Menu

Διώξεις για δωροδοκία σε Siemens και ΟΤΕ για την "αρμένικη βίζιτα" της Armentel

Σε κακουργήματα για ενεργητική και παθητική δωροδοκία σε βάρος στελεχών του ΟΤΕ και της Siemens για τις συμβάσεις που υπογράφηκαν με αντικείμενο παροχή έργου στην εταιρεία Armentel, την εταιρία τηλεπικοινωνιών της Αρμενίας που έλεγχε ο ΟΤΕ στην εξόρμησή του την περασμένη δεκαετία στα Βαλκάνια, κατέληξε η πολυετής δικαστική έρευνα.

Η εισαγγελία Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για ενεργητική δωροδοκία ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας σε βάρος των στελεχών της Siemens και παθητική δωροδοκία των στελεχών του ΟΤΕ  καθώς και άμεση συνέργεια στην πράξη. Η δίωξη ασκήθηκε τώρα καθώς το αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις Αρμένικες αρχές άργησε περίπου 1,5 χρόνο να ικανοποιηθεί με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και πάλι η διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης.

Οι «συμβάσεις» - μίζες

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα που οδήγησαν στην ποινική δίωξη, το 2006 κι ενώ ο ΟΤΕ ετοιμαζόταν για αποχώρηση  από την Αρμενία και για πώληση της Armentel υπογράφηκαν συμβάσεις παροχής έργου με την Siemens, οι καταγγελίες για τα μαύρα ταμεία της οποίας κυκλοφορούσαν σε όλα τα εισαγγελικά γραφεία του κόσμου. Οι συμβάσεις αυτές υπογράφηκαν από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο του 2006, έφταναν το συνολικό ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ και η εκτίμηση είναι πώς ουσιαστικά ήταν εικονικές μόνο και μόνο για να δοθούν «μαύρα χρήματα» για μίζες.

Οι ενδιάμεσοι «υπεργολάβοι»

Την ίδια περίοδο που δρομολογούνται αυτές οι ύποπτες συμβάσεις, της Siemens, ο ΟΤΕ έχει βάλει πωλητήριο στην Armentel (κατείχε από το 1998 το 90% της εταιρείας) και κάποιοι υποψιάζονται ότι μέρος του χρήματος μπορεί να αποτελούσε μίζα για στελέχη του ΟΤΕ. Ενώ λοιπόν ο ΟΤΕ ήταν υπ΄ ατμόν από την Artmentel, οι συμβάσεις της Siemens έπεφταν βροχή και με μια δεύτερη αρμενική εταιρεία, την Byurakn Ltd, η οποία με δύο συμφωνίες εισέπραξε 880.000 ευρώ σε δύο μήνες (τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2006).Αυτό που απομένει βέβαια είναι να βρεθούν και οι αποδέκτες των χρημάτων...
Πηγή: capital.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι