Menu

Grandma's Tattoos movie at Technopolis Gazi

  • Κατηγορία VIDEOS
 
Սիւզան Խարտալեանի «Տատիկիս դաջուածքները» ժապաւէնը ցուցադրուեցաւ Աթէնքի մէջ 24/09/2012 Յունաստանի Հ.Յ.Դ. Երիտասարդական Միութեան Կեդրոնական Վարչութեան եւ «Ազատ Օր»ի վարչութեան համակազմակերպութեամբ։
Source: youtube.com
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Χάικ Γιαζιτζιάν στον κήπο του Αλή Βαφή

Έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της ελληνικής world-jazz σκηνής, τον Χάικ Γιαζιτζιάν, θα φιλοξενήσει την ερχόμενη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου ο κήπος του Αλή Βαφή. Mαζί του θα είναι ο Μανώλης Κανακάκης και ο Γιάννης Παπατζανής (κρουστά).

Έχοντας ως αφετηρία το ιδιαίτερο συνθετικό του ύφος και το μοναδικό ήχο από το ούτι, ο Χάικ τα τελευταία έξι χρόνια, μέσα από τις ζωντανές εμφανίσεις του, τη συνεργασία του με διεθνούς φήμης μουσικούς αλλά και τον πειραματισμό του σε νέους τρόπους έκφρασης όπως το ηλεκτρικό ούτι,  καταγράφει μια ενδιαφέρουσα μουσική πορεία γεμάτη μελωδία και δεξιοτεχνία.

Ο Χάικ Γιαζιτζιάν, γεννημένος στη Συρία από γονείς Αρμένιους, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Είναι παράξενο, αλλά όντας στην Ελλάδα ανακάλυψε τα σαγηνευτικά στοιχεία της ανατολίτικης μουσικής και βρήκε στο ούτι τον δρόμο να εκφράσει τις μουσικές του αναζητήσεις. Σύντομα έγινε γνωστός τόσο ως σολίστας στο ούτι όσο και ως δεξιοτέχνης ερμηνευτής που συγκινεί με την εκφραστική αμεσότητα της φωνής του.

Μετά από τέσσερις προσωπικούς δίσκους και πολλές συμμετοχές σε δισκογραφίες άλλων καλλιτεχνών, το 2007 έρχεται στην κυκλοφορία το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Χάικ Γιαζιτζιάν, με τον τίτλο Amalur. Amalur στη γλώσσα των Βάσκων σημαίνει «Μάνα Γη». O Χάικ, ένας πολίτης του κόσμου αισθάνεται πως ο ήχος της λέξης Amalur «χτυπά» στον ίδιο ρυθμό με τη μουσική του.

Ο Χάικ Γιαζιτζιάν έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές καθώς και με σολίστες διεθνούς κύρους. Μεταξύ αυτών, με τον Νίκο Ξυδάκη, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Μαρία Φαραντούρη, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Έλλη Πασπαλά, την Ελένη Βιτάλη, την Loreenna McKennitt, τον David Lynch, τον Dave Spilain, τον Omar Faruk Tekbilek, τον Djivan Gasparyan, τον Theodossii Spassov και τον Glen Velez.

Ωρα 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛ 6972073316
Τζάνε Μπουνιαλή 65, Πεταλάδικα Ρεθυμνο

 

Πηγή: goodnet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκία: Τους Αρμένιους να γυρίσουν στη γη τους κάλεσε κούρδος δήμαρχος

Ο Οσμάν Μπαϊντεμίρ δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ στη νοτιοανατολική Τουρκία

«Τούρκοι, Κούρδοι, Πέρσες, Αραβες πρέπει να μπορέσουμε να ζήσουμε ειρηνικά» είπε

«Ενας Αρμένιος, ένας Ασσύριος και ένας Χαλδαίος που οι παππούδες ή οι προπαππούδες του γεννήθηκαν στο Ντιγιαρμπακίρ έχει το ίδιο δικαίωμα να ζει στο Ντιγιαρμπακίρ με εμένα, που είμαι Κούρδος και γεννήθηκα επίσης εδώ. Θα ήθελα να προσκαλέσω όλες τις εθνοτικές ομάδες που οι πρόγονοί τους ζούσαν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή να επιστρέψουν στο Ντιγιαρμπακίρ».
Πριν από λίγα χρόνια, η δήλωση αυτή θα ισοδυναμούσε με «εθνική προδοσία» στην Τουρκία και απαρχή φυλακίσεων και δεινών για όποιον θα τολμούσε να τη διατυπώσει. Ομως διατυπώθηκε πριν από λίγες μέρες από τον Οσμάν Μπαϊντεμίρ δήμαρχο της πόλης της νοτιοανατολικής Τουρκίας - και μάλιστα ενώπιον κοινού αποτελούμενου από δεκάδες επίσημους καλεσμένους από την Αρμενία. Το ακροατήριο συμμετείχε σε διεθνή συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Τα Μέσα Ενημέρωσης και οι Τουρκοαρμενικές Σχέσεις σήμερα».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανάμεσά τους και πολλούς Αρμένιους, ο κούρδος δήμαρχος έκανε ένα ακόμη βήμα: κατήγγειλε όσους κούρδους ενόπλους συμμετείχαν στη γενοκτονία (δεν χρησιμοποίησε τον όρο, αλλά τη λέξη «σφαγές») των Αρμενίων το 1915 και εξήρε όσους απείχαν.
«Προσωπικά, στη συνείδησή μου, καταριέμαι τη σκληρότητα [των γεγονότων] του 1915. Εμείς αποποιούμαστε την κληρονομιά όσων παππούδων μας συμμετείχαν σε αυτές τις σφαγές και τιμούμε τη μνήμη όσων αντιτάχτηκαν στο μακελειό και την βαναυσότητα. Το να αρνιόμασταν τα εγκλήματα που διέπραξαν κάποιοι από τους προγόνους μας σημαίνει ότι θα εγκληματούσαμε κι εμείς σήμερα με τον τρόπο μας» είπε χαρακτηριστικά ο Μπαϊντεμίρ, στέλεχος του κόμματος «Ειρήνη και Δημοκρατία», το οποίο εκφράζει συμφέροντα της κουρδικής μειονότητας στην Τουρκία.
Τέλος, ο δήμαρχος επανέλαβε ένα «όνειρό του»: να ανεγερθεί μνημείο για όλα τα θύματα των εθνοκαθάρσεων, όπως θα λέγαμε σήμερα, στην Ανατολία από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι το 1930. «Θα ήθελα να επισκεφτώ αυτό το μνημείο μαζί με Τούρκους, Αρμένιους και Κούρδους, να θρηνήσουμε όλοι μαζί για τους νεκρούς μας. Οι Τούρκοι, οι Κούρδοι, οι Πέρσες, οι Αραβες, όλοι οφείλουμε να κάτσουμε στο τραπέζι του διαλόγου για να μπορέσουμε να ζήσουμε ειρηνικά ο ένας δίπλα στον άλλο» κατέληξε ο ηλικίας 41 ετών Μπαϊντεμίρ.
Πηγή: tovima.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι