Menu

Αρμενική Ομοσπονδία:”Οι Τούρκοι βάζουν ισλαμιστές να κάνουν νέα γενοκτονία Αρμενίων στη Συρία”!

Η Αρμενική Ομοσπονδία Σουηδίας αναφέρει πως η επίθεση που έγινε στην συριακή πόλη Κεσάμπ στις 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα και εισήλθαν περνώντας τα σύνορα με την Τουρκία και θεωρεί πως υπεύθυνη για αυτά είναι η Τουρκία. Κάνει έκκληση στην σουηδική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση προς την Τουρκία να διακόψει την στήριξη που παρέχει προς τις ισλαμικές συμμορίες.
Στην ανακοίνωση που έστειλε στα ΜΜΕ η Αρμενική Ομοσπονδία Σουηδίας αναφέρει πως στην κωμόπολη Κεσάμπ ζούνε παιδιά και εγγόνια αυτών που διασώθηκαν από την γενοκτονία του 1915 και ότι μετά από τις επιθέσεις της υποστηριζόμενης από την Τουρκία συμμορίας Μέτωπο Ελ Νούσρα, 2.000 Αρμένιοι αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στην Λατικίγια.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Κεσάμπ ήταν ο τελευταίος οικισμός στον οποίο μπορούσαν να καταφύγουν οι Αρμένιοι και ότι οι ισλαμικές συμμορίες εκεί, έκαψαν εκκλησίες και λεηλάτησαν τα υπάρχοντα των Αρμενίων.
Η Αρμενική Ομοσπονδία αναφέρει πως στις 30 Μαρτίου το Ισλαμικό Μέτωπο και η Ελ Νούσρα που στηρίζονται από την Τουρκία επιτέθηκαν με ρουκέτες κατά Αρμενίων που είχαν διαφύγει από την Κεσάμπ στην Λαζικίγιε και κάνει έκκληση στις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στους διεθνείς φορείς να παρέμβουν και να παρεμποδίσουν τις σφαγές.
Στην ανακοίνωση καταγράφεται πως παρά το ότι η Τουρκία αρνείται πως παράσχει στήριξη σε αυτές τις ομάδες, η πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο καθώς επιτρέπει στις ισλαμικές ομάδες να περνάνε τα σύνορα και ότι ¨Οι βαριά εξοπλισμένες αυτές ομάδες δεν είναι δυνατόν να κάνουν επιχειρήσεις χωρίς γνώση των Τούρκων αρμοδίων.
Η Αρμενική Ομοσπονδία γράφει πως ένα έτος πριν από την εκατονταετηρίδα από την γενοκτονία, ακόμα γίνονται επιθέσεις σε Αρμένιους που ζούνε στην Μέση Ανατολή και ότι εξ αυτών αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους και να φύγουν.
Σύμφωνα με τα tourkikanea αναφέρεται στην ανακοίνωση πως είναι φοβερό την στιγμή που συμβαίνουν αυτά ο κόσμος να αρκείται στο να παρατηρεί και καλούν την Σουηδία να παρέμβει για να σταματήσει η εθνοκάθαρση στην Συρία και να παρεμποδιστεί η εξορία των Αρμενίων από τα εδάφη τους λέγοντας πως ¨Η Σουηδία και όλος ο κόσμος πρέπει να ακολουθήσουν μια πιο αποφασιστική στάση έναντι της Τουρκίας για να διακόψει την στήριξη που παρέχει στις ακραίες αυτές ισλαμικές ομάδες οι οποίες περνάνε τα σύνορα και επιτίθενται σε χριστιανικά χωριά¨.

 

Πηγή: makeleio.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Կյանք 1.500.000

  • Κατηγορία VIDEOS

ՊԱՐՏՔ Է ԺԱՄԱՆԱԿԸ ԻՆՁ ՈՒ ՔԵԶ ԿՅԱՆՔ 1 500 000 ...
Խոսք՝ Ռ. Մխիթարյանի
Երաժշտություն՝ Ա. Պարսամյանի
Ռեժիսոր՝ Ռ. Մխիթարյան

Հայոց Մեծ Եղեռնի 98-ամյա տարելիցի կապակցությամբ՝ Արմենիա հեռուստաընկերությունը, հայ երգիչ-երգչուհիների և ՛՛Պան Արմենիան Մեդիա Գրուպ՛՛ հոլդինգի աշխատակիցների մասնակցությամբ, հանդես է գալիս նախաձեռնությամբ՝ նվիրված Հայոց Մեծ Եղեռնի զոհերի հիշատակին:
Այս նախաձեռնությունը կոչ է համայն մարդկությանը. կոչ այն պահանջով, որ աշխարհի որևէ կետում չպետք է տեղի ունենա որևէ ազգի հանդեպ այնպիսի ոտնձգություն, ինչպիսին եղավ 1915 թվականին հայերի հետ:
Հայ ազգի բողոքը Հայոց Մեծ Եղեռնի ժխտողականության դեմ արտահայտված է երգի և տեսահոլովակի տեսքով:

Διαβάστε περισσότερα...

Η Αρμενία ευχαριστεί τη Δαμασκό για το ρόλο της στην προστασία των Αρμενίων της Κεσάμπ

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας έστειλε μήνυμα προς τον Σύρο ομόλογό του σε σχέση με τη επικαιρότητα που χαρακτηρίζεται από τις τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή.
Ο Σερζ Σαρκισιάν καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της πόλης Κεσάμπ (Kessab) προάστιο της Λατάκιας και ευχαρίστησε τον Μπασάρ αλ-Άσσαντ για την προστασία που παρέχει ο Συριακός Αραβικός Στρατός στην αρμενική μειονότητα.
Ο Πρόεδρος της Συρίας επαναβεβαίωσε ότι η Συρία είναι και θα παραμείνει πάντα ένα μοντέλο συνύπαρξης και εθνικής ενότητας ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας Αρμενίων βουλευτών κατά τη διάρκεια συνάντησης την Πέμπτη 27 Μαρτίου.
Στις 21 Μαρτίου, πάνω από 2.000 Αρμένιους της Κεσάμπ διέφυγαν από τις μάχες και κατέφυγαν στη Λατάκια, προκαλώντας σάλο στην Αρμενία και στη διασπορά.
Ο ρόλος της Άγκυρας στην υποστήριξη των τζιχαντιστών του Μετώπου Αλ-Νούσρα καταγγέλθηκε από τη Δαμασκό και το Ερεβάν.
Υπάρχουν μαρτυρίες για την παρουσία μαχητών από τη Τσετσενία και τη Σαουδική Αραβίας στις τάξεις των μαχητών της Τζιχάντ που συμμετείχαν σε λεηλασίες και βεβήλωση των χριστιανικών χώρων λατρείας.
 
(μτφ. Κριστιάν)
 
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι