Menu

Αρμενία: Καζάνι που βράζει η κοινωνία για τις υπέρογκες αυξήσεις του ηλεκτρικού (video)

Οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έχουν βάλει φωτιά στην κοινωνία της Αρμενίας.

Για δεύτερη μέρα χιλιάδες διαδήλωσαν στο Γερεβάν.

Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν με αντλίες νερού, προκλήθηκαν επεισόδια.

Τουλάχιστον 200 άτομα συνελήφθησαν, αλλά λίγο αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων, περισσότερα από 20 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Ο κρατικός ρυθμιστικός φορέας ανακοίνωσε αυξήσεις κατά 22% από την 1η Αυγούστου.

Έτσι, ο μέσος λογαριασμός μιας οικογένειας θα φτάσει τα επίπεδα των λογαριασμών στην Ευρώπη, όταν οι μισθοί είναι πάνω από 10 φορές χαμηλότεροι.

 

 

 

Πηγή: gr.euronews.com

Διαβάστε περισσότερα...

Πάπας: Υπεύθυνες για τις γενοκτονίες του 20ού αιώνα οι μεγάλες δυνάμεις

Με τις «μεγάλες δυνάμεις» τα έβαλε ο Πάπας Φραγκίσκος, αφού όπως είπε μιλώντας σε νέους στο Τορίνο την περασμένη Κυριακή, ήξεραν ότι διαπράττονται γενοκτονίες στις αρχές του 20ού αιώνα και δεν έκαναν τίποτα για να τις σταματήσουν.

Ο ποντίφικας, αναφερόμενος στις μαζικές δολοφονίες των Εβραίων από τους Ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τις συστηματικές δολοφονίες των χριστιανών στα γκουλάγκ από τον Ιωσήφ Στάλιν και τις εκτελέσεις Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, είπε ότι σε αυτά τα εγκλήματα πρέπει να προστεθούν και οι φόνοι των άλλων χριστιανών, των Ρομά και των ομοφυλόφιλων.

«Οι μεγάλες δυνάμεις είχαν φωτογραφίες των διαδρομών που ακολουθούσαν τα τρένα προς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πείτε μου γιατί δεν τους βομβάρδισαν;» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Όσο για τις εθνοκαθάρσεις του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έκανε λόγο για «μεγάλη τραγωδία στην Αρμενία».

Πέθαναν «πάρα πολλοί άνθρωποι. Δεν ξέρω ακριβώς τον αριθμό, αλλά ήταν πάνω από ένα εκατομμύριο. Πού ήταν τότε οι μεγάλες δυνάμεις; Κοιτούσαν από την άλλη πλευρά» είπε ο Πάπας, χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιήσει τη λέξη «γενοκτονία» όπως είχε κάνει στις 12 Απριλίου αναγνωρίζοντας τη γενοκτονία των Αρμενίων.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι