Menu

Αρμένιος πιανίστας έδωσε συναυλία σε ερείπια πρώην αρμένικης πόλης

Εγινε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Τουρκία

Ο αρμένιος πιανίστας της τζαζ, Τιγκράν Χαμασιάν, έδωσε μία συναυλία στα ιστορικά ερείπια της μεσαιωνικής πόλης Ανί, στα σύνορα  Τουρκίας και Αρμενίας. Στο πλαίσιο της περιοδείας του με τίτλο «Luys i Luso», ο Χαμασιάν θα κάνει συναυλίες σε διάφορες τουρκικές επαρχίες μέχρι τις 30 Ιουνίου. Συνοδεύεται από χορωδία από το Ερεβάν και το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει κυρίως αρμένικους θρησκευτικούς ύμνους.
 
Επίσης θα ερμηνεύσει σε 100 εκκλησίες στην Αρμενία, στη Γεωργία, στον Λίβανο, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ελβετία, στη Τσεχία, στην Αγγλία, στη Γερμανία, στο Λουξεμβούργο, στη Ρωσία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Χαμασιάν, 27 χρόνων, ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία μόλις τριών ετών. Η ενενήντα λεπτών παράσταση του Χαμασιάν στα ερείπια του Ανί, πρωτεύουσας του μεσαιωνικού βασιλείου της Αρμενίας, συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και για λόγους ιστορικής μνήμης, καθώς στην πόλη και την γύρω περιοχή κατοικούσαν μεγάλοι αρμενικοί πληθυσμοί μέχρι τη γενοκτονία του 1915.
 
«Ο Χαμασιάν είναι ένας διάσημος αρμένιος πιανίστας της τζαζ. Δίνει μικρές συναυλίες σε ιστορικές τοποθεσίες και εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, συνοδευόμενος από την κρατική χορωδία της Αρμενίας. Είναι μία συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής. Εμφανίζεται μαζί με 25 άτομα. Την ίδια στιγμή γυρίζεται και ένα ντοκιμαντέρ. Η ομάδα του ντοκιμαντέρ καταγράφει αυτές τις συναυλίες. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι μία ιστορική στιγμή επειδή οι Αρμένιοι είναι συναισθηματικά δεμένοι με το Ανί» είπε η Ταμάρ Ναλτσί, υπεύθυνη για τη διοργάνωση της συναυλίας.
 
 
 
 
 
Πηγή: tovima.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι