Menu

Ξεχωριστή μουσική εμπειρία με τη φωνή του Serj Tankian

Γράφει ο Γιώργος Βαϊλάκης

Ακρως αντισυμβατική συναυλία καθώς οι στίχοι των τραγουδιών παραμένουν έντονα πολιτικοποιημένοι ενάντια στο κατεστημένο, τον πόλεμο και τα συμφέροντα των μεγάλων.

Για μια μοναδική και άκρως αντισυμβατική συναυλία έρχεται ο Serj Tankian (ο frontman των «System of A Down») την Τρίτη 17 Αυγούστου, στο Θέατρο TerraVibe Park, στην Αθήνα.

Η συναυλία αναμένεται να είναι μία πραγματικά ξεχωριστή μουσική εμπειρία με τη γεμάτη ένταση φωνή του Serj Tankian σε ένα πρόγραμμα πλημμυρισμένο από τραγούδια που αγαπήσαμε για τον πολιτικοποιημένο τους χαρακτήρα, τόσο από τα άλμπουμ του συγκροτήματος, όσο και από τον προσωπικό του δίσκο «Elect the Dead».

Ορχήστρα
Μια ιδιαίτερη βραδιά στην οποία όλα τα συμφωνικά μέρη των τραγουδιών θα πλαισιωθούν από οκταμελή κλασική ορχήστρα. Αλλά και ένα «πείραμα» που δοκιμάστηκε με το «Elect the Dead Symphony», αυτή τη φόρα όμως συνδυασμένο με μια ηλεκτρική μπάντα.

Ο Serj Tankian γεννήθηκε στο Λίβανο από Αρμένιους γονείς και μετανάστευσε στην Αμερική σε μικρή ηλικία. Μετά το τέλος των σπουδών του, το 1995, μαζί με τρεις φίλους από την Αμερικανο-αρμένικη κοινότητα θα δημιουργήσουν τους «System Of A Down».

Με μουσική επηρεασμένη από το alternative rock, το heavy metal, την jazz καθώς και την παραδοσιακή μουσική της Αρμενίας κυκλοφόρησαν το 1998 το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ και αμέσως γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Ωσπου, το 2001 κυκλοφορούν το «Toxicity» που θεωρείται η νέμεσις του αμερικάνικου ονείρου, ενώ ακολούθησαν το «Steal This Album» το 2002 και το διπλό άλμπουμ «Mezmerize/Hypnotize» που το Μάιο του 2005 έφτασε στις κορυφές του αμερικάνικου Billboard.

Εναν χρόνο αργότερα οι «System of A Down», στο απόγειο πια της καριέρας τους και έχοντας πουλήσει πάνω από 16 εκατομμύρια δίσκους, αποφασίζουν να κάνουν ένα διάλειμμα στην κοινή μουσική τους πορεία, δηλώνοντας ότι κάποια στιγμή θα επανενωθούν.

Σόλο 
Στο μεταξύ, ο Serj Tankian γράφει τραγούδια και παίζει ο ίδιος όλα σχεδόν τα όργανα στo solo άλμπουμ του, με το γνώριμο ροκ ήχο των «System of Down» συνδυασμένο με αρμένικα παραδοσιακά όργανα. Οσο για τους στίχους του, παραμένουν έντονα πολιτικοποιημένοι ενάντια στο κατεστημένο, τον πόλεμο και τα συμφέροντα των μεγάλων- σε μια εποχή μάλιστα όπου το αίτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης μοιάζει να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ στον δυτικό κόσμο.

Πηγή: Imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι