Menu

H Αρμενία συμμετέχει στην 14η Γενική Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών του Οργανισμού Βιομηχανικής Ανάπτυξης

ΒΙΕΝΝΗ. - Η 14η Γενική Διάσκεψη του ΟΗΕ για τη Βιομηχανική Ανάπτυξη (UNIDO) άνοιξε στη Βιέννη τη Δευτέρα.

Η Γενική Διάσκεψη, η οποία συγκαλείται κάθε δύο χρόνια, είναι το ανώτατο όργανο του Οργανισμού και αποτελείται από 174 κράτη-μέλη.

Το συνέδριο έχει τίτλο «Η νέα βιομηχανική επανάσταση: να γίνει βιώσιμη", η υπηρεσία τύπου του Αρμενικού ΥΠΕΞ ενημέρωσε . Ο Αντικαγκελάριος της Αυστρίας Michael Spindelegger, Γενικός Διευθυντής της UNIDO κ. Kandeh Yumkella, οι υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα έχουν ομιλίες κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης.

Ο Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Αρμενίας, μόνιμος εκπρόσωπος της Αρμενίας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, πρέσβης κ. Arman Kirakosyan είχε μια ομιλία στο Συνέδριο την Τετάρτη. Σχετικά με το πρόγραμμα της βιομηχανικής ανάπτυξης στην Αρμενία, η οποία στοχεύει στη μείωση της φτώχειας.

Ο κ. Kirakosyan μίλησε επίσης για τα έργα που υλοποιήθηκαν από κοινού με τη UNIDO, ιδίως εκείνων για τις νεοσυσταθείσες επιχειρήσεις, την υποστήριξη στις κοινότητες με ευάλωτο πληθυσμό και τους πρόσφυγες, στην ανάπτυξη και εφαρμογή καθαρότερης παραγωγής σε ορυχεία, χημικών και τη βιομηχανία τροφίμων, καθώς και στο κέντρο βιομηχανικής ανάπτυξης του UNIDO που άνοιξε πρόσφατα στην Αρμενία.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Οι παιδεραστές θα στειρώνονται στην Αρμενία

Ερεβάν. - ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Hrayr Tovmasyan δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης  με δημοσιογράφους  την Πέμπτη, ότι η γενική τάση δείχνει ότι η παιδεραστία αυξάνεται στην Αρμενία. "Αυτό το είδος του εγκλήματος ίσως κρυβόταν στο παρελθόν, αλλά, με τη δημοσιοποίηση , αυτού του είδους των αξιόποινων πράξεων. Δεν αποκλείω ότι το επίπεδο ευαισθητοποίησης θα μπορούσε να αυξηθεί, " συνέχισε ο κ. Tovmasyan.

Την Πέμπτη, η αρμενική κυβέρνηση ενέκρινε νομοσχέδιο για τη εκτέλεση στείρωσης ως τιμωρία για τους παιδεραστές. Αλλά πρώτα, ο παιδόφιλος θα πρέπει να εκτίσει την ποινή και στη συνέχεια να υποβληθεί σε ειδική εξέταση, πριν από την απελευθέρωση του. Και αν η εξέταση καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο παιδεραστής αποτελεί απειλή για την κοινωνία, το άτομο θα πρέπει είτε να υποβάλλονται σε υποχρεωτική θεραπεία, ή να στειρωθεί. Η στείρωση πρέπει να είναι σε εθελοντική βάση και μέσω έγχυσης χημικών ορμονών στον ασθενή.

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ο πρόεδρος του Λίβανου θα επισκεφτεί στις 8 Δεκεμβρίου την Αρμενία

Ο Πρόεδρος του Λιβάνου κ. Μισέλ Σουλεϊμάν θα αρχίσει την επίσημη επίσκεψη του στην Αρμενία στις 8 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το Λιβανέζικη Αρμενική εφημερίδα Azdak, ο κ. Σουλεϊμάν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο κ. Serzh Sargsyan, τον Πρωθυπουργό Tigran Sargsyan και άλλους ανώτερους αξιωματούχους. Οι συζητήσεις κατά τις συνεδριάσεις θα επικεντρωθούν στη διμερή συνεργασία και την ενίσχυση των διμερών δεσμών.
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα και η Κύπρος μπλοκάραν τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ΕΕ στην συνεδρίαση για τη Συρία

Η Τουρκία δεν έλαβε πρόσκληση για τη Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου για τη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη Συρία μετά από βέτο που ασκησαν η Ελλάδα και η Κύπρος στη συμμετοχή της Τουρκίας, Αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Zaman .

Η Γαλλία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ζήτησε από τα άλλα κράτη της ΕΕ να προσκαλέσει το μη μέλος της ΕΕ την Τουρκία στην υπουργική σύνοδο της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση της Συρία. Αλλά η Ελλάδα και η Κύπρος, τα δύο κράτη μέλη της ΕΕ που έχουν μακροχρόνιες διαφορές με την Τουρκία για τη μοίρα της Κύπρου, προέβαλαν αντιρρήσεις ως προς τη συμμετοχή της Τουρκίας, αναφέρουν τουρκική διπλωματικές πηγές.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι νωρίτερα, δήλωσαν οτι ο γαλλικές αρχές είχαν επαφή μαζί τους σχετικά με την πρότασή και ότι η Άγκυρα ήταν διατεθειμένη να παραστεί, αν είχε μια επίσημη πρόσκληση, και συνεχίζοντας οι Τούρκοι αξιωματούχοι έμαθαν την Τετάρτη ότι η Άγκυρα δεν θα έπρεπε να προσκληθεί λόγω της ελληνικής και κυπριακής αντιπολίτευσης.

Η συνάντηση της Πέμπτης αναμένεται να περιλαμβάνει παρουσίαση από τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, ο οποίος την Κυριακή ανακοίνωσε οικονομικές κυρώσεις κατά της Συρίας. "Έχουμε προτείνει ότι η Τουρκία θα πρέπει να κληθεί αναφέρει την Δευτέρα το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών που συναντήθηκε για να συζητήσει την κατάσταση στη Συρία. Αυτή η πρόσκληση, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική στα μάτια μας, εξετάζεται στις Βρυξέλλες, "

Η Γαλλία έχει επίσης προτείνει ότι η Τουρκία, η οποία μοιράζεται 800-χιλιόμετρα (500 μίλια) σύνορα με τη Συρία, να χρησιμοποιηθεί, για να εξασφαλίσει ανθρωπιστικό διάδρομο για την προστασία των αμάχων στους οκτώ μήνες λαϊκής εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Όμως, η Τουρκία δήλωσε ότι ένα τέτοιο μέτρο δεν είναι στην ημερήσια διάταξη.

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Εγκεμέν Μπαγίς: "Βάλε την εκεί που ξέρεις"

Μια αναφορά Ολλανδού ευρωβουλευτή στη λογοκρισία στην Τουρκία προκάλεσε την οργή του Εγκεμέν Μπαγίς. Δείτε πώς απάντησε ο Τούρκος υπουργός, στη θέα μιας... γελοιογραφίας


Egemen Bagis(AKP) Barry Madlener tarafindan... by Stefanelonikitelo

Στέφανος Νικήτας

Άναψαν τα αίματα στην κοινή Κοινοβουλευτική Επιτροπής Τουρκίας-Ε.Ε μεταξύ του Τούρκου υπουργού για θέματα της Ε.Ε Εγκεμέν Μπαγίς, και του Ολλανδού ευρωβουλευτή Μπάρι Μάντελερ, γνωστού για τις αντιτουρκικές του θέσεις

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ολλανδός είπε πως πάρα πολλοί γελοιογράφοι στην Τουρκία ζουν με τον φόβο της σύλληψης, παρουσιάζοντας μία κορνιζαρισμένη γελοιογραφία του Τούρκου Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ, την οποία και προσπάθησε να του προσφέρει και ως δώρο.

Η γελοιογραφία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Penguen και αναγράφει "Δεν υπάρχει Θεός". Αμέσως μετά τη δημοσίευση, είχε ασκηθεί εισαγγελική δίωξη εναντίον του σκιτσογράφου για προσβολή του Ισλάμ. Ο Μπαγίς φανερά ενοχλημένος επέστρεψε την γελοιογραφία στον Μάντελερ λέγοντάς του "βάλε την εκεί που ξέρεις".

Σε δηλώσεις του αργότερα ο Τούρκος υπουργός είπε πως ο ευρωβουλευτής δεν είχε το κατάλληλο μέγεθος να αναμετρηθεί μαζί του και ότι κάποιοι στην Ευρώπη που υποφέρουν από ρατσισμό μπορούν να τύχουν νοσηλείας στην Ανατολία.

 

 

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι