Menu

Η Kim Kardashian ποζάρει για 3D περιοδικό

Πρωτοπόρος ξανά η Kim Kardashian, αυτή τη φορά ποζάρει για το πρώτο τρισδιάτατο περιοδικό. Το « World’s Most Beautiful 3D Magazine» επέλεξε...
την πληθωρική Kim για το πρώτο 3D εξώφυλλό του. Το τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 8 του μήνα και η ριάλιτι σταρ φρόντισε να τους ενημερώσει όλους μέσω της ιστοσελίδας της: «Πόσο απίστευτο είναι αυτό. Ήθελα από καιρό να σας ενημερώσω, αλλά έπρεπε να περιμένω την κατάλληλη στιγμή», ανέφερε η Kardashian η οποία έβαλε τις φωτογραφίες της στη σελίδα της. Οι αναγνώστες του περιοδικού θα πρέπει να έχουν και 3D γυαλιά για να το απολαύσουν.
Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκία: Τοποθέτηση στρατηγού, κατηγορούμενου για ανατροπή του Ερντογάν

Διοικητής στη διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δογμάτων τοποθετήθηκε με απόφαση του τουρκικού συμβουλίου κρίσεων, ο πρώην αρχηγός της Δ΄ Στρατιάς (Στρατιά Αιγαίου) στρατηγός Νουσρέτ Τάσντελερ, ο οποίος είναι κατηγορούμενος σε μία υπόθεση που, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, «θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματική κρίση με την Ελλάδα».

Πρόκειται για την υπόθεση δημιουργίας ιστοσελίδων «μαύρης προπαγάνδας» στο διαδίκτυο από το τουρκικό γενικό επιτελείο με σκοπό την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Ερντογάν, αλλά, μεταξύ άλλων, και των σχέσεων με την Ελλάδα. Κατηγορούνται 22 ανώτατοι και ανώτατοι αξιωματικοί, για τους οποίους μάλιστα ο εισαγγελέας έχει ζητήσει έκδοση εντάλματος σύλληψης. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι «προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας με χρήση βίας ή προσπάθειας παρεμπόδισης του έργου της κυβέρνησης».

Το θέμα είχε έλθει για πρώτη φορά στην επικαιρότητα με ένα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ταράφ» στις 2 Φεβρουαρίου 2009. Η εφημερίδα έγραφε ότι το τουρκικό γενικό επιτελείο είχε δημιουργήσει 35 ιστοσελίδες στο διαδίκτυο «με σκοπό τον ψυχολογικό πόλεμο». Αναφερόταν μάλιστα και οι τίτλοι των ιστοσελίδων μεταξύ των οποίων υπήρχαν οι «greekmurderers.net», «pontuslu.com» και άλλες. Αμέσως μετά το δημοσίευμα το επιτελείο είχε ανακοινώσει ότι οι εν λόγω ιστοσελίδες έχουν κλείσει.

Στις 4 Νοεμβρίου 2009, δόθηκε στη δημοσιότητα επιστολή ανώνυμου αξιωματικού προς τον εισαγγελέα, στην οποία γινόταν λόγος για «χούντα» μέσα στο στράτευμα που παρακολουθεί περίπου 400 ιστοσελίδες, τις οποίες έχει κατηγοριοποιήσει ως «ισλαμιστικές», «διαμελιστικές» (φιλοκουρδικές), «αριστερές» κλπ. Η επιστολή συνοδευόταν κι από τον κατάλογο των ιστοσελίδων αυτών. Ταυτόχρονα, παρουσιαζόταν και δεύτερος κατάλογος ιστοσελίδων που έμμεσα χρησιμοποιούσε, όπως αναφερόταν στην επιστολή η «χούντα», για λόγους προπαγανδιστικούς.

Μεταξύ των ιστοσελίδων, υπήρχαν και τρεις ελληνικού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για τις ιστοσελίδες www.greekmurderers.com, www.yunanli. com και www.pontuslu.com.

Η εφημερίδα «Ταράφ» πριν από μερικές μέρες, στις 31 Ιουλίου, αναφερομένη και πάλι στο θέμα έγραψε ότι σύμφωνα με το γενικό επιτελείο «η ιστοσελίδα greekmurderes.net περιλαμβάνει κείμενα προς ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι Έλληνες».

Η «Ταράφ» σημείωσε σχετικά το εξής: «Η ομολογία αυτή σχετικά με την ιστοσελίδα αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματική κρίση. Προκύπτει δηλαδή ότι το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων έκανε μαύρη προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας η οποία είναι σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ. Ευτυχώς οι Έλληνες αυτή την περίοδο ασχολούνται με τα δικά τους προβλήματα σε βαθμό που δεν ενδιαφέρονται με αυτά». Η εφημερίδα έγραψε επίσης ότι το περιεχόμενο των ιστοσελίδων είναι προσβάσιμο και σήμερα μέσω της ιστοσελίδας «archive.org».

Η υπόθεση με τις προπαγανδιστικές ιστοσελίδες, ουσιαστικά εξετάζεται στο δικαστήριο μαζί με μία άλλη υπόθεση που συνεχίζεται εδώ και περίπου δύο χρόνια. Σε αυτήν κατηγορούνται διάφοροι αξιωματικοί για τη σύνταξη του «σχεδίου καταπολέμησης της οπισθοδρόμησης».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στόχος των αξιωματικών ήταν «η φθορά της κυβέρνησης Ερντογάν και του θρησκευτικού τάγματος του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν».

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο συνταγματάρχης Ντουρσούν Τσιτσέκ, ο οποίος, κατά την ακροαματική διαδικασία, κατέθεσε, στις 2 Ιουλίου 2011, ότι «οι ιστοσελίδες δημιουργήθηκαν για να περιγραφούν τα εξωτερικά προβλήματα της Τουρκίας. Εάν σταματήσει η δραστηριότητα αυτή, θα ζημιωθεί το έθνος και το κράτος μας. Θα δικαιωθούν οι ισχυρισμοί των Αρμενίων. Εργαζόμαστε επί του Ποντιακού ζητήματος. Υπάρχει ένας Έλληνας πολίτης που έχει έλθει στην Τουρκία 98 φορές και δίνει διάφορα μηνύματα. Τι θα γίνει, εάν δεν παρακολουθηθεί;"

Στο κατηγορητήριο, που έγινε δεκτό πριν από μερικές μέρες από το δικαστήριο, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι σε στρατιωτικά έγγραφα που βρέθηκαν κατά τις έρευνες σχετικά με την υπόθεση αναφέρεται ότι «τα εθνικιστικά κόμματα είναι αυτά που μπορούν να πάρουν ψήφους από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Με την αναπαραγωγή ειδήσεων σχετικά με την Αρμενία και την Ελλάδα που θα προκαλέσουν την αντίδραση της κοινής γνώμης, θα επιδιωχθεί η μείωση της εκλογικής δύναμης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης προς όφελος των εθνικιστικών κομμάτων».

 

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκικές φοβίες και ελληνική δράση

Γράφει ο Νικόλαος Λυγερός

Όταν οι δικοί μας συνειδητοποιήσουν ότι η Τουρκία έχει διαχρονικά δομικά προβλήματα και κρατιέται μόνο μέσω μίας τεχνητής αντιπαράθεσης μεταξύ πολιτικού και στρατιωτικού πεδίου, τότε θα καταλάβουν ότι η μοναδική δύναμή της είναι το φαινομενικό, το οποίο οφείλεται στις αδυναμίες των αντιπάλων της. Θεωρούμε ότι έχει μία μονομανία με την πατρίδα μας, ενώ η ύπαρξη μας εδώ και τόσους αιώνες απέναντί της αποδεικνύει την ανικανότητά της να μας εξοντώσει. Εξετάζουμε τη θέση μας πάντα με ένα παθητικό τρόπο, λες και είμαστε απλώς ένα ενδιάμεσο μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι όμως δεν είναι μόνο αυτή η συνεισφορά μας στην ανθρωπότητα. Ο ελληνισμός δεν είναι μία οντότητα που έχει φοβίες, όπως ο κρατικός φορέας, παράγει ένα έργο για όλους και δεν περιορίζεται σε μορφή ελλαδικής μιζέριας που προσπαθούν να μας μάθει η κοινωνία και δημοσιογραφία του κενού. Κάθε φορά που δίνουμε σημασία σ' ένα υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος έχει το επίπεδο ενός υπουργού τύπου, το κάνουμε για να κρύψουμε τις δικές μας αδυναμίες στρατηγικής διαχείρισης μίας κρίσης. Προωθούν έννοιες του τύπου ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ η πραγματικότητα της ιστορίας αποδεικνύει ότι επιθυμούν να συνομιλούν με ραγιάδες. Διότι τι άλλο να πούμε, όταν μιλούν να χωρίσουν το Αιγαίο στα δύο. Ο Ελληνισμός γεννήθηκε στο Αιγαίο και πουθενά αλλού. Με ποιο δικαίωμα, λοιπόν, διεκδικούν αυτόν τον χώρο; Μήπως επειδή εμείς οι ίδιοι θεωρούμε χαμένες τις λεγόμενες αλησμόνητες πατρίδες; Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι με το πρόσχημα της τεχνητής κρίσης που πρόκειται να μας πείσουν ότι πρέπει να κάνουμε παραχωρήσεις. Τα ελληνικά νησιά δεν είναι για ξεπούλημα ακόμα και να το ήθελε ο κρατικός φορέας. Όλοι έχουμε καταλάβει την αξία της ΑΟΖ και της οικονομικής δραστηριότητας. Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία. Γι' αυτό το λόγο κάνει τόσες προσπάθειες για να παρακάμψει το Διεθνές Δίκαιο, μόνο που έχει εναντίον της και την τοποστρατηγική. Κι αν καταφέρει να λυγίσει το πρώτο λόγω δικών μας λανθασμένων χειρισμών, η δεύτερη δε θα γονατίσει. Η ουσία είναι μία σε αυτό το πλαίσιο: η τοποστρατηγική δομή του Αιγαίου είναι ανθεκτική, και αυτή περιλαμβάνει και το Καστελλόριζο με το σύμπλεγμά του. Και γνωρίζουμε ότι αποτελεί την αιχμή του δόρατος όχι μόνο για την Ανατολική ΑΟΖ της Ελλάδος αλλά και για τη συνεκτικότητα σε αυτή την περιοχή, της ευρωπαϊκής ΑΟΖ. Οι Ευρωπαίοι στρατηγιστές το έχουν αντιληφθεί εδώ και χρόνια και δεν πρόκειται να παραμείνουν άπραγοι. Αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση από την πλευρά του λαού μας να είναι ενημερωμένος, όχι μόνο για τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και για τις στρατηγικές αντιστάσεις. Διότι η εξέλιξη δίχως αντίσταση μπορεί να οδηγήσει σε μία μορφή υποχώρησης, η οποία δεν επιτρέπεται στην προκειμένη περίπτωση. Αν ο λαός μας κατανοήσει μερικά δομικά στοιχεία, τότε θα είναι έτοιμος να αντισταθεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που δεν εξασφαλίζει την ακεραιότητά του. Αυτό δεν έχει σχέση με την Τουρκία, αλλά αποκλειστικά με μας και την πατρίδα μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Νοστράδαμος «προέβλεψε» το μέλλον Ελλάδας και Τουρκίας

Στην προφητεία του Νοστράδαμου αναφέρεται δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah που κάνει λόγο για προβλέψεις του, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία είναι το «Νέο αστέρι της Ανατολής». Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο Νοστράδαμος είχε προβλέψει όχι μόνο τη κρίση στην Ελλάδα, αλλά την...

ανησυχητική κατάσταση στις χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως και την πτώση των χρηματοπιστωτικών αγορών... Ο προφήτης, σύμφωνα πάντα με τη τουρκική εφημερίδα, είχε αναφερθεί σε «Χρυσή εποχή» κι αυτό ερμηνεύεται σήμερα με την εκρηκτική άνοδο του χρυσού.

Τέλος, το δημοσίευμα τονίζει πως αλλάζει το πεπρωμένο της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για αναταραχή στα ελληνικά νησιά αλλά και την κρίση στην Ιταλία, στην Ισπανία κι αργότερα στη Γαλλία, ενώ υποστηρίζει ότι η Τουρκία θα μείνει ανέπαφη.
Πηγή: on-news.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι