Menu

Εκδήλωση στην Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης. ‘Εθνοκάθαρση και Γενοκτονία της Μνήμης’

Η ζώσα ιστορία είναι διαχρονικά επίκαιρη. Κάθε προσπάθεια σκόπιμης ή μη σκόπιμης διαστρέβλωσης της, νομοτελειακά, πέφτει στο κενό.

Ένα θέμα που πρόσφατα  συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως και ‘στριμώχτηκε’ για να χωρέσει μέσα σε ιδεοληψίες και προκλητικά ατεκμηρίωτες θέσεις, έρχεται να φωτίσει η ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, στις 19:00, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων ( στην Αρμενική Εκκλησία στην οδό Αγίου Ελευθερίου 54), η Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης.


Προσκεκλημένος ομιλητής ο Δρ κοινωνικών επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των Γενοκτονιών που το 2007 αναγνώρισε τις γενοκτονίες των  Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων, κ. Θεοφάνης Μαλκίδης.


Το θέμα το οποίο θα αναπτύξει είναι το εξής:’ Εθνοκάθαρση και Γενοκτονία της μνήμης’ και μοναδικός στόχος η ιστορική και διεθνής αναγνώριση και καταδίκη του εγκλήματος της Γενοκτονίας ώστε να αποτραπεί η επανάληψη του.


Στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, ο κ. Μαλκίδης έδωσε το στίγμα της επιστημονικής και ιστορικής  προσέγγισης που θα γίνει από πλευράς του το απόγευμα της Παρασκευής, παραθέτοντας μεταξύ άλλων ένα φρικιαστικό ιστορικό γεγονός καταγεγραμμένο το 1924 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης:  λιμενεργάτες αντέδρασαν όταν διαπίστωσαν πως το γαλλικό πλοίο που κατέφθασε στο λιμάνι από τα Μουδανιά με προορισμό τη Μασσαλία , μετέφερε 400 τόνους οστών – οστά 50.000 ανθρώπων- από τη Μικρά Ασία στη Μασσαλία της Γαλλίας προς βιομηχανοποίηση. 


Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ακροατές του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης με παρεμβάσεις τους αποκάλυψαν ότι υπάρχουν αναφορές στον τύπο της εποχής για το γεγονός,  τις οποίες διέσωσαν πρόγονοι τους και υπάρχουν σήμερα στην κατοχή τους αποκόμματα εφημερίδων της εποχής με την είδηση!!!(σ.σ: λαμπρό παράδειγμα διάσωσης συλλογικής ιστορικής μνήμης ). Για το γεγονός υπάρχουν και ιστορικές πηγές τις οποίες παρέθεσε ο κ. Θ.Μαλκίδης .

Ακούστε τη  συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.

 

 

25.11.15 ΜΑΛΚΙΔΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΝΙΑ by Radio899 on Mixcloud

 

 

Πηγή: malkidis.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Διάλεξη του Ν. Λυγερού: Γενοκτονία Ποντίων, Αρμενίων, Ασσυρίων

  • Κατηγορία VIDEOS

Η διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Γενοκτονία Ποντίων, Αρμενίων, Ασσυρίων". Αίθουσα Συλλόγου Ελλαδιτών Λεμεσού, Ανεξαρτησίας 1 και Παραλιακού 1ος όροφος. Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015.

 

 

Πηγή: ellinoarmeniki-filia.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι