: sigmalive.com
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι