Menu

Aρμενία: μετά την Τουρκία η επικύρωση των διπλωματικών συμφωνιών

Η Αρμενία δεν θα επικυρώσει πριν από την Τουρκία τις ιστορικές συμφωνίες για την εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών που υπογράφησαν τον Οκτώβριο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Αρμενίας, κατηγορώντας την Αγκυρα ότι θέτει νέους όρους.

«Το Κοινοβούλιο της Αρμενίας θα ξεκινήσει τις συζητήσεις για την επικύρωση των πρωτοκόλων μόνο έπειτα από την επικύρωσή τους από το τουρκικό κοινοβούλιο», ανέφερε ο Οβικ Αμπραμιάν στον Τύπο.

Ο Αμπραμιάν κατηγορεί τους Τούρκους αξιωματούχους ότι επιδιώκουν να συνδέσουν την επικύρωση της συμφωνίας για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών με τη διευθέτηση της διαμάχης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για το θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και με τις διαφωνίες μεταξύ Αγκυρας και Γερεβάν σχετικά με τις σφαγές των Αρμενίων την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

«Δεν είναι νόμιμο. Στην αρχή επρόκειτο για την εξομάλυνση των μεταξύ μας σχέσεων χωρίς προϋποθέσεις», πρόσθεσε ο Αμπραμιάν.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο η Αρμενία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνίες για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων και το άνοιγμα των συνόρων των δύο χωρών, μετά από δεκαετίες εχθρότητας.

Τούρκοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι οι συμφωνίες δεν θα επικυρωθούν αν δεν γίνει πρόοδος από την πλευρά της Αρμενίας στο θέμα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι