Menu

Οι Τουρκοκύπριοι υποβάλλουν μήνυση κατά του Ερντογάν

Νέο συλλαλητήριο έχει προγραμματισθεί για αύριο στα κατεχόμενα αυτή τη φορά εναντίον του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν.

Νέο συλλαλητήριο έχει προγραμματισθεί για αύριο στα κατεχόμενα αυτή τη φορά εναντίον του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν. Τα πνεύματα οξύνονται πλέον επικίνδυνα στην κατεχόμενη Κύπρο, λόγω των κονδυλίων που τους έκοψε η τουρκική κυβέρνηση, και τώρα οι Τουρκοκύπριοι στρέφονται και εναντίον των εποίκων.

Την ίδια ώρα 15 δικηγόροι από τα κατεχόμενα με επιστολή τους προς το Γραφείο του Δημόσιου Κατήγορου στην Άγκυρα κατηγορούν τον Τούρκο Πρωθυπουργό ότι προσέβαλε με τις δηλώσεις του (περί υιοθετημένων κτλ.) τους Τουρκοκύπριους και ζητούν την τιμωρία του. Στην επιστολή-μήνυσή τους, οι 15 δικηγόροι σημειώνουν ότι η κίνησή τους δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας, αλλά κατά του Ερντογάν.

Το συλλαλητήριο που οργανώνεται στα κατεχόμενα προβλέπεται να είναι ογκώδες και αναμένεται να στείλει μηνύματα και προς το κατοχικό καθεστώς, αλλά και προς την τουρκική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τον αυξημένο αριθμό εποίκων που εισρέουν στην Κύπρο, αλλά και για τα οικονομικά μέτρα που τους έχουν επιβληθεί.

Ο ηγέτης του τουρκοκυπριακού κόμματος της Κοινοτικής Δημοκρατίας κ. Μεχμέτ Τσακιτζή είπε σε δηλώσεις του ότι η «δέσμη οικονομικών μέτρων» επιβλήθηκε από την Άγκυρα στους Τουρκοκύπριους και ζήτησε παραίτηση της ψευδοκυβέρνησης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο λόγος που οι Τουρκοκύπριοι αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι η μη επίλυση του κυπριακού, η οποία περισσότερο επηρεάζει τους Τουρκοκύπριους.

Ο ψευδοπρωθυπουργός των κατεχόμενων κ.Ιρσέν Κουτσιούκ (ο οποίος προσφάτως βρισκόταν στην Άγκυρα επιχειρώντας να εκτονώσει την κατάσταση) κάλεσε τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου να μην αναρτήσουν πανό που να ενοχλήσει την Τουρκία.

 

Πηγή: tovima.gr

Διαβάστε περισσότερα...

System of a Down Announces North American Tour Dates

LOS ANGELES—System of A Down, the legendary rock band comprised on Armenian-American musicians, announced a handful of North American tour dates on its Web site on Tuesday.

“We’re excited” the band said to its fans on the date announcement, “before our trip to Europe this summer.” The band also announced that band Gogol Bordello will be joining the our as a special guest.

Below are is the first group of dates, along with on-sale dates and ticketing information. For more information visit here.

5/10/11: Edmonton, AB – Rexall Place (on-sale Sat 3/5, 10am MST)
5/12/11: Vancouver, BC – Rogers Arena (on-sale Sat 3/5, 10am PST)
5/13/11: Seattle, WA – Key Arena (on-sale Fri 3/4, 10am PST)
5/15/11: Mountain View, CA – Shoreline Amphitheatre (on-sale Fri 3/4, 10am PST)
5/18/11: Denver, CO – Comfort Dental Amphitheatre (on-sale Sat 3/5, 10am MST)
5/19/11: Albuquerque, NM – Journal Pavilion (on-sale Fri 3/4, 10am MST)
5/22/11: Las Vegas, NV – The Pearl (on-sale Sat 3/5, 1pm PST)

 

Source: asbarez.com

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι