Menu

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση των πιστών στη Βηθλεέμ

Τουλάχιστον 130.000 πιστοί του Χριστιανισμού προσήλθαν και φέτος στο επίκεντρο του εορτασμού της γέννησης του Χριστού, στη Βηθλεέμ.
Ο ναός της Γεννήσεως, γέμισε από επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που συνέρρευσαν για να τιμήσουν την ιερή ημέρα.

Χθες τελέστηκε η νυχτερινή Λειτουργία, παρουσία και του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο κατάμεστος ναός έγινε σύμβολο και της ιστορίας της περιοχής, καθώς περικυκλώνεται από το τείχος που έχει στήσει το Ισραήλ γύρω από τη Δυτική Όχθη. Ο δήμαρχος της Βηθλεέμ, Βίκτορ Μπαταρσέχ, ανέφερε στο δικό του μήνυμα για την ημέρα την ελπίδα του οι φετινοί εορτασμοί να φέρουν τους Παλαιστίνιους πιο κοντά στο όραμά τους για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.
Η κοσμοσυρροή θεωρείται πολύ πιο αυξημένη από πέρσι.

«Η εκκλησία θα είναι αρωγός στις δύσκολες στιγμές που ζούμε», ήταν το μήνυμα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου.

Υπενθυμίζεται ότι και ο ναός της Γεννήσεως, αποτελεί ένα από τα προσκυνήματα των «Αγίων Τόπων», που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο διαφωνίας, όσον αφορά το διαχειριστικό ιδιοκτησιακό καθεστώς τους, μεταξύ Ορθόδοξων, Αρμενίων και Καθολικών. Φέτος, πάντως, δεν σημειώθηκαν εντάσεις.
Διαβάστε περισσότερα...

Στην Ισραηλινή βουλή η γενοκτονία των Αρμενίων

Μία επιτροπή του ισραηλινού κοινοβουλίου αναμένεται να εξετάσει ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Αρμενίων, μέτρο που αναμένεται ότι θα επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία.

Η επιτροπή εκπαιδευτικών θυμάτων θα συνεδριάσει για να συζητήσει την πρόταση νόμο που θα ορίζει την 24η Απριλίου-την ημέρα που ξεκίνησαν οι σφαγές στην Αρμενία το 1915-ως ημέρα μνήμης της "σφαγής του αρμενικού λαού".

Το κοινοβούλιο είχε απορρίψει μια παρόμοια πρόταση το 2007, όταν το Ισραήλ και η Τουρκία διατηρούσαν στενούς δεσμούς. Όμως οι σχέσεις των δύο χωρών διαταράχθηκαν μετά το θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών από τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις που επιχείρησαν να σταματήσουν το στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, τον Μάιο του 2010. Τον Οκτώβριο, η Τουρκία απέλασε τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα και ακύρωσε τις στρατιωτικές συμφωνίες που είχε συνάψε με τη χώρα.

"Είναι χρόνια που επεξεργαζόμαστε" αυτό το νομοσχέδιο, είπε η Ζορζέτ Αβακιάν, μέλος της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής της Ιερουσαλήμ, μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο. "Ελπίζουμε πως ήρθε η ώρα", πρόσθεσε.

"Επί χρόνια η ισραηλινή κυβέρνηση αρνιόταν να αναγνωρίσει τη γενοκτονία για κυνικούς, στρατηγικούς και οικονομικούς λόγους, που συνδέονταν με τις σχέσεις της με την Τουρκία", είπε η Ζαχάβα Γκαλ-Ον, βουλευτής με το αριστερό κόμμα Μερέτζ, που στηρίζει το νομοσχέδιο.

Η σφαγή περίπου 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων το 1915 αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ το 1985 ως γενοκτονία, όμως η Τουρκία απορρίπτει κατηγορηματικά αυτό το χαρακτηρισμό κάνοντας λόγο για νεκρούς σε μάχες και για απελάσεις. Την περασμένη εβδομάδα η Άγκυρα αντέδρασε έντονα όταν το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο με τον οποίο ποινικοποιείται η άρνηση της γενοκτονίας. Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι παγώνει τη στρατιωτική συνεργασία της με τη Γαλλία, ανακάλεσε τον πρεσβευτή της και κατηγόρησε με τη σειρά της τους Γάλλους για γενοκτονία στην Αλγερία.
Πηγή: news247.gr
Διαβάστε περισσότερα...

“Ναι κάναμε γενοκτονίες”.Φωνές λογικής από τη Τουρκία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε κατάσταση αμόκ,μετά από την απόφαση του Γαλλικού Κοινοβουλίου σχετικά με την Γενοκτονία των Αρμενίων. 

Απειλούν Θεούς και δαίμονες και προσπαθούν να πείσουν τη παγκόσμια κοινή γνώμη ότι …οι Γάλλοι έσφαξαν περισσότερους ανθρώπους στην Αλγερία,άρα…δεν υπάρχει πρόβλημα! 

Υπάρχουν κι άλλες φωνές όμως στη Τουρκία.Ψύχραιμες και σοβαρές. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Taraf Αχμέτ Αλτάν,μ΄ ένα κείμενό του κάνει αυτές τις φωνές της λογικής να ακουστούν.

 

Του ΑΧΜΕΤ ΑΛΤΑΝ

Το Γαλλικό Κοινοβούλιο με 50 βουλευτές που συγκεντρώθηκαν απαγόρευσαν “την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων”.
Η Τουρκία χοροπήδησε.
Όπως ο Νασρεντίν Χότζας έψαχνε στον δρόμο αυτό που είχε χάσει στον στάβλο, έτσι και εμείς προτιμάμε να θυμώνουμε με την Γαλλία, διότι αυτό είναι πιο εύκολο.
Δεν καθόμαστε να ερευνήσουμε το τι έγινε το 1915. Οι ηγέτες του “Ένωση και Πρόοδος” και ιδιαίτερα ο Ενβέρ Πασάς που έστησε φιγουρατζίδικες σχέσεις με τους Γερμανούς που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούνε ως “προδοσία προς την πατρίδα”, ήταν από τους ανθρώπους που εύκολα έκαναν δολοφονίες.
Σκότωσαν Αρμένιους, γυναίκες, μωρά και γέρους σκότωσαν.
Κανείς δεν υπάρχει εξ όσων ξέρω που να λέει ότι “δεν σκοτώσαμε”, αλλά αντ’ αυτού λένε πως “οι Αρμένιοι πέθαναν καθοδόν για εξορία” ή ότι “κι εκείνοι σκότωσαν μουσουλμάνους”.

Βέβαια πέρα από το ότι ήταν Αρμένιοι, τι σχέση είχαν με τις συμμορίες που σκότωναν μουσουλμάνους στα ρωσικά σύνορα, η γυναίκα στην Προύσα, ο γέρος στην Μαλάτια και το παιδί στα Άδανα που τα σκότωσαν ;
Και επιτέλους τι είδους “ταξίδι εξορίας” ήταν αυτό που καθοδόν του πέθαναν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα ;
Αρνούμενοι τις αμαρτίες των μελών του “Ένωση και Πρόοδος” είναι σαν να τις στηρίζουμε και να γινόμαστε μέτοχοι σε δολοφονίες.
Αφήστε να λένε ότι θέλουν οι Γάλλοι, το σημαντικό είναι για ποιο λόγο εσείς γίνεστε συνένοχοι στα εγκλήματα των μελών του “Ένωση και Πρόοδος”;
Εάν υιοθετείτε την άποψη τους πως “οι δολοφονίες είναι φιλοπατρία”, τότε μήπως θα στηρίξετε και τις υπόλοιπες δολοφονίες που έγιναν με την ίδια λογική ;
Η ίδια νοοτροπία έβαλε να σκοτώσουν τον Αλή Σουκρού Μπέι, η ίδια νοοτροπία κρέμασε τον Ισκιλιπλί Ατίφ Χότζα, η ίδια νοοτροπία έπνιξε χιλιάδες άτομα στο Ντέρσιμ με χημικά αέρια, η ίδια σκότωσε τον Σείχη Σαίντ, η ίδια έκανε τα στρατιωτικά πραξικοπήματα, και η ίδια έστειλε στην αγχόνη τον Ντενίζ και τους συντρόφους του.
Σε όλα αυτά θα είστε συνένοχοι ;
Μπροστά μας υπάρχουν οι δολοφονίες του Σουσουρλούκ. Υπάρχει η Εργκενέκον. Υπάρχει η JITEM. Υπάρχουν τα πυρπολημένα τρεις χιλιάδες χωριά, υπάρχουν οι χιλιάδες δολοφονηθέντες στους δρόμους Κούρδοι. Ποιανής άραγε νοοτροπίας αποτέλεσμα είναι νομίζετε αυτά ;
Εάν είχε αποδοθεί λογαριασμός για τα γεγονότα του 1915, και αν τους ενόχους δεν τους είχε δικάσει το δικαστήριο των Οθωμανών αλλά Δικαστήριο της Δημοκρατίας στην Άγκυρα, τότε και οι μετέπειτα σφαγές και δολοφονίες δεν θα γινόταν.
Αλλά δεν μπορέσαμε να ιδρύσουμε μια τέτοια δημοκρατία.
Γυρίσαμε την πλάτη στις παλιές αμαρτίες και διαπράξαμε νέες.
Κάθε αμαρτία που δεν ερευνήθηκε ανοίγει τον δρόμο για μια νέα, κάθε έγκλημα που δεν ερευνήθηκε ανοίγει τον δρόμο για ένα νέο έγκλημα. Ήδη άνοιξε. Εάν είναι να ιδρύσουμε μια νέα Τουρκία, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις αλήθειες του παρελθόντος.
Πηγή: onalert.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι