Menu

Η Κίνα θα ενισχύσει ετήσια την Αρμενία με 800 χιλ. δολάρια για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Αρμένιος υπουργός Άμυνας Seyran Ohanyan κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κίνα στις 26 Δεκεμβρίου, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρόεδρο της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της ΛΔΚ, συνταγματάρχη Ξου Κιλίαν και τον υπουργό Άμυνας, γενικό συνταγματάρχη Τσαν Βανκουάν.
Όπως πληροφορήθηκε το ρωσικό Ρέγκνουμ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Αρμενίας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών οι δύο πλευρές συζήτησαν τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης της αρμενο-κινεζικής συνεργασίας στον τομέα της άμυνας.
Ειδικότερα, τα θέματα συνεργασίας στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης, της υγείας, της κατάρτισης, καθώς και τις προοπτικές στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας.
Οι δύο υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών υπέγραψαν συμφωνία για την ετήσια συνδρομή-χορήγηση των Ενόπολων Δυνάμεων της Κίνας προς την Αρμενία ενός ποσού 5 εκατομμυρίων γιουάν (περίπου 800 χιλ. ευρώ).

 

 

Πηγή: prisonplanet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμενία: Εξοπλίζει πάλι το Καραμπάχ


Η Αρμενία εξοπλίζει με στρατό και εξοπλισμό το Καραμπάχ

Λόγω των τελευταίων μεθοριακών επεισοδίων με το Αζερμπαϊτζάν και την πρόσφατη τουρκική πολιτική διείσδυση στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, η Αρμενία άρχισε να εξοπλίζει με νέα συστήματα την εν λόγω περιοχή.
Τα επεισόδια στα σύνορα των 2 χωρών αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο με το χειρότερο όλων το εύρος της σοβαρότητας κάθε φορά.
Πριν μερικές ημέρες συνοριακό επεισόδιο κατέληξε σε κανονική μάχη σε 2 παραμεθόρια χωριά. Από την άλλη πλευρά η Τουρκία προσπαθεί να διαμεσολαβήσει μεταξύ των 2 χωρών για το Ναγκόρνο Καραμπάχ  για  ίδιον όφελος.
Για τους λόγους αυτούς προφανώς ο  αρμένιος υπουργός άμυνας του Ναγκόρνο – Καραμπάχ, Movses Hakobyan ανέφερε ότι « η περιοχή θα εξοπλιστεί από το 2014 με παντός είδους εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων και όπλων μεγάλου βεληνεκούς».
Σύμφωνα με το ίδιο «αν ξεσπάσει  πόλεμος και πάλι , οι ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν τον καθήκον  τους εξοπλισμένες με όλο το απαραίτητο για την περίσταση πολεμικό υλικό. Βέβαια η κούρσα των εξοπλισμών στην περιοχή δεν θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός αλλά απλά αποτρεπτικός  παράγοντας».
«Η  προθυμία ενός ατόμου να υπερασπιστεί  την πατρίδα του και να νικήσει σε πιθανή σύγκρουση αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιλογή »,  δήλωσε ο Αγκοπιάν.
Η Αρμενία,  που βρίσκεται στην  Καυκάσια περιοχή ανήκει  στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας. Το απέδειξε άλλωστε η αναβάθμιση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας καθώς  και η πρόσφατη επίσκεψη του Β.Πούτιν στην χώρα.
Όμως το γεωπολιτικό παιγνίδι είναι πολύ μεγάλο ,  διότι η περιοχή της Κασπίας και μέρος του  Καυκάσου βρίσκεται  πάνω σε ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά πεδία του κόσμου.
Οι πρώην Σ. Δημοκρατίες  του Αζερμπαϊτζάν , Καζακστάν, Τουρκμενιστάν Ουζμπεκιστάν έτυχαν να διαθέτουν γιγαντιαία αποθέματα  φυσικού αερίου και  πετρελαίου που έχουν αξιοποιηθεί.
Η  διαφορά του αξιοποιημένου από την ανακάλυψη «υποψίας» κοιτάσματος είναι ότι το ένα ρέει, ενώ το άλλο θέλει, στην καλύτερη των περιπτώσεων 15 με 20 χρόνια για να αρχίσει να αντλείται .
Η  Αρμενία αποτελεί ένα από το πιο παραδοσιακούς και πιστούς συμμάχους της Ρωσίας και σε καμία περίπτωση δεν θα αφεθεί στην μοίρα της πόσο μάλλον όσον αφορά την περιοχή του  Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

 

Πηγή: defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Το χατ τρίκ, του Χενρίκ Μχιταριάν


Κάποτε στην Αρμενία, την ιστορία την έγραφαν αθλητές στίβου, όπως ο Τερ Μοβσεσιάν και ο Ρόμπερτ Εμιαν, ή παλαιστές, αρσιβαρίστες και πυγμάχοι, όμως τα τελευταία τρία χρόνια, την ιστορία την γράφει ο Χενρίκ Μχιταριάν.

Είναι ο κορυφαίος σύγχρονος πρεσβευτής του αθλητισμού της Αρμενίας, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός της Ντόρτμουντ, ο οποίος έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των Βεστφαλών. Αποκτήθηκε μάλιστα από την Ντόνετσκ, έναντι 26 εκατομμυρίων ευρώ, για να διαδεχθεί τον Μάριο Γκέτσε…που κατηφόρισε στο Μόναχο. Εγινε μάλιστα κι ο πιο αγαπημένος ποδοσφαιριστής του Γιούργκεν Κλοπ.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Μικιταριάν έκανε το χαττρίκ επιτυχίας του, στην πατρίδα του την Αρμενία. Aφού πήρε ως Χριστουγεννιάτικο μποναμά το σχετικό έπαθλο, ευχαριστώντας τους συμπατριώτες τους, τόνισε πώς θα δίνει κάθε χρόνο τον καλύτερο του εαυτό για το καλό της πατρίδας και δη της Εθνικής ομάδας.

Κι αυτό γιατί ήδη με την δική του προσωπικότητα, ως ηγέτης της Εθνικής ομάδας, έχει φθάσει την Εθνική Αρμενίας στην 35η θέση της κατάταξης της ΦΙΦΑ. Οσο για την Μπορούσια της οποίας φοράει το 10 το καλό, έχει αποδειχθεί λίρα εκατό για τον Γιούργκεν Κλοπ και πολλές φορές η απουσία του, κάνει κακό, όπως φάνηκε σε 3-4 σημαντικά παιχνίδια, στην όλη ανάπτυξη της.

Μάλιστα θεωρείται για τους Αρμένιους, ως άξιος γιός του εξίσου καλού ποδοσφαιριστή και ηγέτη της Αραράτ Ερεβάν για πολλά χρόνια, Αμλετ Μικιταριάν, πως θα ξεπεράσει σε δόξα και υστεροφημία τον πατέρα του, που είχε κάνει ένα πέρασμα από την Γαλλία, παίζοντας με τα χρώματα της Βαλάνς. Ο Χενρίκ ήδη με τις επιτυχίες τόσο με την  Σακτιόρ, όσο και με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη.

 

 

Πηγή: sportandbusiness.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι