Menu

Οι Τούρκοι σφυροκόπησαν αρμενικές συνοικίες στο Χαλέπι

Η προέλαση τουρκικών δυνάμεων των ειδικών επιχειρήσεων στο Χαλέπι, που γίνεται για πρώτη φορά με τέτοιο βάθος μέσα στη Συρία, είχε προφανώς αντικειμενικό σκοπό. Όπως αναφέρει το onalert.gr, επικαλούμενο αναφορές αρμενικής ιστοσελίδας, ο στόχος ήταν να υπάρξουν αντίποινα στην απόφαση της Γερμανίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Το Χαλέπι βρίσκεται στο επίκεντρο των εχθροπραξιών τα τελευταία 24ωρα.

Περισσότεροι από 2.000 μαχητές έχουν συγκεντρωθεί στα βόρεια του Χαλεπίου, σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο παρατήρησης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία.

Το ίδιο κέντρο επικαλείται τις μαρτυρίες πολιτών στο Χαλέπι, σύμφωνα με τις οποίες ένοπλες ομάδες αποτελούμενες από Τούρκους στρατιώτες, έχουν εμφανιστεί στα βόρεια της πόλης. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και η αρμενική ιστοσελίδα, η οποία αποκάλυψε ότι οι ένοπλοι Τούρκοι και οι ομάδες που ηγούνται έχουν στόχο την καταστροφή των αρμένικων συνοικιών.

«Δεν μπορεί αυτός ο έντονος βομβαρδισμός συνοικιών που διαμένουν Αρμένιοι στο Χαλέπι, να είναι τυχαίος, αλλά συνδέεται με την απόφαση του γερμανικού Κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων». Αυτό αναφέρει εμπειρογνώμονας στην αρμενική ιστοσελίδα News, ο οποίος τονίζει ότι η Τουρκία συνεχίζει να χρηματοδοτεί και να ελέγχει τις τρομοκρατικές ομάδες, οι οποίες προέβησαν σε βομβαρδισμούς στις αρμενικές συνοικίες του Χαλεπίου.

«Μετά την έγκριση του ψηφίσματος από την Μπούντεσταγκ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, οι συνοικίες στις οποίες ζουν οι Αρμένιοι στο Χαλέπι υποβλήθηκαν σε σφοδρό βομβαρδισμό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις πολίτες.

«Το χτύπημα της αρμενικής κοινότητας της Συρίας συνδέεται άμεσα με την απόφαση της Μπούντεσταγκ. Φυσικά, υπάρχει και η πιθανότητα καθαρής σύμπτωσης. Αλλά η Τουρκία προσπαθεί να εκτονωθεί με την ήττα που υπέστη από τη γερμανική Βουλή με επίθεση στο Χαλέπι», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ερντογάν: Η Άγκυρα "δεν θα αποδεχθεί ποτέ" τις κατηγορίες περί γενοκτονίας των Αρμενίων

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι κατηγορίες περί γενοκτονίας των Αρμενίων συνιστούν έναν «εκβιασμό» και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν θα τις «αποδεχθεί ποτέ».

Στην οξύτερη μέχρι σήμερα αντίδρασή του μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους προειδοποίησε επίσης ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει την Ευρώπη «στις δικές της έγνοιες» σε περίπτωση που αυτή η διαμάχη δεν διευθετηθεί.

«Το θέμα σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι οι Αρμένιοι. Το αρμενικό ζήτημα χρησιμοποιείται παντού στον κόσμο ως ένα πρακτικό μέσο εκβιασμού εναντίον της Τουρκίας και άρχισαν μάλιστα να το χρησιμοποιούν κι ως ράβδο» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα. «Η θέση μας απέναντι στο αρμενικό ζήτημα είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τις κατηγορίες περί γενοκτονίας» υπογράμμισε.

«Είτε θα βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας με ισότιμο τρόπο, eίτε η Τουρκία θα σταματήσει να αποτελεί ένα φράγμα στα προβλήματα της Ευρώπης. Θα σας εγκαταλείψουμε στις δικές σας έγνοιες» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η απόφαση των Γερμανών βουλευτών «δεν έχει καμία απολύτως αξία» και δεν θα αλλάξει ούτε στο ελάχιστο την τουρκική θέση, είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Αφρική.

Οι βουλευτές «δεν υπολόγισαν το γεγονός ότι κινδυνεύουν να χάσουν έναν φίλο όπως η Τουρκία» σημείωσε.

Νωρίτερα, το πρακτορείο EFE μετέδωσε πως ο Ερντογάν δήλωσε ότι ξ αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο είναι μια «συνωμοσία» κατά της χώρας του, τονίζοντας ωστόσο πως η αντιπαράθεση με το Βερολίνο δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο τούρκος ηγέτης υποστήριξε πως στη «συνωμοσία» εμπλέκονται μέσα ενημέρωσης και πως η απόφαση της Bundestag ελήφθη κατόπιν εντολής από μια «ανώτατη αρχή».

Ο Ερντογάν, ο οποίος έχει ήδη προειδοποιήσει πως η απόφαση θα επηρεάσει τις σχέσεις με τη Γερμανία, σημείωσε πως αυτοί που ενήργησαν κατά των συμφερόντων της Τουρκίας «θα χάσουν έναν σημαντικό φίλο».

Παράλληλα, επέκρινε σκληρά την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ διότι δεν παρενέβη ώστε να σταματήσει την απόφαση της Bundestag.

Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε πως ενώ το ζήτημα σχετίζεται με τη Γερμανία, θα ήταν λάθος να συνδεθεί με τις σχέσεις Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Πηγή: onalert.gr

Διαβάστε περισσότερα...

«New York Times»: Ήταν Γενοκτονία, η πρώτη του 20ού αιώνα

Στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας και στις οργισμένες αντιδράσεις της Άγκυρας, αφιέρωσε η αμερικανική εφημερίδα New York Times το κύριο άρθρο της, την Παρασκευή 3 Ιουνίου, δικαιώνοντας πλήρως την επιλογή των Γερμανών βουλευτών.

«Ήταν γενοκτονία, η πρώτη του 20ού αιώνα. Οι ιστορικοί έχουν αποδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι περίπου 1,5 εκατ. Αρμένιοι δολοφονήθηκαν σκόπιμα ή οδηγήθηκαν στις πορείες θανάτου την περίοδο 1915-16 από την υπό διάλυση Οθωμανική Αυτοκρατορία, που φοβόταν ότι οι Αρμένιοι και οι άλλες χριστιανικές μειονότητες θα τάσσονταν στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας».

Αυτό σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, απαντώντας στους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι το γερμανικό ψήφισμα βασίζεται σε «διαστρεβλωμένα και υποκειμενικά πολιτικά κίνητρα». 

Στο ίδιο άρθρο τονίζεται ότι ήταν μακρά και γεμάτη πάθος «αποστολή» για τους Αρμένιους, εκατομμύρια των οποίων βρίσκονται διασπαρμένοι σε όλο τον κόσμο, «να αναγνωριστεί ότι η σφαγή ήταν γενοκτονία, μια σκόπιμη αγριότητα και όχι μια παράπλευρη απώλεια».

Διαπιστώνεται βέβαια ότι η πλήρης ιστορική δικαίωση των Αρμένιων κάνει πιο επιθετική την Τουρκία, γεγονός που έχει συνέπειες, καθώς η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ στην ταραγμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής, και έχει βαρύνοντα για τη Γερμανία και την ΕΕ ρόλο στην προσφυγική κρίση.

Το κύριο άρθρο της «New York Times»

Αναγνωρίζει ωστόσο ξεκάθαρα τη δίκαιη επιλογή των Γερμανών βουλευτών καταλήγοντας: «Οι Γερμανοί, που με αξιοθαύμαστο τρόπο αντιμετώπισαν τη φρικτή γενοκτονία στη δική τους Ιστορία, έπραξαν το σωστό, αψηφώντας τις απειλές Ερντογάν».

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι