Menu

Εκτός Eurovision η Αρμενία

Την απόφασή της να μη συμμετάσχει στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision ανακοίνωσε στην EBU η δημόσια τηλεόραση της Αρμενίας. Το γεγονός ένα μήνα πριν δε θα προκαλούσε έκπληξη, αφού οι σχέσεις των Αρμενίων με τους φετινούς οικοδεσπότες δεν είναι καλές και υπήρχαν λόγοι που στοιχειοθετούσαν ενδεχόμενη αποχώρηση τους. Όμως μετά και την κλήρωση της 25ης Ιανουαρίου για τους ημιτελικούς όλα φάνταζαν θετικά, με τους Αρμένιους να αποτελούν μια απ'τις 19 χώρες του 2ου ημιτελικού.

Όπως δήλωσε ο εκτελεστικός Διευθυντής της EBU, Jon Ola Sand "Παρά τις προσπάθειες της EBU και της AzTV για να εξασφαλιστεί η ομαλή συμμετοχή της αρμένικης αντιπροσωπείας στο φετινό διαγωνισμό, παράγοντες που δεν ήταν στο χέρι μας να ελέγξουμε οδήγησαν σε αυτή την άτυχη απόφαση."

Όπως γίνεται αντιληπτό ο αριθμός των χωρών πλέον στους 2 ημιτελικούς είναι ο ίδιος, αφού και στις 22 και στις 24 Μαΐου 18 χώρες θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στον τελικό, ενώ ο συνολικός αριθμός των φετινών συμμετεχόντων έπεσε στους 42.
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοβουλία για αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας από την Αρμενία

Συνάντηση του Γιώργου Παρχαρίδη με τον πρόεδρο της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Nταβίντ Πετροσιάν

Η ανάγκη της άμεσης αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Αρμενικό Κοινοβούλιο, τονίστηκε από τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργο Παρχαρίδη στη συνάντηση που είχε το προεδρείο της Ομοσπονδίας με τον πρόεδρο της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Nταβίντ Πετροσιάν στο περιθώριο της ημερίδας της Νέας Δημοκρατίας με θέμα τις γενοκτονίες Ελλήνων Αρμενίων και Ασσυρίων. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Nταβίντ Πετροσιάν τόνισε στον κ. Παρχαρίδη,  ότι με ενέργειες του φορέα που εκπροσωπεί το Αρμενικό κόμμα Τασνάκ αναμένεται τους προσεχείς μήνες να καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στο Αρμενικό Κοινοβούλιο με την πεποίθηση της ψήφισής της. Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε Γιώργος Παρχαρίδης επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ομοσπονδίας στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για τις γενοκτονίες μαζί με τους προέδρους των Αρμενίων, Ασσυρίων και Μικρασιατών ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την κατάργηση του όρου γραμματεία παλιννοστούντων και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων προτείνοντας αντ' αυτών γραμματεία προσφυγικού Ελληνισμού. Το ίδιο ζητάει η Π.Ο.Ε. για όλα τα θεσμικά όργανα των κομμάτων που ασχολούνται με τα ζητήματα των νεοπροσφύγων από την πρώην Σοβιετική Ένωση και των Ελλήνων της Ανατολής . Επίσης ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε. τόνισε την ανάγκη όλα τα κόμματα και η Πολιτεία στο σύνολό της να τεθούν επικεφαλής του αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας κατά το παράδειγμα της Αρμενίας.

 

Πηγή: xronos.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμενία - Αζερμπαϊτζάν: Θύμα της διένεξης… η Eurovision!

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε την αποκαλούμενη «διπλωματία των σεισμών». Πλέον, στο λεξιλόγιό μας θα πρέπει να προσθέσουμε και την «διπλωματία της ντίσκο»! Με αυτό τον τρόπο αναφέρονταν τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα που αφορούσαν στη διεξαγωγή του γνωστού διαγωνισμού της Eurovision, λόγω της αναμενόμενης παρουσίας της αρμενικής αντιπροσωπείας, με το τραγούδι να εκτιμάται ότι θα είναι το πιο σημαντικό γεγονός της διοργάνωσης!

Η Αρμενία όμως χάλασε… το άρτι, αφού αποφάσισε να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, την πιο εχθρική προς τους Αρμένιους πρωτεύουσα του κόσμου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Οι λόγοι μπορεί να είναι ανησυχία για την ασφάλεια των Αρμενίων καλλιτεχνών, ή το πιθανότερο, η αρμενική αντίδραση στις συγκρούσεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στον αρμενικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, διεκδικούμενο και από τις δυο χώρες, με τον πόλεμο να λήγει με συμφωνία κατάπαυσης του πυρός το 1994.
Η αρμενική κυβέρνηση είναι φυσιολογικό να μη θέλει να δώσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν να εξαπολύσει μια επικοινωνιακή καμπάνια με σκοπό να πείσει για τα «θετικά συναισθήματα» του λαού απέναντι στους Αρμένιους και να επιχειρήσει την εκμετάλλευση του διαγωνισμού με σκοπό το Μπακού να προωθήσει τα συμφέροντα της χώρας.
Πηγή: katohika.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι