Menu

Η Τουρκία «παίζει» με την ημέρα μνήμης για την Καλλίπολη

Άγκυρα, Τουρκία

Σε αλλαγή της ημερομηνίας των εκδηλώσεων για την μάχη της Καλλίπολης προχώρησε η Τουρκία, σε μία κίνηση που πολλοί εκτιμούν ότι έγινε επίτηδες, προκειμένου να συμπέσει η ημέρα μνήμης με τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Εκατό χρόνια συμπληρώνει φέτος η μάχη της Καλλίπολης, ένα γεγονός που θεωρείται θεμελιώδες στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας. Παραδοσιακά, η ημέρα τιμάται στις 25 Απριλίου, μία ημέρα μετά την ημέρα μνήμης για τους πάνω από 1 εκατομμύριο Αρμενίους που σφαγιάστηκαν από τις δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Φέτος, ωστόσο, που κλείνουν 100 χρόνια από τη μάχη της Καλλίπολης και τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε την μεταφορά της επετείου για την Καλλίπολη, καλώντας ξένους ηγέτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μία ημέρα νωρίτερα, στις 24 Απριλίου, ημέρα που παραδοσιακά τιμάται η Γενοκτονία των Αρμενίων.

«Πρόκειται για έναν ανήθικο πολιτικό ελιγμό» δήλωσε ο Οχάνες Κιλιτσντάγκι, ερευνητής και συγγραφέας της αρμένικης εφημερίδας Agos. «Πρόκειται για φτηνή πολιτική, μια προσπάθεια να αρθεί η πίεση στην Τουρκία» τονίζει.

«Όλοι γνωρίζουν ότι οι δύο τελετές μνήμης για την Καλλίπολη πραγματοποιούνται στις 18 Μαρτίου και στις 25 Απριλίου» προσθέτει.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, στις εκδηλώσεις για τη μάχη της Καλλίπολης έχουν προσκληθεί και έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρίγκιπας Χάρι, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ και ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι. Στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης θα πραγματοποιηθούν στις 24 Απριλίου εκδηλώσεις σε αρκετά στρατιωτικά νεκροταφεία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είπε από την πλευρά του ότι οι εκδηλώσεις μνήμης για την Καλλίπολη πραγματοποιούνταν στις 24 και στις 25 Απριλίου «εδώ και αρκετά χρόνια».

Παράλληλα, στις 24 Απριλίου εκατοντάδες άτομα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης σε μία τελετή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Πορεία θα πραγματοποιηθεί και στο Ντιγιάρμπακιρ, καθώς και στο Ερεβάν, όπου θα συμμετάσχουν αξιωματούχοι από τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και άλλες χώρες. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας, ενώ ενδέχεται να μεταβεί στο Ερεβάν υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος (πολλοί αναφέρουν το όνομα του Τζον Κέρι).

Ορισμένοι εκτιμούν, πάντως, ότι η τακτική της Τουρκίας θα γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς οι ξένοι ηγέτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στις δύο επετείους -και δεν είναι σίγουρο ότι θα επιλέξουν τις εκδηλώσεις για την Καλλίπολη.

Η συμμετοχή των στρατιωτικών δυνάμεων της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας (Anzac) στην εκστρατεία της Καλλίπολης ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1915.

Στις 25 Απριλίου του 1915, 15.000 αυστραλοί και νεοζηλανοί στρατιώτες, κατόπιν διαταγής των άγγλων αξιωματικών τους, αποβιβάστηκαν στις ακτές της Καλλίπολης στα Δαρδανανέλια, στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Στόχος τους να καταλάβουν τα Στενά και να επιτρέψουν στους ρώσους συμμάχους τους στην «Αντάντ» να περάσουν με τα πλοία τους τον Ελλήσποντο και να ανοιχτούν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Στη διάρκεια της μάχης σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι και από τις δύο πλευρές.
 
 
 
 
 
Πηγή: news.in.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χάσμα Τουρκίας - ΕΕ στο ζήτημα της Γενοκτονίας

«Όταν μιλάμε για την ιστορία και συγκεκριμένα για την γενοκτονία των Αρμενίων η απόσταση μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη», σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Χωρίς όρια είναι η κριτική της Άγκυρας στο ευρωκοινοβούλιο επειδή τολμά να ονομάζει την γενοκτονία, γενοκτονία. Άσπιλο και αμόλυντο πρέπει να είναι το παρελθόν της Τουρκίας χωρίς ντροπιαστικές πράξεις.

Ταυτόχρονα όμως η κριτική της Άγκυρας είναι αντιφατική: Γιατί εξοργίζεται η κυβέρνηση του ΑΚΡ όταν η άποψη του ευρωκοινοβουλίου δεν έχει, όπως υποστηρίζει, σημασία; Προφανώς η θέση της ευρωβουλής φέρνει σε δύσκολη θέση μια χώρα που διαθέτει αυτοπεποίθηση και με το παραπάνω. Μήπως πρόκειται για κρυφό αίσθημα ενοχής; Πολλά ενώνουν και πολλά χωρίζουν ΕΕ και Τουρκία. Η Αρμενία σίγουρα δεν τις ενώνει».

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η Τουρκία προειδοποιεί την Ευρώπη για αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

«Αντανάκλαση του ρατσισμού» νέου είδους που υπάρχει στην Ευρώπη έκανε λόγο ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου τις διάφορες κινήσεις και δηλώσεις για αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Προειδοποίηση στην Ευρώπη πως αποφάσεις που χαρακτηρίζουν τις οθωμανικές σφαγές των Αρμενίων κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως γενοκτονία γεννούν εχθρότητα και προκαταλήψεις σε βάρος της Τουρκίας και των Μουσουλμάνων απηύθυνε σήμερα Παρασκευή ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Εάν είναι να υπάρξει συνεισφορά στην ειρήνη, εάν η ευρωπαϊκή κουλτούρα θέλει να διατηρήσει τον πολυεθνικό και πολυ-πολιτισμικό της χαρακτήρα, δεν πρέπει να πάρει αποφάσεις που θα προκαλέσουν έχθρα εναντίον οποιασδήποτε θρησκευτικής ή εθνικής ομάδα, με βάση την ιστορία. Αυτή είναι μια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει αντι-ισλαμικά και αντι-τουρκικά [συναισθήματα]», δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Τόνισε δε πως πλέον το ζήτημα «Τουρκίας-Αρμενίας» έχει επεκταθεί πέρα από τις δυο χώρες και αποτελεί «αντανάκλαση του ρατσισμού στην Ευρώπη».

Τα σχόλια του τούρκου πρωθυπουργού έρχονται στον απόηχο ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που χαρακτηρίζει γενοκτονία τις μαζικές σφαγές των Αρμενίων. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο πάπας Φραγκίσκος είχε δώσει διεθνή διάσταση στο ζήτημα, χρησιμοποιώντας εσκεμμένα τον όρο «γενοκτονία».

Ο κ. Νταβούτογλου μάλιστα βγήκε στην αντεπίθεση, αναφερόμενος σε μαύρα κεφάλαια της ευρωπαϊκής ιστορίας, όπως η αποικιοκρατία και οι σφαγές ιθαγενών σε Αμερική και Αυστραλία.

 

 

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πορεία για την 100ή επέτειο από τη Γενοκτονία των Αρμενίων στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

Φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων και την 100ή επέτειο από την τραγωδία αποτίουν το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 οι Αρμένιοι στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ με πορεία στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Οι συμμετέχοντες στην 8η Ετήσια Πορεία για την Αρμενική Γενοκτονία της Φιλαδέλφειας θα συγκεντρωθούν στο Independence Visitor’s Center στο ιστορικό κέντρο της πόλης, και ολοκληρώνοντας την πορεία θα επιστρέψουν στο ίδιο σημείο όπου θα γίνει και η πολιτική εκδήλωση.

Στον ίδιο χώρο θα εκτίθενται και αντικείμενα από το ίδρυμα Near East Foundation, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη φροντίδα των Αρμενίων αλλά και άλλων προσφύγων.

Οι τοπικές οργανώσεις των Αρμενίων προγραμματίζουν ακόμα σειρά δράσεων για το 2015.

 

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

«Απαράδεκτο» το ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων λένε τα τουρκικά κόμματα

Μια γροθιά έγιναν τα πολιτικά κόμματα στην Τουρκία –ίσως από τις σπάνιες φορές που συμβαίνει κάτι τέτοιο–, δυστυχώς όμως μόνο για να στηρίξουν το άδικο και να καταδικάσουν το αυτονόητο: την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Ευρωκοινοβούλιο.

Υιοθετώντας κοινή στάση κατά του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου, η πλειοψηφία των βουλευτών που ανήκουν στο κυβερνών ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το αντιπολιτευόμενο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το εθνικιστικό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) υπέγραψαν ψήφισμα-απάντηση.

Το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική Εθνοσυνέλευση χαρακτηρίζει το ευρωπαϊκό ψήφισμα ατυχές και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδειξε για ακόμα μία φορά μονόπλευρη και επιλεκτική στάση αναφορικά με μια τραγική περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση, που αναδεικνύει μόνο τα βάσανα των Αρμενίων, επιδεικνύοντας αναλγησία για τα βάσανα των άλλων λαών της Ανατολίας υπό τις συνθήκες του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, θεωρείται μη ληφθείσα».

Τα τουρκικά κόμματα κατηγορούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι υποκαθιστά τους ιστορικούς και τα διεθνή δικαστήρια, αγνοώντας έτσι τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δικαιοσύνη, την ιστορία και το νόμο.

Το ψήφισμα των τουρκικών κομμάτων
δεν υπεγράφη από το κουρδικό Κόμμα
της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Την ίδια ώρα πηγές από το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο άφηναν να διαρρεύσει ότι ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τηλεφώνησε στον Αχμέτ Νταβούτογλου για να του πει ότι το ψήφισμα έγινε δεκτό σε μια συνεδρία όπου ο ίδιος δεν ήταν παρών, και πως προσωπικά γνωρίζει τη στάση της Τουρκίας και κατανοεί την αντίδραση που έχει υπάρξει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε στον Μάρτιν Σουλτς ότι «αυτή η πρωτοβουλία κύκλων, οι οποίοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία με πολιτικούς σκοπούς, μπορεί να βλάψει τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και να επηρεάσει αρνητικά και τις προσπάθειες για συμβιβασμό μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας». 

Ο Λευκός Οίκος

Στο θέμα της Γενοκτονίας επανήλθε μετά από ερώτηση και ο Λευκός Οίκος. Ο εκπρόσωπός του Τζος Έρνεστ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα και άλλοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης «έχουν επανειλημμένως αναγνωρίσει ως ιστορικό το γεγονός ότι 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι σφαγιάστηκαν ή έκαναν πορείες θανάτου τις τελευταίες μέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας». Για μια ακόμα φορά δεν χρησιμοποιήθηκε ο όρος γενοκτονία.

 

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Σουλτς: Πήρε αποστάσεις από το ψήφισμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είπε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ότι «κατανοεί» την αντίδραση της Άγκυρας στο ψήφισμα του Κοινοβουλίου που αποκαλεί την σφαγή των Αρμενίων το 1915 γενοκτονία, σύμφωνα με πηγές από το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες, ο Σουλτς είπε επίσης ότι το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά την απουσία του, σημείωσαν πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε χθες Τετάρτη ψήφισμα στο οποίο χαρακτηρίζεται γενοκτονία η σφαγή έως και 1,5 εκατ. Αρμενίων από οθωμανικές στρατιωτικές δυνάμεις, λίγες ημέρα μετά τη χρήση του ίδιου όρου από τον Πάπα Φραγκίσκο, κάτι που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Τουρκίας.

 

 

Πηγή: Real.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 40.000 Αρμένιοι ζουν στην Ελλάδα

Ήταν μόλις 8 ετών όταν η κυβέρνηση των Νεότουρκων τον Απρίλιο του 1915 διέταξε να απελαθούν οι Αρμένιοι. Μέσα σε τρεις μέρες έπρεπε να εκκενωθεί το Ανταμπαζάρ, η πόλη - περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης - στην οποία γεννήθηκε και έμενε μέχρι τότε η Οβσαννά Καλουστιάν με την οικογένειά της.

Οι ξεριζωμένοι Αρμένιοι άρχισαν να μετακινούνται κυρίως νότια και ανατολικά. Η οικογένεια της 8χρονης τότε Οβσαννά έφτασε στο Εσκισεχίρ, στη βορειοδυτική Τουρκία. Εκεί τους έκλεισαν μέσα σε τρένο, σε βαγόνια για ζώα, με σκοπό να στείλουν χιλιάδες Αρμένιους στις ερήμους της Συρίας. Κάποιοι έσπευσαν να κρυφτούν στη γύρω περιοχή και το 1918, με την ανακωχή, πολλοί επιζώντες προσπάθησαν να επιστρέψουν στην πατρίδα. Η οικογένεια της Οβσαννά βρήκε το σπίτι της καμένο και κάτω από την τουρκική πίεση αποφάσισε να φύγει με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και λίγα χρόνια αργότερα έφτασε στη Μασσαλία.

Η Οβσαννά Καλουστιάν ήταν μία από τις τελευταίες επιζήσασες της γενοκτονίας. Η ιστορία της φιλοξενήθηκε πέρυσι τον Ιανουάριο σε διεθνή ειδησεογραφικά μέσα. Λίγους μήνες αργότερα σε ηλικία 106 ετών, η Αρμένισσα πέθανε.

Την ερχόμενη Παρασκευή συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων, που διαπράχθηκε από την Οθωμανική Τουρκία. Ανήμερα του ορθόδοξου Πάσχα ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για «την πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα που έπληξε τον λαό των Αρμενίων», δήλωση που καταδίκασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι «εάν οι πολιτικοί ή οι θρησκευτικοί ηγέτες κάνουν τη δουλειά των ιστορικών, τότε δεν θα καταλήξουμε σε αλήθειες, θα πρόκειται μόνο για παραληρήματα».

Στις 24 Απριλίου 1915 συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη και εκτελέστηκαν εκατοντάδες αρμένιοι διανοούμενοι. Το σχέδιο των Νεότουρκων για εξόντωση του αρμένικου λαού και υλοποίηση του οράματος του παντουρκισμού είχε τεθεί σε εφαρμογή. Σταδιακά εκτελέστηκαν όλοι οι άνδρες Αρμένιοι από τις επαρχίες της Ανατολίας, ηλικίας 15 - 62 ετών ενώ οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι εκδιώχθηκαν προς τις ερήμους της Συρίας.

Συνολικά πάνω από 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι, δηλαδή το 80% του αρμένικου πληθυσμού, χάθηκε στην πρώτη αυτή γενοκτονία του 20ου αιώνα. Μικρός αριθμός επιζώντων βρήκε καταφύγιο σε γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Όπως επισημαίνει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Αρμένικης Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος, Αγκόπ Οβακιμιάν, στη χώρα μας εκτιμάται ότι ζουν περίπου 40.000 Αρμένιοι. «Πρόκειται είτε για οικογένειες προσφύγων, που ήρθαν στην Ελλάδα μετά τις διώξεις της γενοκτονίας είτε για οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι άρχισαν να φτάνουν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουν, πρόκειται για Αρμένιους, που έχουν αφομοιωθεί από την ελληνική κοινωνία, ωστόσο κρατούν τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα της χώρας μας».

Τα κοινοβούλια 23 χωρών, πολλές αμερικανικές Πολιτείες, δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια χωρών αλλά και διεθνείς οργανισμοί έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Η Βουλή των Ελλήνων στις 25 Απριλίου του 1996 την αναγνώρισε επίσημα. «Η 24η Απριλίου είναι ημερομηνία ορόσημο. Ο συμβολισμός του εορτασμού των 100 ετών είναι πολύ μεγάλος, καθώς βάζει το αρμενικό ζήτημα σε άλλη βάση, γίνεται περισσότερο γνωστό στην κοινή γνώμη», σημειώνει ο κ Οβακιμιάν.
 
 
 
 
 
Πηγή: tanea.gr
 
Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν είμαι πλέον έμμισθος σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού», λέει ο Ετιέν Μαχτσουπιάν

Οι δηλώσεις-βόμβα του πρώτου στην ιστορία αρμενικής καταγωγής συμβούλου Τούρκου πρωθυπουργού, φαίνεται ότι προκάλεσαν τέτοιες αντιδράσεις που ο Μαχτσουπιάν επανήλθε για διευκρινίσεις με συνέντευξή του στη Hürriyet.

Ο Μαχτσουπιάν διευκρίνισε ότι λόγω ηλικίας –έγινε 65 χρονών στις 9 Μαρτίου– «αυτομάτως» έχασε το καθεστώς του έμμισθου συμβούλου του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και συνεχίζει ως «επίτιμος».

«Βρίσκομαι στο εξωτερικό και συνεχίζω την εργασία μου [ως σύμβουλος του πρωθυπουργού]. Η μόνη διαφορά είναι ότι πλέον δεν αμείβομαι.» Ο Ετιέν Μαχτσουπιάν, πρώην διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Agos, που εκδίδεται στα τουρκικά και τα αρμενικά, διορίστηκε αρχισύμβουλος του Νταβούτογλου τον Οκτώβριο του 2014.

Τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις Μαχτσουπιάν είχε διατυπώσει ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ.

«Δεν ήταν σωστό να κάνει τέτοια δήλωση με δεδομένο τον τίτλο του συμβούλου που φέρει» είπε ο Μποζκίρ μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Αυτή ήταν και η μόνη επίσημη δήλωση. Γιατί ανεπισήμως, κυβερνητική πηγή που αρνήθηκε να κατονομαστεί διέψευσε ότι η απομάκρυνση -ουσιαστικά- του Μαχτσουπιάν συνδέεται με τις δηλώσεις του περί γενοκτονίας.

 

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Μ. Γλέζος: Αρνούμενη τη γενοκτονία των Αρμενίων, η τουρκική κυβέρνηση ενοχοποιεί τον τουρκικό λαό

Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ο Μανώλης Γλέζος είπε:

«Η άρνηση της τουρκικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων απειλεί να δημιουργήσει νέα εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας. Αρνούμενη τη Γενοκτονία, η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει να ενοχοποιήσει ολόκληρο τον τουρκικό λαό, που δεν έχει καμιά ευθύνη για τα όσα διέπραξαν οι πρόγονοί του. Αλλά επίσης, αρνούμενη τη Γενοκτονία των Αρμενίων και παραμένοντας ατιμώρητη γι' αυτήν, η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει να συνεχίσει ανενόχλητη την εθνοκάθαρση στην Κύπρο, παρά τις υφιστάμενες αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας, που έχουν επανειλημμένως καταδικάσει την εισβολή στην Κύπρο και τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου μέρους του νησιού».

 

 

Πηγή: avgi.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι